Jul, talk och ont i fingret

Julen är över om ca....45 min. Hoppas ni haft en mysig jul med nära och kära. Min jul har varit sådär lagom lugn å skön. Ingen stress utan bara god mat, familj osså julklappar såklart. :)

Tränade ett pass på julaftonsmorgon med Claudia. Hon körde ben och jag armar och bål. Fick till min stora glädje en "talkboll" av en kille på gymet. Gissa om det blev lättare att öva på armgången med talk på händerna! :) Lyckades vända två ggr så körde två längder och ja, kanske två pinnar som längst innan jag trillade ner. Lycka!! :)

Tyvärr lyckades jag även stuka mitt vänstra långfinger mot slutet. Skulle prova min spänst och hoppa jämfota upp för en sån där "pall" som de har i crossfitrummet. När jag skulle hoppa vevade jag ju såklart med armarna för att hjälpa till i själva hoppet, men stod för nära och drog i pallen för kung och fosterland med vänsterhanden. Gjorde löjligt ont och ganska snabbt svullnade fingret upp, smällen tog precis över leden oxå vilket gjorde att jag inte kunde böja fingret. 
Det kan jag ju iofs inte göra fortfarande. :( Har kollat upp det och inget är brutet som tur är men ja, klart det stressar mig lite eftersom jag inte kan använda handen som vanligt. Igår var den rejält svullen, även på ovansidan av handen så knogarna försvann typ. Det har gått ner nu iaf och har inte riktigt lika ont längre. Hoppas på att den är bra om nån vecka eller så. Får träna på de sätt jag kan helt enkelt tills dess. 
All cred till handbollsspelare som spelar med brutna fingrar, hur gör dem lixom? Aj aj aj!

Annars då?
Skulle ha vilat idag men har inte gjort ett dugg under dagen så fick ett ryck under kvällen och gick en promenad runt ån. Skönt att komma ut och rensa huvudet lite. Gjorde dagens squats oxå som stannade på 225 st. 

Imorgon kan det bli ett besök på gymet, får se hur handen känns när jag vaknar och så först. 

Avslutar med lite bilder från senaste dagarna! :)
Må så gott och ta hand om er! <3

Puss å kram!

Söndagsträning och smygstart på julen

Tog en sovmorgon och var på gymet strax innan lunch idag. Armgången gick som igår, 1,5 längd som längst. Märker att jag blir stressad när jag känner mig trött och börjar glida med händerna. Då slinter jag dessvärre mycket lättare och trillar ner. Ska öva på att ta det lugnt och inte stressa under tiden. Det e svårt men man vänjer sig.

Axlar och rygg stod oxå på schemat idag och mina 200 squats såklart. :) 

Kände mig stark under passet och det är en sån härlig känsla, framförallt då min höst varit lite motig. Att få lön för mödan är en oerhört go känsla och det är till stor del den känslan som driver mig. Att blicka tillbaka på vart man började och vart man befinner sig idag. :)En sak som är viktig att komma ihåg, framförallt om man kämpar men inte tycker sig få de resultaten man vill. DU är på väg. Allt räknas och med små steg är du på väg mot ditt mål, vare sig det gäller viktnedgång, styrka eller annat. Fokusera på de små framstegen, de är alla delar av din resa mot ditt mål. Bara för att du står på ett ställe idag betyder inte det att du alltid kommer vara där. Det är upp till dig. Bestäm dig för att du redan idag är på väg. Du kan. :)


Nu laddar jag inför kvällens paketlek som går av stapeln hos morfar. Ska bli mysigt att få börja fira julen redan nu. :)Sköt om er och må så gott!

Puss puss! <3

Det går framåt! :)

Kyckling och en rejäl slev kvarg har precis hamnat i min magge och ska strax ta en dusch för att sedan möta upp tjejerna på stan. :)

Började dagen med att cykla ner till gymet. Väldigt skönt att vara där skapligt då det fortfarande inte var så mycket folk. Jag hade hela crossfitrummet för mig själv nästintill hela passet! :)

Idag började jag med armgång i vanlig ordning. Lyckades både vända och fortsätta så klarade 1,5 längd vilket är det längsta jag klarat hittills! Jag är så himlans glad över det, för som jag nämnt förut så känner jag lite av en hatkärlek till just den övningen. :)
Det är otroligt skönt att det går framåt då jag för bara ett par veckor sedan kämpade med att klara en längd. 


Det stora problemet är att man glider. Så fort man blir lite varm å svettas om händerna är det jättesvårt. Sen gör det rejält ont i händerna vilket inte gör det hela lättare. Smärtan kan man visserligen vänja sig vid, vilket vi behöver göra inför tough viking. Men att man glider.. Det är det kluriga. Får se hur vi löser det.

Hur som! Efter att jag kört ett "set" armgång så blev det bicepscurls med skivstång och sen upp igen i armgången och det upprepade jag 4-5 ggr. Körde även lite rygg med skivstången och sedan chins och dips i maskinen ute i gymet. Avslutade passet med axelflies med hantlar och 200 squats. 

Ett lite varierat pass med fokus på överkroppen främst. Det är än så länge min "svagare" kroppshalva men det ska det bli ändring på. 

Kommer även lägga om min kost framöver för att få ut maximalt av träningen. Det kommer underlätta för mig att bli något lättare men framförallt att äta på ett sätt så musklerna får det som de behöver för att bli starka. :)


Nej nu måste jag ta den där duschen så jag hinner in till stan! Får väl vässa armbågarna antar jag nu när man ska trängas i julshoppingen. :)

Ha en fin dag allihopa och ta hand om er och era nära och kära. <3

Puss och kram!

Banskiss och lite funderingar

Idag fick jag ett mail från arrangörerna av tough viking där de första banskisserna kommit ut. Loppet jag och Claudia ska genomföra är inte färdigt än men man kunde iaf få sig ett hum om vad som väntar. 

Här är de moment som kommer att finnas med i loppet som går i Slottsskogen t ex. En sak som är säker är att det kommer bli det tuffaste jag någonsin gjort fysiskt i hela mitt liv. Nice. ;)


Annars då?

Tänkte skriva om lite serious stuff oxå. 

Hur hanterar man när kurvan vänder? Kurvan som tidigare pekat i den riktningen där ditt mål legat?

Funderade över det här idag. Jag har under en ganska lång period inte tränat lika regelbundet som tidigare. Jag har även haft en ganska avslappnad relation till mat och kost. Livet har helt enkelt bara flutit på sådär som det gör ibland. 
Utöver den detaljen så har min höst varit ganska motig emellanåt med en del negativa besked som oxå tagit väldigt mycket energi. Jag har i allt det här haft svårt för att fokusera och styra om kursen- tills nu då. Nu har jag ett mål, en tuff hinderbana som jag ska genomföra med min lagkamrat och vi har en plan för hur vi ska ta oss dit.


Den gamla Åsan, hon som styrde och laborerade med mat på ett väldigt destruktivt sett. Hon hade blivit arg, besviken och framförallt slängt en massa skit på sig själv. Förbannat sig över att hon "tappat kontrollen" och gjort ALLT i sin makt för att återta den. Och då menar jag allt... 
Men för att klargöra- that's the old one! ;)

Varför skriver jag om detta igen? Det mörka som jag ju faktiskt lämnat bakom mig? Jo, för jag vill visa på att det GÅR att tänka annorlunda kring dessa bitar även om man haft problem tidigare i livet. 

Let's face it. Jag är inte lika "tight" som jag var för ett par månader sedan av förklarliga skäl. Däremot känner jag mig stark och stolt över att jag redan gör framsteg på gymet. Framförallt den där armgången som jag känner någon slags hatkärlek till. :)

Istället för att fokusera på fettprocent och den lite mer ytliga biten fokuserar jag på vad min kropp ska klara av att utföra. Och jag ger mig själv beröm när det går bra för det är viktigt. Framförallt om man är lite hård mot själv av naturen och bara ser det man kunde gjort bättre.

Några kilon upp eller ner definierar inte vem du är som person. Ditt värde som människa sitter inte i vad vågen visar. Det är oföränderligt och ingenting kan ta det ifrån dig.

Var snäll mot dig själv, vi lever i en värld där alla människor tyvärr inte är snälla. (Ett förövrigt ganska kallt uppvaknande för en naiv Åsan). Därför är det ännu viktigare att du är din egen bästa vän. 

Och bli inte besviken eller arg om kurvan pekar åt "det andra hållet" under en period. Du gjorde så gott du kunde med det du visste då. Och framförallt- det är helt ok. Du är ok. Nej, du är MER än ok. :)

Med det säger jag godnatt. 

Ta hand om er och sov så gott! <3
Öva öva öva

För att bli bra på något måste man för det mesta öva. Visst, man kan vara född med diverse "talanger". Vi har alla våra styrkor såklart men nu tänker jag mer generellt hur det funkar.

"Övning ger färdighet" heter det ju så fint. Ibland måste man öva länge och ibland går det snabbt att lära sig.

Jag har en tendens att glömma bort den där biten ibland. Väduren i mig (japp- är vädur med alla dess egenskaper) får ibland härja fritt och då tror jag på allvar att jag ska fixa allt- direkt!
Och gör jag inte det så blir jag oftast förbannad och besviken. Inte på någon annan utan enbart på mig själv. För jag borde ju kunna klara av "detdärvarenuär" som jag inte tränat på innan. 

Tok-Åsan. :)

Jag tenderar även att träna på just det jag tycker är kul och som jag upplever går bra. Då får jag en snabb belöning direkt eftersom jag såklart känner mig nöjd efteråt och slipper hela scenariot med att jag inte kan/orkar det där jag inte övat på tidigare. Framförallt slipper jag att bli förbannad och besviken. Problem solved!! :) 

Inte. Egentligen...

Det jag egentligen behöver öva och träna mer på är ju det där obekväma och ibland lite läskiga (hej armgång och chins) men som ÄR så nödvändigt för att jag ska orka ta mig igenom tough viking nästa år.

Jag får aktivt träna på att tänka rätt kring dessa saker och utmana mig själv varje pass, för det ger resultat. Med beslutsamhet, tid och träning så kommer jag bli starkare även om det ibland kan kännas långt bort.

Senaste styrkepasset körde jag själv utan Claudia och då gav jag mig på armgången trots att det allt var lite jobbigt med alla okända människor runt omkring som skulle se mig trilla ner, gång på gång. Men jag gjorde det.
Och bra gick det med, tills händerna blödde.

Gick därifrån med blodiga händer men med en liten seger i bröstet. :)

Imorgon bitti är det dax igen. Då äre gymet på jobbet som gäller och de där obekväma och jobbiga övningarna som jag helst redan vill vara stark i. ;)

Tänk om- tänk rätt, och se fram emot den dagen då du klarar den där jobbiga övningen som du nästan hatar emellanåt. DÅ kommer du älska den! :) Och vet du, du kan bara du ger dig tusan på det. 

Nu ska jag sova så jag orkar upp i ottan imorrn. 

Sov så gott!

Puss puss <3
 


Tisdag och pass 2 är gjort

Go kväll!

Efter jobbet blev det träning på world class. Andra styrkepasset för veckan. Värmde upp med lite rodd, stretchade lite och sen var passet igång. 

Började med armgång, varvat med bicepscurls med skivstång. Hann med två längder armgång och två set curls sen blödde händerna. Helt klart är att mina händer behöver härdas. :) Har tränat med handskar innan men ska försöka undvika det iom tough viking. 

Försökte skydda blåsorna med plåster men det släppte bara hela tiden så struntade i det. Körde två set till med bicepscurls och sen fick det bli airsquats varvat med knäböj med kettlebell. Avslutade med lite axlar innan jag begav mig hemåt. 


Nu har jag ätit kvällsmat, kycklingspett och kvarg- nom nom! ^^

Dax för en dusch å sen slappa lite i soffan innan det e sovtajm.

Blir ett ganska kort och sakligt inlägg ikväll. Ska skriva lite mer framöver om tankar och känslor kring tough viking, hur jag mår och vad som hänt sedan sist jag bloggade helt enkelt. :)

Ha en skön kväll så länge så hörs vi!

Puss å kram! <3

Fredagsfys

Hemma i soffan framför finalen av idol. Har kört veckans sista träningspass ikväll som fick bli 2 km löpning på bandet och sedan styrka med Claudia. 

Här har ni henne in action! Starkare tjej får man leta efter! :)


På tal om löpning förresten så var jag hos en sjukgymnast idag. Han vände, vred och drog åt alla håll men inget kunde framkalla smärtan. Den uppkommer endast när jag springer och då gör det rejält ont. Det han misstänkte såhär i första hand var att det kunde vara  slemsäckarna i knäna som bråkar. Ska dit snart igen och då springa på ett löpband innan för att på så sätt framkalla smärtan och sen ta det därifrån. 

Nu har jag fått båda knäna tejpade och fick testa att springa med tejpen ikväll. Frånsett ikväll får jag inte löpträna tills vi ses nästa gång. 
Hade lite känningar men tyckte endå att det kändes bättre och mer stabilt. 
Fortsättning följer... :)

Nu ska jag återgå till fredagsmyset här hemma. Hoppas ni har en skön kväll!Puss å kram! :)


Hej igen! Det var väl på tiden? :)

Har haft en lååång paus från bloggandet och måste säga att det faktiskt varit välbehövligt. Har lagt tid och energi på en hel del annat vilket varit nödvändigt. 

Men men, nu är jag tillbaka och med mig har jag ett träningsupplägg inför tough viking som jag å min lagkamrat Claudia ska utföra i slutet av sommaren nästa år.

Det känns otroligt spännande samtidigt som vissa moment kan skrämma mig (hej elhinder) men det är en del av utmaningen. :)

Upplägget kommer till en början bestå av fem pass i veckan. Tre löppass och två styrkepass med fokus på bål och armar. I löppassen ingår ett längre distanspass, ett kortare men med lite snabbare tempo och ett intervallpass.

Tyvärr har jag problem med mina knän och får rejält ont när jag endast sprungit några km. Ska köra lite rehabövningar men funderar även på att kontakta en läkare, bara för att i tidigt skede kunna träna rätt så att det inte blir värre.

Den senaste tiden har jag inte tränat lika regelbundet. Har tränat, men det har varit sporadiska pass utan någon rutin. Därför känner jag mig extra pepp på att få sätta igång med nya upplägget. :)
Dock har jag testat "squat challange" som innebär att man under 30 dagar kör ett schema med ja, squats helt enkelt. :) Tycker mig ha märkt skillnad och att byxor sitter åt över lår och rumpa mer än förut. Men men, är ju lite poängen. :) Har kört det i fyra veckor nu och kommer fortsätta då jag gillar övningen helt enkelt. Känner inget i knäna när jag gör dessa utan det är bara när jag springer. Måste bero på att det blir "stötar" i knät när man springer...? Aja, får kolla upp det helt enkelt. :)

Har hittills denna vecka kört ett styrkepass och två löppass. Imorgon äre styrka igen och sedan sista löprundan på fredag. Thaiboxningen kommer jag fortsätta med men inte lika regelbundet som tidigare då jag får svårt att hinna med det. 
Två pics på "dagsformen" efter kvällens intervallpass.

Kommer försöka skriva regelbundet och framförallt när jag har tid till det då jag helst inte bara vill skriva för skrivandets skull. 

Ni är iaf mer än välkomna att följa resan mot tough viking här- ni kanske rent av blir sugna att anmäla er oxå? ;) 

Mitt nya motto som jag norpat av Claudia är - "Bestäm dig." 
Två ord som ger mig styrka och beslutsamhet. Bestäm dig och bara gör det. :)

Ha en fin kväll hörni! 

Puss på er! <3RSS 2.0