Sakta men säkert..

... Blir jag aningens friskare för varje dag som går. Men riktigt envisa baciller alltså!

Har inte tränat sedan i onsdags och jag känner hur det riktigt kliar i kroppen. Ikväll var det thaiboxning på klubben men inte för mig. Fick snällt stanna hemma och kurera mig istället.

Har under dagarna som gått verkligen unnat mig att äta ordentligt. Tidigare hade jag antagligen istället valt att hålla igen på maten nu när jag inte kunnat träna, av rädsla för att tappa kontrollen och allt de jag byggt upp.

Det är sååååååå skönt att få ytterligare ett kvitto på hur jag förändrat min syn på mig själv. Genom att äta ordentligt och ladda kroppen så blir jag ju frisk snabbare och jag kommer ha massor av energi när jag tar upp träningen igen i veckan. Förut hade jag som sagt känt en stress och en oro över att inte kunna träna. Visst, det kliar ju i kroppen som jag skrev, men det är för att jag mår så bra av det. Inte för att jag är rädd för att gå upp i vikt.

Det gör inget att vila. Vila behövs, speciellt om du är sjuk. Då ska du inte träna.

Jag försöker att tänka långsiktigt (som jag skrivit tidigare) och att ta ett kortare uppehåll, unna sig och må gott gör ingenting om du i grunden har en livsstil som du mår bra av. Det är när vi börjar laborera med mat åt höger och vänster samt har ett träningsbeteende som inte är hållbart i längden som vi tenderar att falla in i gamla mönster efter ett tag. Iaf har det varit så för mig. Om vi hittar ett sunt förhållningssätt till kost och träning har vi ju ingen anledning till att gå tillbaka till tidigare beteenden. Det gäller att hitta vad som är hållbart och rätt för just dig och din livssituation. :)

Jag satsar på att träna thaiboxning på onsdag så imorgon blir det att vila och fira Valborg med goa vänner.

Ta hand om er och må så gott!!

Puss och kram! <3

Life begins at the end of your comfort zone...

För att utvecklas och växa behöver man ibland ta det där klivet. Klivet, som allt som oftast kan kännas både skakigt och otäckt.
Jag tror ändå att det är "då" det händer grejer med oss.

Att våga ta chansen ibland och bara se vad som händer tror jag är nyttigt. Att släppa det trygga och det man är van vid och utmana oss själva får oss att växa. Och även om det slutgiltiga resultatet inte blir som vi tänkt oss kan vi iaf stolt slå oss för bröstet och tänka att "jag vågade försöka iaf" och det är inte fy skam. :) Det kan ingen ta ifrån dig.

Om det så handlar om att pressa sig fysiskt mot ett mål som man bara vågat drömma om tidigare, göra en lång resa helt på egen hand eller kanske släppa en annan människa nära så är det enligt mig samma sak. Du utvecklas när du vågar släppa det som är tryggt. Och oavsett hur det går sen med målet, resan eller relationen så kan ingen ta ifrån dig att du inte försökte.

"Friskt vågat, hälften vunnet" som det så fint heter. ;)

Lidingöloppet får gå som det går. Jag SKA ta mig runt om jag så ska krypa den sista kilometern. :) För några månader sedan fanns det inte på kartan att jag någonsin skulle ha kommit på tanken att anmäla mig till ett lopp. Då var mitt mål att springa till slussen (dryga kilometern) utan att behöva stanna och gå. Minns fortfarande hur glad jag var när det gick, och när jag tom klarade av att springa lite till. :) Tog en lyktstolpe i taget...

Har alltid sagt att jag inte är någon löpare. Det här blir verkligen att kliva ur bekvämlighetszonen för mig. Men när det är gjort, när jag korsat mållinjen så vet jag att det kommer vara värt det. :)

Våga utmana det som känns läskigt och obekvämt. Då händer det saker, inte minst med självkänslan och det är en fantastik känsla som du kan ta med dig i livet. :)

Du kan alltid mer än du tror. <3


Lidingöloppet :)

Så... Mitt i förkylningstiderna fick det bli att äntligen anmäla sig till lidingöloppet. :) Det är 3 mil, kuperat som bara den (vad jag hört) så ska upplevas som att springa ett maraton sägs det. Vet egentligen inte vad jag gett mig in på, men vad tusan! ;) Det är i slutet av september så kommer ha tid att löpträna. Jag har länge känt att jag behöver ett specifikt mål med min träning och nu har jag ett. :)

Mår förövrigt ganska kasst. Halsen är tjock, hostar fortfarande och känner mig allmänt nedsatt i kroppen. Tanken är att jag ska på kryssning imorgon med innebandylaget men just nu är jag osäker på om det är någon bra idé. Vill hemskt gärna bli frisk så snart som möjligt, dels för träningens skull men framförallt eftersom jag börjar jobba nästa vecka.
Får helt enkelt se hur det känns imorgon bitti.

Hoppas ni haft en fin dag! Här blir det let's dance och sedan film i soffan. Lugnt och skönt. ^^

Må så gott och sköt om er!

Puss och kram!

Host host!! :P

Jag är sååå tjock i halsen.. Haft lite känningar hela veckan men nu är det ett faktum. Jag är förkyld. Främst hosta och ont i halsen..
Så... Vila vila vila så bacillerna ger sig av. :)

Hoppas ni mår toppen och att ni får en grym fredag! :)

Puss och kram! <3

Sparring! :)

Har ikväll tränat thaiboxning i vanlig ordning. :) Helt klart den roligaste träningen just nu.

Vi körde lite lätt sparring och jag älskar det! Att få lära sig alla delar av sporten, attackera, blocka, ta emot slag osv är riktigt nyttigt och ger mig en helt annan helhetsbild av thaiboxningen.

Det gör ont och det kan smälla till rejält ibland, framförallt om man inte är med riktigt själv och missar att t ex spänna magen när man tar emot ett slag. Men det är nyttigt, och man lär sig att göra rätt den hårda vägen. ;)

Blev en sväng till donken efter träningen med Jossan. En mc wrap med grillad kyckling fick det bli och nu är jag redo för en dusch och sedan sängen.

Hoppas ni haft en fin dag!

Må så gott och natti! :)

Puss och kram!



Tisdag

När jag vaknade imorse kände jag mig aningens tråkig i halsen. Tänkte att det säkert skulle gå över under dagen men nu till kvällen segnade jag till ordentligt så skippade gymet och tog en promenad istället runt ån. Det blåste ordentligt men känner mig betydligt piggare nu än jag gjorde innan så det är skönt. :)

 



Resten av kvällen blir mys hemma i soffan. Hoppas på att vakna pigg och helt kry imorgon. :)

Hoppade i ett par jeans på förmiddagen som satt tight tidigare, ja sådär som jeans i regel brukar sitta. Dock är dessa ett par av "boyfriend" modell så de ska ju sitta lite löst. Numera kan jag kliva ur dem så blir att köpa ett par nya framöver. Hade ett par till, de som är på den vänstra bilden längst ner men de är ännu större så tror inte att jag har dem kvar. Det är 8 månader mellan bilderna fast det känns som om det var igår jag tog de till vänster. Önskade att jag hade bilder från när jag var som störst. Hade varit roligt att se skillnaden tills nu.

 



Vågen har som bekant stått still länge. Riktigt länge faktiskt. Pendlar 1-2 kg upp och ner hela tiden. Jag tror någonstans att jag egentligen väger det som min kropp "vill väga" på nått sätt. Låter kanske knas men det är en känsla jag har. Jag tränar så pass mycket att jag tror att om jag skulle dra ner på kosten så skulle inte jag må bra och det är helt enkelt inte värt det. Till vilken nytta skulle den uppoffringen vara? Jag mår bra och jag är jätteglad över resultatet jag fått så det sista jag tänker göra är att stressa kroppen ännu mer. Jag har hela tiden försökt att sträva efter att jobba "med" kroppen istället för "emot" den. Att må bra under tiden har varit prio ett för att inte tappa fokus och glida ut på djupt vatten, eller tillbaka in i gamla mönster.

Med det sagt så är det dax att inta soffan. :) Ha en skön kväll och ta hand om er!

Puss och kram!

Knän och stationsfys

Trött tjej som sjunkit ner i soffan här hemma. Kvällens pass på fight center var hårt och jag kände av löpningen tidigare under dagen. Fokus ikväll låg på knän varvat med intervaller och avslutades med fys som bestod av olika stationer. Älskart!! :)
 
 
Har precis ätit men är fortfarande hungrig. :) Bara att gå ut i köket med andra ord. Aldrig i livet att jag lägger mig hungrig. Gjorde det en gång, drömde plågsamma drömmar om julbord då, inget vidare alltså.. ;)
 
Nä, måste ge mig ut i köket här.
Må så gott och sköt om er! <3
 
Puss och kram!
 
 
Bild från kvällens fys. :)

Lite vila :)

Hade först en plan på att köra styrketräning på gymet idag men behövde en vilodag kände jag. Är väldigt seg i kroppen och lite mörbultad efter träningen igår så passade bra. :) Har blivit bättre på att lyssna på kroppen istället för att köra på som en ångvält. Tror jag tjänar på det i längden och vila ÄR superviktigt, även om det ibland tar emot. :)

Ute är det lite småblåsigt och jag är en sån där vädermänniska. Ja, som påverkas när det blir väderomslag. Värst är det när det är åska i luften men känner som sagt av det nu med. Tung i kroppen och huvudet blir jag då.

Hoppas ni haft en skön torsdag trots knepigt väder. ;) Snart helg igen! Gött! :D

Ha en skön kväll och må så gott!

Puss och kram! <3

(Bjuder på lite snygga blåmärken på mina smalben och höft!) ^^

Kvällens pass på Fight center

Sitter i soffan.. Har lyckats ta en dusch men har inte fixat mat än. Det blir att äta efter att jag bloggat. Sitter nämligen och samlar kraft till att gå ut i köket. :)

Som ni förstår så är jag helt slut efter kvällens thaiboxning. Som vanligt, riktigt jäkla kul så tveka inte utan häng med dit om ni vill! :)
Eftersom det är onsdag så körde vi lite sparring. Olika kombinationer samt slag och sparkar endast mot kropp. Återigen så spänner jag mig oerhört mycket vilket gör att jag blir trött snabbt. Jag tar lixom slut. Fick nästan kramp i låret under fysen oxå vilket var riktigt frustrerande. Men men, ju mer man tränar på det här sättet, desto bättre blir det ju. Genom att få testa på att sparras får jag en helt annan syn på sporten och jag får en förståelse för varför vi tränar så mycket på vissa delar. Man förstår helheten lixom vilket är grymt bra! :)

Sen är det ju hela biten med att tänka och läsa av sin motståndare. Bara det är ju ett helt företag när man tidigare haft en stillastående mitts att fokusera på. Nu har du en person framför dig som rör sig och slår tillbaka. :) Det är lite skillnad helt klart. Jag måste träna på att blocka sparkar t ex. Det missar jag mycket och står helt enkelt kvar och bara tar emot. Slagen är på nått sätt enklare känns det som. Tror jag är rädd för att tappa balansen helt enkelt. Mina fötter vill inte riktigt lämna golvet så länge jag inte ska utdela en spark. ;) Haha!

Hur som.. Riktigt kul och fysiskt pass ikväll. Och jag älskar det. För ett år sedan trodde jag aldrig att jag skulle hitta tillbaka till den här känslan, att älska att köra slut på kroppen. Det gör jag nu och fasen så gött det är! :)

Nää, nu MÅSTE Åsan äta. Ut i köket med mig!! ;)

Hoppas ni haft en fin dag! Jag kommer somna ovaggad här ikväll kan jag lova. ;)

Sov så gott och sköt om er!

Puss och kram! <3




Löpning och styrka

Jag är så ofantligt trött, helt galet. Känns som om jag skulle kunna sova ett dygn typ.

Kravlade iaf ur sängen och gav mig ut på en löptur. Det blev 5 km och det gick riktigt segt. Benen kändes tunga och jag kände även av benhinnorna lite. Segt eller ej, så tog jag mig runt iaf och efter det begav jag mig iväg till gymet direkt. Rygg, axlar och biceps körde jag idag och trots tröttheten och löpningen innan så gick det riktigt bra. Har ökat endel i hantelrodden och idag var första gången jag kände att greppet var bättre. (Har inte orkat hålla hanteln alla reps tidigare..) ^^ Är uppe på 18 kg nu och pepp på att öka ännu mer! :)

Nu har jag precis ätit och ska ta en lååååång dusch. Resten av dagen/kvällen blir ganska lugn. Ska komma i säng skapligt så det blir lite ordning på torpet. :)

Hoppas ni haft en fin dag hittills! Må så gott och sköt om er! <3

Puss och kram!

Kablaaaaam!!!

.... Handskarna satt som en smäck på thaiboxningen ikväll. :) Riktigt gött och jag är supernöjd med dem. :) Var som vanligt ett riktigt kul pass med olika kombinationer men främst fokus på knän. Inser mer och mer att jag älskar just själva boxningen, tycker att det är riktigt roligt. :) Fick höra idag av Jossan att hon tyckte jag blivit stark och att jag slår hårt. Claudia sa det sist vi körde också och jag blir ju såklart jätteglad av att höra det. :) Det känns som om man utvecklats lite granna och det är jättekul. Framförallt då jag haft svårt att få till sparkarna. Gött att boxningen börjar sitta iaf. :)

Fysen ikväll tog däremot knäcken på mig. (Det ska den ju iofs göra..) Jag tog helt enkelt slut, kroppen ville inte och det var riktigt kämpigt. Jag hade Claudia vid min sida som peppade och pushade mig så att jag skulle orka det sista. Det, trots att hon själv utförde fysen samtidigt. Det är grymt!! <3 :) Det gör en sån oerhörd skillnad att ha någon där som peppar en när man är sådär toktrött. Att ha någon där som tror på att man orkar mer, när man själv slängt in handduken för länge sedan. En person som vill att man lyckas, trots att man bara vill lägga sig ner och ge upp.. Det betyder massor. Så, våga peppa varandra- det gör en sådan skillnad! :)

Träning ska vara tufft men hjälps man åt så blir det enklare att ta sig igenom de där extra jobbiga bitarna.

Efter träningen gick jag en promenad med Jossan. Det var länge sedan vi sågs och hon ska snart åka utomlands och jobba så vi passade helt enkelt på att ta en sväng nere vid ån och snacka lite skit. :)

Nu ska jag krypa ner i sängen. Klockan är mycket som vanligt men så är det när man är nattuggla. :)

Sov så gott och ta hand om er!

Puss och kraaam <3

Ny vecka!

En fartfylld helg med födelsedagsfirande är slut och en ny vecka har precis börjat. :)

I lördags blev det en löprunda i mina nya kläder jag fått av brorsan. Kändes toppen, inte ett skavsår! (Som jag kunnat få tidigare av mina gamla tights.)

Igår fick det bli en vilodag men passade på att rota fram lite sommarkläder i garderoben. En klänning som jag äntligen kunde ha i somras fick åka på igen och jag fyller inte riktigt ut den längre. :)
Provade även en klänning jag hade en nyårsafton och den kunde jag heller inte ha längre. Gillar dem båda så kanske ska kolla upp möjligheterna i att sy in dem. Har ju ett bröllop jag ska på i sommar och skulle gärna ha den gula då. :)

Ikväll ska det boxas igen- som jag längtat! :) Ska testa mina nya handskar oxå, haha! Glad tjej! ;)

Det var väl allt på denna fronten idag. Avslutar som vanligt med lite pics!

Ha en underbart fin dag! Ta hand om er och må så gott!

Puss och kraam! <3




En fin dag! :)

Har haft en toppenfin födelsedag! Ska firas av pappa och bror imorgon och på lördag är det fest med tjejerna. Kommer bli awesome! :D

Tack igen för alla gratulationer, det betyder massor! :)

Det blev för övrigt några längder i simhallen tidigare idag. Tappade räkningen men ett par hundra blev det iaf. Sedan raka vägen ner i bubbelpoolen som jag varvade med ångbastun. Riktigt skönt och avkopplande! :)

Efter simhallen var jag iväg med pappa och köpte handskar till thaiboxningen. Fick dem i födelsedagspresent och blev verkligen supernöjd! Längtar tills på måndag då jag får boxas med dem. Haha! ;)

Kvällen spenderades sedan hos mamma där jag blev firad med god mat och vin. :) Fick ett jättefint armband och pengar av dem. Tusen tack!! :) <3

Nu ska jag avrunda inlägget, lägger upp en före och efter- bild som jag tog idag. :) Snart i mål, gäller att motivera sig som bara den nu! :)

Puss och kraaam <3



Födelsedag! :)

Idag fyller jag hela 29 år. 365 dagar kvar som "tjugoåring". Vart tar tiden vägen egentligen? Donno... ^^

Innan firandet drar igång till kvällen så ska jag unna mig ett besök i simhallen. Är lite mör i kroppen och har känningar i ryggen så ska inte träna hårt idag. Kanske simma några längder på sin höjd, sen blir det att bubbla och basta. :)

Hoppas ni får en grymt fin dag!
Tack för alla gratulationer jag fått. Ni är så fina! <3


Puss och kraaam!

 

Lillskiten för 29 år sedan... :)

Sparring :)

Ligger i sängen... Måste kravla mig upp och in i duschen men är sååå trött! :) Tänkte blogga lite först och samla kraft en stund. ;)

Har ikväll tränat på fight center och testat på lite sparring. Har sparrats en gång tidigare i höstas men sen har det inte blivit av något mer. Det är riktigt kul men åååh så jobbigt. Svetten verkligen sprutade! :) Först körde vi lite olika kombinationer med skydd och mellan dem intervaller. Sist körde vi lite lätt sparring och ja, man får ett helt annat perspektiv på thaiboxningen när man ställs inför en motståndare så där. Man måste hela tiden vara med och tänka och det är oerhört stressande och jobbigt. Det är oxå lätt att spänna sig, framförallt då du tar emot slag mot t ex magen. Problemet var väl att jag spände mig hela tiden och på så sätt tröttade ut mig själv snabbt. MEN det var riktigt kul och otroligt utvecklande. :)
Jag har dock fortfarande svårt att ta ut slagen ordentligt och sådär, framförallt mot ansiktet. Är fullkomligt livrädd för att göra den andra illa. Annat är det om det är en säck eller mits som jag slår på. ;) Haha! Jag är tacksam ändå över att det inte kommer naturligt, ja att slå och sparka på en annan människa. :) Det kommer förmodligen växa fram och man lär sig att det på något sätt är "ok" eftersom båda är med på det och det är under kontrollerade former. Det är en sport vi valt att utöva.

Nä om jag skulle ta den där duschen så jag kommer i säng nån gång.

Imorgon är en stor dag. :) Det är nämligen Åsans födelsedag! :) Tycker fortfarande att det är kul att fylla år. Men det slår inte julafton. Julafton är bästa helgen på hela året! ;)

Sov så gott och sköt om er! <3

Puss och kram!

 

Träning med Elin

Har varit på gymet nu på förmiddagen och hjälpt min kompis Elin att komma igång med styrketräningen. Vi körde efter upplägget som jag hade i början med två pass där man kör igenom hela kroppen. Tanken är att hon ska träna styrka 4 gånger i veckan och då varje muskelgrupp två gånger.

Hon var riktigt duktig och jag är övertygad om att det kommer gå kalasbra för henne. :)

Har precis ätit lunch, tacos med kvarg. Enkelt och gott! :) Ute har det både snöat och haglat så kommer nog hålla mig inomhus tills ikväll då det är thaiboxning på Fight center.

Hoppas ni haft en fin dag såhär långt och att resten blir toppen! (Oavsett väder och vind!) ;)

Må så gott och sköt om er!

Puss och kram!

 

 

Jag och Elin när vi tog examen i somras. :)

 

 

Minnen...

Ikväll har jag varit hemma i Ekholmen en sväng. Hamnade i gamla fotoalbum med bilder från när jag var liten.

Började tänka mycket på mitt liv och hur tacksam jag är för allt jag haft och har fått uppleva. Jag började även fundera över de stunder som jag hamnat snett, när jag lämnat den där idyllen som mina barndoms somrar bestod av. Vikit av från den trygga stigen och gett mig ut på villovägar.

Har hittills alltid hittat tillbaka till den solbelysta stigen som tur är. Ibland har jag visserligen trampat snett men har aldrig lämnat stigen helt sedan den gången då jag gick vilse och tappade bort mig själv.

Mina somrar brukade jag spendera med familjen i Borensberg. Där hade vi ett rött torp med vita knutar som vi hyrde av en farbror jag aldrig träffade. Han bodde tydligen på andra sidan sjön Boren, vad jag förstod det som. :)

Fotona jag hittade ikväll fick mig att minnas denna tid som om den vore igår. Smaken av vildhallon gör sig påmind och hur det susade i de höga björkarna på tomten. Livet. Enkelt.

Ibland tror jag det är bra att backa bandet lite. Framförallt när man irrat bort sig lite granna emellanåt. Återigen är jag så tacksam över hur jag haft det och att återvända dit i tanken hjälper mig att minnas vem jag är.

Det är nämligen inte bara en yttre resa jag gör utan precis lika mycket en inre. Att hitta tillbaka till och våga släppa fram den där lilla orädda Åsan som hela tiden funnits där inne. Tjejen som vågar ta plats och som tror på sig själv. Hon som inte tänker allt för mycket på vad andra ska tycka om det hon gör utan hon går sin egen väg, för kan andra så kan ju hon oxå.

Det känns som om jag emellanåt glömt vem jag varit. Ikväll påmindes jag och det är med en skön känsla jag lägger huvudet på kudden nu för att sova.

Pappa, mamma och bror. Jag älskar er nått så oerhört. <3

Puss och kram

 

Intervaller

Idag var det dax att börja med intervaller i min löpträning. Hade tänkt köra 16 st intervaller där varje intervall är 40 sekunder. Pepp till tusen traskade jag ner till ån och började springa.. Det där "pipet" jag lyssnade efter (som meddelar ny intervall) kom aldrig.. Skumt.. Kanske för att jag hade spotify igång? Stängde av musiken och började om. Inget pip nu heller.. Kom på att skärmen på mobilen måste vara "på" för att appen ska fungera. Beslutade mig då att strunta i appen och ta lyktstolpar som riktmärke istället. Sagt och gjort.
Intervaller är fasligt jobbigt. Alltså hej! :) haha! Sprang nästintill max och under "vilan" var det väldigt lugn jogg. Kommer helt klart fortsätta med detta men ska leta reda på en app som funkar även när telefonen är i viloläge.

Kom precis in och laddar för att gå ner i tvättstugan. Senare blir det gymet men först ska det som sagt tvättas. :)

Hoppas ni får en fin dag i solen!

Må så gott och ta hand om er!

Puss och kram! <3

Muay thai <3

Måndag är det vilket innebär thaiboxning för min del. Sällan jag tar ut mig så mycket som jag gör under ett pass på fight center. Det händer något med mig när jag tränar där, jag känner mig oövervinnelig, stark och som om jag kan klara av vad som helst.
Vanligtvis kan jag känna ett obehag i att gå genom stan sent på kvällen. Men aldrig efter ett thaiboxningspass.

Det handlar inte om att jag känner mig tuff och tror mig kunna ta mig an vem som helst, inte alls. Det handlar om en inre trygghet och självtillit som kommer med kampsporten. En fantastiskt känsla som jag önskar att fler fick känna.

 

Vill du testa på att träna kampsport i Linköping så kan jag rekommendera fight center varmt. :) Klubben har många pass varje vecka för alla nivåer och det är lätt att känna sig välkommen.

Jag vet själv hur det var första gången när jag nervöst klev ner för trapporna och möttes av ett (vad jag tyckte då) jäkla liv. Det small högt om mitsar och säckar då det övades sparkar och jag funderade över vad jag hade gett mig in på... Skulle jag överleva det här?
Dock föll jag pladask för sporten och älskar den bara ännu mer ju mer jag lär mig. Det gör ont, du får blåmärken och det känns rejält, framförallt om du tar det till en högre nivå med sparring och kanske tom matcher. Men du får inte bara ont såklart utan du får så mycket mer tillbaka. Det finns säkert lika många anledningar till att börja med kampsport som det finns utövare. Din anledning vet bara du.

 

För min egen del har mitt självförtroende stärkts och jag känner mig mycket säkrare i mig själv.

Självtilliten och känslan av att jag klarar mer än jag tror ökar eftersom jag blir utmanad och testad varje pass.

 

Och för varje pass växer jag. :)

Kvällens pass bestod till stor del av olika kombinationer av sparkar. Min knöl, ni vet Jean Claude hänger i fortfarande men kände att jag ville testa och det gick bra. Passet i sig var väldigt konditionskrävande och avslutades med fys. Hur gött som helst!!! :) Tränade med världens bästa Claudia! Vi ska försöka träna ihop mer regelbundet på klubben framöver, kommer bli awesome!! :D

Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Bjuder på lite bilder från kvällens träning som Jonas Ivung tog. Vänd er gärna till honom om ni har frågor och sådär. :) Ha en skön kväll och må så gott!

Puss och kraam! <3


 

Söndagspass

Blev ett gympass idag av lite blandad art. Bröst, triceps och biceps. Fick avstå bandyn då det dök upp lite annat till kvällen.

Blir ett kort inlägg då jag strax ska iväg. Avslutar med lite pics som vanligt. (Framförallt i brist på text.) ^^

Puss och kram!

Tankar..

Har känt mig lite hängig idag. Efter löpningen tog energin slut heeelt och det känns som om jag skulle kunna sova ett dygn typ.

Bläddrade igenom mina kort och hittade ett från examen, nu för snart 10 månader sedan.
Dagar som denna då jag känner mig seg och lite halvdepp för att orken tryter och för att jag inte tycker att det händer något med kroppen är det bra att ha kort att se tillbaka på.

Jag har skrivit det förr men skriver det igen- det är så viktigt att stanna upp och blicka bakåt och se det du gjort och ge dig själv cred för det. Kroppen är ju ingen maskin och det går inte att vara på topp jämt. Det vore inte mänskligt. Lätt att säga men svårare att känna men att kunna erkänna känslan för sig själv är iaf ett steg till att omvärdera och använda tankens kraft till något positivt.

Tankens kraft är oerhört stark och den ska inte förminskas. Allting börjar med en tanke.

Hoppas ni har en skön kväll! Nu vankas det UFC från Globen. Jag och pappa sitter bänkade. :)

Puss och kram!

Lite ringrostig

Vill börja med att tacka för all feedback jag fått på mitt tidigare inlägg. Det var oerhört skönt att skriva av sig och att få en respons där man kan bolla tankar betyder massor. Så tack, ni är guld! :)

Har haft två dagar då jag vilat från träning. Det har varit både skönt och välbehövligt. Idag gav jag mig ut på en kortare löptur, mest för att känna hur knän och benhinnor mådde. Kan börja med att säga att det gick helt galet tungt. Har fortfarande ont i leder och så men det värsta var nog att jag hela tiden sprang med ett tryck för bröstet. Sådär att det känns som om man inte riktigt får luft och kan bli "mätt" på andetagen. Hostade en massa med och känner mig fortfarande lite rosslig i halsen så kanske har nån förkylning på gång. Det märks.. :)

Imorgon blir det att träna på gymet och ev. lite innebandy på kvällen. Thaiboxning på måndag- det ser jag fram emot! :)

Hoppas ni får en fin lördag! Avslutar med dagsformen (något nyvaken?) och löpningen. :)

Puss och kram!

 

 

 

Vad väljer du....?

När det kommer till att fokusera så har jag själv en uppfattning om att det finns två vägar att gå. Att fokusera på det negativa och ta konsekvenserna av det valet eller fokusera på det positiva och det du uppnått.

En tanke har slagit mig ibland men som blev extra tydlig igår när jag sprang. Jag la märke till att jag störde mig otroligt mycket på att jag var tvungen att ta en "liten avstickare" (sporthallens toalett) med endast 500m kvar att springa. 500m!!! Såhär i efterhand känns det fånigt lite men ja, jag hade inget val just då lixom...
Hade verkligen önskat att jag hade fått springa de där sista 500, bara för att då skulle jag ha sprungit 2 mil utan stopp. Nu sprang jag 19,5 km med magknip och var tvungen att göra något åt saken. Varför väljer jag ändå att fokusera på den saken? Ja, asså avstickaren? Istället för att vara grymt glad och stolt över det jag gjorde igår. Att jag endast sprungit 1 mil inomhus och 1 mil utomhus tidigare och nu sprang det dubbla, jag kunde bara inte ge mig själv cred för det till 100% eftersom det fanns saker som kunde gjorts bättre.

Likaså tiden... Egentligen borde jag vara jätteglad över att jag lyckades hålla ett jämnt tempo hela tiden men ja, det hade ju kunnat få gå lite snabbare, iaf mot slutet.. Men smärtan då? Att det värkte i både knän och höfter, men jag valde att fortsätta springa distansen jag bestämt mig för. Betyder inte det något? Åsa för h-vete, kom igen nu!!

Sen har vi det tredje.. En halvmara... Hade jag sprungit 1 km till hade jag avverkat den distansen. Men det är ju lätt att vara efterklok för igår visste jag inte exakt hur långt det var. Men ja, tom det kan störa mig i efterhand.

Små små marginaler som inte är på "min sida" vilket förtar hela grejen om jag inte ser upp.

Jag har alltid haft höga krav på mig själv. Men ja, iom dessa tankar som jag skrivit om nu inser jag HUR HÅRD jag faktiskt kan vara emellanåt och ja, det finns ingen person jag skulle kunna ha så höga krav på som jag har på mig själv..

Inser att jag behöver arbeta med den här biten. Fokus... Vad vill jag fokusera på? Det kommer alltid- ALLTID finnas saker som man kan förbättra. Att enbart fokusera på de sakerna kommer förblinda mig från att glädjas åt allt jag åstadkommer och livet är för kort för det. Vad skulle det tjäna till? Varför gör jag detta iså fall? Tränar och kämpar om jag aldrig skulle kunna luta mig tillbaka och stolt känna -"fasen, jag gjorde det, och ganska bra dessutom.." Det vore oerhört sorgligt och så vill inte jag leva.

Självklart känner jag mig stolt och nöjd över det jag åstadkommit men insåg som sagt en del igår, att det första jag kände när appen i mobilen stod på 20 km var en frustration över toabesöket. Inte en lycka över att jag precis sprungit längre än jag någonsin gjort förut.

Det är dax att omvärdera. Fokusera på det positiva och låta lyckan över det jag uppnått driva mig mot nya mål. Belöningen när man är i mål ska ju vara en skön känsla, en tacksamhet och respekt gentemot en själv. Inte minst en stolthet som bubblar i bröstet och som jagar iväg alla tvivel man haft tidigare.

Det har hänt mycket inombords det senaste dygnet som sagt. Är tacksam över insikten och jag hoppas att det kanske kan få någon mer att tänka till, då jag vet att det här är ett vanligt fenomen. Se det du åstadkommit. Se att du försöker. Det är sååå viktigt.


Du är inte din prestation. Du är du med ett obeskrivligt högt värde oavsett. Sedan kan vi välja att se det eller inte.


Jag har gjort mitt val... Vad väljer du?


<3

Dagen efter..

... Jag har så ont i kroppen idag alltså. Helt makalöst! XD Inte främst träningsvärk utan mer som smärta i leder och muskelfästen. Värst är det i knän och höfter.

Var nere på gymet förut och körde rygg, axlar och biceps. Började med att gå lite på löpbandet för att se om smärtan skulle släppa lite. Efter ett tag blev det faktiskt bättre, förmodligen när jag blev lite varm och då kunde jag iaf gå utan att behöva stappla fram. :) Ser inte fram emot imorgon, då det säkert kommer kännas ännu värre.

Kände mig trött idag när jag tränade. Tror jag "fyllt på" för dåligt med både vätska och näring efter löpningen igår och då blir det ju konsekvenser tyvärr. Tyckte jag drack massor igår men fick ändå ont i huvudet mot kvällen. Tog även en resorb som hjälp på traven.

Drömde förresten att jag sprang ett lopp inatt. Haha! Är lite sugen på lidingöloppet faktiskt. Behöver ett konkret mål med min träning känner jag för det är ont om sådana, ja förutom de sista kilona som jag ska gå ner.

Nä nu blir det duschen! Ha en fin dag allesammans! <3

Puss och kram!



Du kan mer än du tror..

För mindre än ett år sedan avskydde jag att springa. Jag har fram tills nu alltid sagt att jag inte har något "löparpsyke" då jag lätt psykade ut mig själv när jag sprang tidigare. Meningar som "oh vad jobbigt det är, jag orkar inte, oh nu skiter jag it och stannar" malde alltid i huvudet på mig och då blev det ju så klart inte roligt att springa.

Minns fortfarande då jag hade som mål att springa hemifrån och bort till Tannefors slussar utan att stanna för att gå. Tippar på att det är lite över 1 km dit. Det här var mindre än ett år sedan och idag sprang jag 2 mil.
Jag är otroligt stolt över det då jag vet hur det var när jag började springa. Alla kan, bara man bestämmer sig! :)

Jag hade bestämt innan jag gav mig ut idag att jag skulle springa 1 mil. Sen tänkte jag att jag kunde springa två varv runt ån och det ledde slutligen till att jag kom på idén att jag lika gärna kunde ge mig på att springa 2 mil. (Lite över 3 varv). Det var det värsta jag gjort, för att vara helt ärlig. Det var inte konditionen som tröt utan kroppen. Ljumskar, baksidan på låren och knäna värkte ordentligt och hade rejält ont stundtals. Fick även magknipet från helvetet som jag drogs med till och från under hela tiden. När det dock var 500 m kvar tills 2 mil gick det inte längre utan fick springa in lite snabbt och låna toan i sporthallen. Det stör mig nått oerhört men ja, hade inte kunnat hålla mig.. Haha! :) Har hört att det är vanligt att magen krånglar när man springer och ja, det gjorde den idag kan man väl säga. Aja.. ^^

Valde även att springa något långsammare än vanligt oxå eftersom jag skulle springa långt och ville orka hålla ungefär samma tempo hela tiden. Det är så skönt när man kommer in i en skön takt då benen bara rör sig, flåset funkar och det är "bekvämt" att springa lixom. :)

Ska börja kika efter om det finns några lopp att anmäla sig till framöver. Skulle vara lite kul! :)

Avslutar med bilder från runkeeper som jag använder när jag springer. En riktigt bra app som kan användas till många olika motionsformer. :)

Ha en fortsatt fin dag och ta hand om er!
Puss och kraam!


 

 

Nom nom! :)

Är påväg ut för att käka med pappa och brorsan innan det är dax för brorsan att åka hem till Södertälje.

Vilodag på träningsfronten oxå och laddar inför morgondagen då löpning och gym står på schemat. :)

Hoppas ni har en fin dag i solen!

Puss och kram! :)



Bättre sent än aldrig

Har haft endel att stå i idag, därav det sena inlägget.

Dagens träning fick bli löpning runt ån. Gick trots en utekväll igår ganska bra och benen kändes starka. Har inte haft ont i fötterna heller så det är gött. :) De nya skorna känns superbra!

Hoppas ni haft en skön påskhelg. Jag har ätit påskmiddag hos min mamma och hennes man ikväll. Älskar ju ägghalvor, prinskorv och köttbullar så har njutit rejält, haha! :)

Nu blir det att dyka ner i sängen, är riktigt trött så ska bli skönt.

Ta hand om er och må så gott!

Puss och kram!


 

 

RSS 2.0