Kom ihåg att ha kul!

Det hela har stannat av lite, drivet och viljan har inte riktigt funnits där på samma sätt som förut. Har inte lyft en vikt sedan i våras fram tills nu och för första gången på länge känner jag ett sug och en längtan efter gymmet.

Jag har behövt göra annat, som att springa och träna thaiboxning. Det kommer jag fortsätta med men just den rena styrketräningen har jag inte haft någon lust med. Tränade flera gånger i veckan i gymet under ett helt år, det stod mig upp i halsen och jag tröttnade helt enkelt. Drivet försvann...
Vem försökte jag lura? Varför ska jag hålla på med något som jag inte har någon lust med?

Där och då tror jag att det är viktigt att känna efter vad man tycker är roligt och ägna sig åt det. Inte en massa "måsten" och "borden" utan göra det som är kul.
I mitt fall blev det mer thaiboxning och löpning (när jag inte var sjuk eller skadad). Hade önskat att jag haft en längtan till gymmet men nae.. Den försvann..

Träning ska vara roligt, jobbigt- ja absolut men du ska tycka om den träningsformen du valt att ägna dig åt. Annars tror jag att det blir tungt och trist efter ett tag och tillslut blir det inte av alls...
Självklart finns det dagar då man hellre vill ligga hemma i soffan, men det är inte det jag menar för så känner de flesta ibland. Det jag menar är att du ska hitta din grej, vad det nu än må vara.

Gymmet passar inte alla, inte heller thaiboxning eller badminton. Det där är så individuellt och ska träning vara en del av din vardag så välj det DU vill göra. Livet är för kort för att "välja" att ha tråkigt tycker jag. ;)

Hur som.. Gymmet lockar numera och har varit och tränat på world class med Claudia idag. Som vanligt är det grymt tufft men såååå roligt att träna med henne. Hon peppar och hjälper när man inte orkar och det är så värdefullt. Då tar man verkligen ut sig, det där sista och ja.. Insåg idag att jag saknat den känslan. Känns bra. :)

Efter det fyllde vi på med crêpes på Ammos crêperie här i Linköping. Har du vägarna förbi- gå dit! Du kommer inte bli besviken. :)

Nu ligger jag i soffan å myser med katterna. Ser fram emot en grym träningsvärk i armar och rygg imorgon. Tack Claudia! Du är toppen! <3 :)

Ta hand om er och må så gott! Var snäll mot dig själv och kom ihåg att du är värdefull!

Puss å kram! <3

(Avslutar med en "före och efter- bild", en reminder om året som gått och att allt går om man vill.)


Tisdagsträning och möte

Idag fick benen känna att de levde på gymet. Efter passet var jag helt skakig och benen kändes som spaghetti. Skulle förbi Hemköp efteråt och har nog aldrig "haft så långt" dit som idag. :)

Passet gick annars helt ok. Lite svagare såklart men det stör mig inte nämnvärt. Är bara supertaggad till att bli starkare igen så det känns skönt. Hade förväntat mig att jag skulle uppleva det värre mentalt, ja att ha tappat styrka. Förr hade jag nog kunnat få panik och känt mig stressad över det då jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, men icke. :) Är som sagt bara pepp och glad över att ha fått en nytändning i gymet.

Ikväll har vi även haft ett instruktörsmöte på fight center. Det kommer bli en grym hösttermin så tveka inte att hänga med och testa ett pass! :) Vi kommer att ha öppet hus v. 36 så passa på att ta en sväng förbi klubben då vettja! :)

Nu ska jag krypa ner i sängen tänkte jag. Sov så gott och var rädda om varandra! :)

Puss och kram <3



Back at the gym <3

Kikade i min lilla träningsbok och såg att jag inte tränat ordentligt på gym sedan i maj. Så dagens gympass kunde med andra ord gå precis hur som helst. :) Valde att köra ett lite blandat pass, dock inte ben för de vill jag spara till löpningen. ;)

Värmde upp lite först i TRX:en och roddmaskinen. Sen blev det latsdrag, hantelrodd, axelpress i maskin och axelflyes med hantlar. Efter det körde jag bicepscurls med hantlar och sedan ett dropset. Avslutade passet med att träna magen. Körde pendlingar med en medicinboll på 5 kg och efter det fick det bli plankan. Hej och hå säger jag bara! :) Hade tappat en hel del styrka men kändes ändå himla bra och framförallt KUL att vara tillbaka på gymet. Har varit mycket fokus på thaiboxning och löpning (när jag inte varit sjuk eller skadad) och ja, har börjat sakna gymet faktiskt. Tror det kan va bra att variera sig lite i träningen ifall man känner att det börjar bli "tradigt" och tråkigt. Byt träningsform ett tag för att få en nytändning. Det tror jag är bra! :)

Kommer ha ont i kroppen imorgon, men det ser jag fram emot! :)

Kvällen kommer bli lugn, ska mysa ner mig i soffan framför en film, tända lite ljus och bara vara. Semestern börjar imorgon och regn eller ej så ska jag njuta av ledigheten. Kommer bli en hel del träning oxå, ska försöka kicka igång musklerna ordentligt nu. ;)

Tog lite "formbilder" ikväll som jag tänkte avsluta med. Har under sommaren unnat mig och släppt en del på min kosthållning. Självklart märks det men samma sak där, ibland behöver man ett litet "break" för att hitta nytändningen igen. :)

Allt handlar om balans och vilken nivå man vill ta det till är självklart upp till en själv. Jag har behövt en paus och bara fått vara, utan att tänka alltför mycket på vad jag stoppat i mig under en period nu. Efter min semester blir det dock att återgå till gamla rutiner igen vilket känns bra! Allra helst efter kvällens gympass. Fasen så kul alltså- har saknat det! :)

Just de, bilder vare ja.. ;)
Sen blire soffmys!

Ha en skön kväll allihopa! <3

Puss och kram!



Wall of text

Ber återigen om ursäkt för att det dröjer en del mellan mina inlägg.

Jag har haft det lite motigt ett tag som ni vet. Sedan i våras har jag dragit på mig både det ena och det andra i sjukdomsväg vilket gjort att min träning inte flutit på så som det gjorde förr. Det är ju bara att acceptera läget för såhär är det ju ibland i livet, inget konstigt med det men självklart har jag haft det kämpigt eftersom jag älskar att vara aktiv och träna plus att jag ska genomföra ett tufft lopp inom en inte alltför lång framtid. Det stressar mig att jag inte har kunnat lägga upp och planera träningen inför det som jag tänkte från början och det förtar upplevelsen en del tyvärr.

Har känt mig nere och inte haft samma sug efter att springa heller då det har känts som om att det efter varje liten "vinst" eller period av träningsflyt har kommit ett bakslag. Det har varit motigt helt enkelt.

Sedan i våras har det varit veckor- alltså flera veckor av halsont, hosta och hosta igen. Åkte på urinvägsinfektionen från helvetet oxå då jag i princip kissade rent blod mer eller mindre. :( En penicillinkur så var det borta men sen kom förkylningen som ett brev på posten eftersom immunförsvaret inte var som det skulle. Sådär har det fortsatt.. Visserligen har jag mig själv att skylla till viss del då jag inte vilat ordentligt när jag behövt. Fine, lesson learned.. Alltid nått.. :)

Sen har vi ju mitt revben som grädden på moset. Har inte haft några större problem med det senaste tiden. Idag har jag dock varit öm så det gäller att vara försiktig. Det är lätt att "glömma bort" att man faktiskt har en fraktur som ska läka, allra helst då det inte känns hela tiden.

Rätt skönt att få skriva av sig här. Allt är inte på topp jämt och jag vill skriva om allt- även när det är motigt och kämpigt. Ska försöka hitta motivationen och byta fokus, det har handlat alldeles för mycket om prestation ett tag och visst, prestation är inte fel men har man inte förutsättningarna så är det dax att tänka om. Sänka kraven, ha kul och låta det gå som det går.

Ibland verkar jag tro att jag är en maskin. Inte på så sätt att jag tror mig klara allt eller att jag är oövervinnelig. Inte alls, utan mer att jag inte tar hänsyn till att förutsättningarna ändrats.
Jag kan inte ändra på våren, nu är det som det är och jag får göra det bästa utav det helt enkelt. Jag drivs ju av utmaningar och jag får se det här som en annan typ av utmaning, att ta det chill och låta det gå som det går och vara tillfreds med det.
Förmodligen är det precis det jag behöver lära mig..

Nog om det.

Har börjat hjälpa till som instruktör på fight center under nybörjarpassen på måndagar. Det är riktigt roligt och det är en grym känsla att få andra människor att kämpa och ge allt de har under passen. Då blir jag stolt! :) Ni är varmt välkomna allesammans om ni är sugna på att testa på thaiboxning! :)

Har även varit en sväng i Göteborg och tittat på fotboll, real Madrid- Paris. Fick äntligen se Zlatan spela och det var riktigt grymt. Jag rös i hela kroppen när spelarna kom in på planen. Haha! :)

Nu ska jag krypa ner i sängen, ska upp tidigt imorgon och jobba. Har semester nästa vecka och veckan därpå, ska bli gött.

Hade så bra och sköt om er. Håll till godo- det kommer fler inlägg framöver men nu vet ni iaf läget och vad som rör sig i huvudet på mig.

Puss och kraaam o natti! <3

RSS 2.0