Trött tjej!

 

 

Det är en trött tjej som skriver dessa rader. Känns att jag har tre pass i kroppen sedan igår. Sitter nersjunken i soffan med mat i magen och ska krypa in i duschen snart. Haha! ;)

Hade med mig Ronja på kvällens pass på fightcenter som länge varit sugen på att testa thaiboxning. Hon var riktigt duktig och hade bra tryck i både slag och sparkar. :) Kul som sagt när tjejer vill komma och träna kampsport. Har en hel del tjejer på passen nu så det är jätteroligt! :)

Nått som inte är lika kul är ju min jädrans vänsterfot... Var liiiite öm i den innan men tänkte att det säkert var lugnt att köra. (Korkat!) Även om jag var försiktig så har den nu svullnat upp igen och är riktigt öm. Tror minsann det kan va någon lite spricka därinne ändå. Vila foten från sparkar hädanefter, igen... Aja, inte mycket att göra.

Nähepp, den där duschen kanske jag skulle ta nu då.. :)

Sov så gott å sköt om er!

Puss å kram!

Thaiboxning

Laddar inför thaiboxningen senare ikväll. Ska bli gött att få fightas igen, en dryg vecka sedan sist nu. :) Känner mig ganska mör i kroppen efter gårdagens gympass med Susanna och sen innebandyn på kvällen. Ska ta ett litet "vil" här hemma nu tänkte jag innan det är dax att bege sig bortåt. :)

Ha en fortsatt skön dag och ta hand om er!

Puss å kram! :)

 

 

Sen match! :)

Hemkommen efter en vinst för hot shots! :) Riktigt kul match att spela och det var bra fart på laget som sprang som bara den över plan. Snygga uppspel, avslut och en rolig match att spela. :)

Blir ett kort inlägg då jag behöver äta, duscha och sen sova! :)

Sov så gott!

Puss å kraam! <3

Tränat med Susanna! :)

Min fina Susanna är hemma i stan så vi passade på att köra ett pass ihop hon och jag. Det blev bröst och biceps, där jag instruerade mest och visade det upplägget som jag och Jocke körde. Ok, det blev endel set för min del med. ;) Sedan körde vi triceps för fulla muggar och sen mage som avslut. Var där länge och testade olika övningar och Susanna visade lite hur hennes upplägg såg ut oxå. En kanondag med gott sällskap helt enkelt! :) Efteråt gick vi hem till mig och åt lite och hon har nu precis begett sig hemåt.

Tusen tack för en toppendag tjejen! <3 Riktigt bra jobbat, med din järnvilja kommer du nå dina mål- utan tvekan! Jag är såå stolt över dej! :)

 

Lite bilder från idag! :)

 

 

 

  



Ha en skön kväll och ta hand om er, nu blir det ett gubbvil för Åsan! ;) Har innebandymatch kl 21.20 ikväll så gäller att ladda! ^^



Puss å kraam!

Before and after - thaiboxning ;)

Letade igenom mobilen och hittade en bild som är tagen innan mitt första thaiboxningspass. Den högra är från igår och jag blir otroligt glad över att se att det hänt en del. :) Har inte kört så mycket cardio på gymet sedan jag började med thaiboxning men har endå förbättrat konditionen avsevärt sedan dess. Kampsporten har hjälpt mig otroligt mycket i min viktnedgång då passen oftast är väldigt intensiva och tuffa.

 



Thaiboxning är en grymt bra träning på flera sätt. Du tränar hela kroppen både vad gäller styrka och kondition. Ge det en chans och testa! Jag rekomenderar det verkligen! :)
Att sedan varva thaiboxning med styrketräning är något som jag tycker fungerar kanon!

Nu äre dax att ta tag i dagen.. ;)

Hoppas ni får en fin onsdag!
Ta hand om er!

Puss och kraam!

Ryggpass!

Bidde ett ryggpass ikväll på gymet. Började med latsdrag och fortsatte sedan med hantelrodd över bänk. Sen blev det att jobba i roddmaskinen fast med en hand i taget. Avslutade ryggpasset med raka och sneda rygglyft med vikter.

Efter det var det magens tur att jobba och började med att sitta med benen i 90 grader utan att ha fötterna i mattan och pendla med överkroppen fram och tillbaka åt sidorna med en vikt på 10 kg. Efter det blev det 3 set med plankan i 1 min åt gången. De sista 30 sekunderna på varje omgång gick jag upp på händerna och sedan ner igen på armbågarna, så upp och ner, upp och ner hela tiden. Efter det var jag helt slut och redo att gå hem. Och så stängde de ju gymet då med.. Haha! ;)

Nu ska det mysas i soffan lite innan det är dax att sova. Ta hand om er och må så gott!

Puss å kraam!

 

Plankan! :)

När jag var på träningsmässan i konsert och kongress för ett par veckor sedan kunde man vid en monter tävla i att stå i plankan så länge som möjligt. En tjej hade rekordet på 8 min och jag är så sjukt impad av det! Hur står man i plankan så länge lixom? :)

Har ju kört plankan länge, efter varje gympass i princip så tänkte att idag ska jag fasen kötta planka- så länge jag bara kan! ;) Hade tidigare tränat bröst och biceps á la Jocke-style så var ordentligt trött samt gjort en magövning innan men tänkte att det fick bära eller brista.
Hade redan bestämt mig innan jag började att 4 min ska jag bara stå!!

Klarade 5 min och 16 sekunder! Magen skrek, armarna skrek och jag skrek (nä vars ^^) men skakade som en tok. Grimaserade riktigt illa mot slutet innan jag gav upp. Glad, stolt och pepp inför kommande plank-sessioner. Långt kvar till 8 min men en dag så kanske man står där oxå. :)

Statusen i övrigt är betydligt bättre än igår. Förkylningen går åt rätt håll men avstår thaiboxningen ikväll ändå. Vaknade imorse med världens huvudvärk men efter att ha gått upp och tagit en Ipren och smörjt in nacken och axlarna med liniment så gick det över. Ska unna mig en massage när förkylningen gått över tänkte jag så man slipper värken.

Nu blir det en dusch å sen iväg en sväng med farsgubben!

Må så gott och ha en fin dag i solen! :)

Puss å kram! <3


Mål...

De för oss framåt och håller oss motiverade. Kan även fungera som en slags kompass för det vi bestämt oss för att utföra.


Det finns kortsiktiga mål och långsiktiga och själv anser jag att båda behövs. Om man bara stirrar sig blind på det slutgiltiga målet i horisonten så missar man ju allt fint på vägen dit. Man kanske tom tappar kursen helt och hamnar nån annanstans än vad man tänkt sig från början.

Ibland kan slutmålet upplevas ligga väldigt långt bort men med små mål på vägen dit märker du dels att du rör dig framåt och att du är "på väg" samtidigt som du kan fira alla de små (och stora) segrarna under resans gång.

Jag har funderat mycket på det här med mål. I början var jag bara inställd på att gå ner i vikt och det var allt som den här resan handlade om då. Har insett på vägen att det oxå handlar om mental hälsa och att må bra inuti kroppen. Alltså det vi inte ser men som är superviktigt för att vi ska må gott. Jag har lite vikt kvar att tappa eftersom jag vill ner till 57 kg. Vågen har stått still ett bra tag nu men känner ingen stress inför det. Tänker att kroppen behöver "landa" lite i den förändring som skett. Tror även att jag själv behöver landa lite i det mentalt oxå och kunna fira att jag kommit såhär långt. (De där segrarna jag skrev om i början av inlägget.)

Att få vara glad och stolt över den resan man har utfört och lagt bakom sig tror jag är A och O för att kunna hålla motivationen uppe och för att sedan ta nya tag och blicka framåt.

Mitt långsiktiga mål är att må bra- inifrån och ut och att ha en livsstil som gör att det går att bibehålla det. På vägen dit finns ett gäng små mål och ett av dem är t ex att gå ner de där sista kilona. Har även en tanke om att en dag stå på scenen men ser det som ett mål som ligger en bit fram i tiden. Återigen så är det viktigaste för mig ett hälsosamt liv. :) 

Jag är hejdlöst pepp på att börja springa ute så fort snö och is smält bort. Kände idag när jag var ute och gick hur jag ville börja springa istället, sådär att det riktigt spritter i benen. :) En härlig känsla och jag längtar så!
Fram tills dess får det bli mer cardio på gymet helt enkelt och en massa thaiboxning. :)

Med det säger jag godnatt!
Sov gott och sköt om er! <3

Puss å kram!

 

 

Söndagslugn

Ligger nerbäddad under min värmefilt. Den är GULD dagar som denna när jag fryser här hemma i lyan. Är nog en skön kombo av en kall lägenhet och min förkylning som ligger bakom mitt huttrande.


Helgen har varit lugn vad gäller träningsbiten. Igår kväll hade vi lite tjejfest hos en vän som ska gifta sig i sommar. Det bjöds på exotisk planka (nom nom!) och så dracks det vin och kollades på Mellon i vanlig ordning. Kvällen avslutades sedan på ågatan och vi hade en toppenkväll helt enkelt. :)

 

Tack alla som var med! Ni är så fina!! <3 :) 

 



Idag är jag som sagt lite halvfrusen men har iaf gått en promenad och fått lite solljus. Vill ha vår nu för jag vill börja springa ute. Ska försöka satsa på 2-3 löppass i veckan för att bränna lite extra. ;)

Ska försöka få upp värmen här nu tänkte jag, hoppas ni haft en skön helg!

Puss å kram :)

Träningsfri helg

Vaknade imorse och kände mig ganska grötig, inte i halsen men i nosen och bihålorna så blir att vila i helgen och kurera sig.

Var på klubbkväll igår på fightcenter och den inleddes med en kostföreläsning av Johan Holm. Riktigt intressant och lärorikt och fokus låg på förbränning. :) Hans blogg har jag lagt till bland länkarna förresten ifall någon vill ha hjälp med träning och kost.

Efter det gick vi ut och åt thaimat, valde phad thai med kyckling i vanlig ordning och hej vad gott det var! :)
Blev hemgång efter det då jag inte kände mig riktigt kry.



Annars då? Jo, i brist på träningsinlägg så får det bli två bilder istället. Den första är väl inte riktigt när jag var som störst men nästan... ;) Har ju somsagt ont om helkroppsbilder från den tiden. Den andra är från igår.

Kommer ihåg hur jag kände mig den där dagen i skogen. Jackan kändes tight och jag kände mig otymplig och vet att jag försökte förtränga det men sen såg man ju alla bilder som folk tagit som visade sanningen.


Sanningen kan kännas som en käftsmäll samtidigt som det i mitt fall var just det jag behövde för att få motivationen till att göra en förändring. Så var inte rädd för den, även om det gör ont och känns knäckande- bestäm dig istället för att ta dig därifrån, motiverad som aldrig förr! :)
Kan jag så kan du- jag lovar!

Ha en fin helg allihopa! Nu ska jag jaga nässpray! ;)

Puss å kraaam

 

Fredag å benpass!

Fredag igen! (Guu vad veckorna går!) Körde ett lunchpass idag på medley iom klubbkvällen på fightcenter senare ikväll. Idag var det dax för benen att jobba lite. 

 

 

Känner att jag inte är helt hundra i kroppen, halsen är ok men nyser en massa och börjar känna mig förkyld. Det är med andra ord vila från träning i helgen som gäller.

Benpasset idag bestod av uppvärmning på löpbandet, knäböj i smith-maskinen, benpress, utfall i smith-maskinen och vadpress. 3 set på varje och 7-12 reps.

Efter det körde jag mage och det blev pendlingar med överkroppen hållandes en vikt på 5 kg. 50 pendlingar i 3 set. Ska höja vikten tills nästa gång då jag börjar känna mig starkare i den här övningen. :) Sen blev det rumplyft varvat med situps i totalt 6 min non-stop. Avslutade med plankan i 1 min x 3. Alltid lite klurigt att förklara med siffror och ord hur man tränat men jag hoppas att det är någorlunda förståeligt. ;)

Efter att jag tränat gick jag några ärenden på stan och nu laddar jag för klubbkvällen på fightcenter. :)

Hoppas ni får en fin fredag!
Ta hand om er å må så gott!

Puss å kram! :)

 

 
 

Bubbel å bastu :)

Blev en sväng till simhallen ikväll med Caroline. :) En riktigt skön kväll med bastu, bubbelpool och en massa snack. Precis vad denna ömma kropp behövde. :) Tusen tack för en toppenkväll Carro! Det får vi göra om! :) Hennes blogg kan ni förresten hitta under länkarna till vänster. En himlans go tjej som skriver om sin vardag och sin träning. :)

Var där i två timmar och kom precis hem. Är sådär skönt trött som man bara kan bli efter en kväll i simhallen. Känner mig redo för sängen nu och klockan är bara strax efter nio. :) haha!

Imorgon är det klubbkväll på fightcenter med en öppen kostföreläsning. Ska bli himlans trevligt och lärorikt. Det där med kost är ju inte helt lätt alla gånger så att få chansen att lyssna och lära sig mer är alltid välkommet. :)

Nu ska jag umgås med soffan ett tag innan den byts ut mot sängen. :)

Hoppas ni haft en skön dag!

Puss å kram! :)

Ajaj! :)

Träningsvärken har nu tagit över min ömma kropp. Det var riktigt segt att ta sig ur sängen imorse.

Träningsvärk är ju ganska skönt ändå, det är dock värre med min vänsterfot. Den ömmar fortfarande i princip lika mycket som för en vecka sedan. Det stör mig eftersom det hindrar mig endel i min thaiboxning men har inget annat val än att låta den läka helt enkelt. Tålamoooood Åsa... ;)

Eftersom jag är sådär härligt öm i kroppen så funderar jag lite på om jag inte skulle simma ikväll, istället för gymet. Tvättar nu och har lite andra ärenden att göra sedan så får se hur det känns om några timmar. Skulle vara rätt skönt med lite bastu och bubbel oxå. Helt klart! :)

Letade igenom min garderob och hittade två bikinidelar jag kunde ha. Det mesta är för stort och dessa byxor är på gränsen till att hänga lite i rumpan, men det får funka. :)

Ha en fortsatt skön dag och ta hand om er! :)

Puss å kram!


Skön dag!

Har haft en riktigt skön dag. Lunchade på stan med två fina tjejer, Malin och Carro. :) Lite senare blev jag bjuden på scones hemma hos söta Annika.

Laddade sedan för ett pass på fightcenter då även en vän till mig, Jessika följde med för att testa.

Det var ett grymt kul pass och jag inser att ha börjat med thaiboxning, det är bland det bästa jag gjort. Älskar det verkligen! :) Att träna stenhårt och svettas med ett gäng härliga människor i 1,5 timme, finns det nått bättre? ;)

När jag går därifrån, trött och öm i kroppen- då känner jag mig stark. Känslan jag har inombords är att det då inte finns ett problem i världen som jag inte skulle kunna lösa.
Träning är helt klart bra både för kropp och själ. När man dessutom tränar med goa människor så blir det på nått sätt fulländat. :)

Jag har skrivit det förut men det är värt att nämnas igen. TACK alla ni som peppar och stöttar mig i det här. Ni är fantastiska och kunde jag ge tillbaka på något sätt så skulle jag göra det med detsamma. Har under min resa träffat så många fina människor och goda vänner kan man inte få för många av.
Så till familj och vänner, gamla som nya. NI är guld! <3

Jessika var för övrigt jätteduktig och tyckte att det var riktigt roligt så ser fram emot fler pass med henne på klubben. Häng som sagt mer än gärna på och prova, du kommer inte att ångra dig! ;)

Nu skriker sängen efter mig. Är riktigt trött efter kvällens pass och efter det tunga gympasset med Jocke igår. Kommer somna ovaggad, det vill jag lova. :)

Hade så bra och sköt om er!

Puss å kraaam! :)

Bröst och biceps á la Jocke :)

Ikväll var det dax för pass nr 2 med Jocke. Bröst och biceps var det bestämt dagen till ära. :) Var inställd på att det skulle bli tufft och var väldigt laddad inför passet.


Vi startade med bänkpress och körde först enbart med stången för att värma upp lite och så att jag kunde hitta tekniken. Har väl testat att köra bänkpress någon gång tidigare men det var längesedan så att få hjälp av Jocke var guld värt. Insåg ganska snabbt att jag inte var så stark som jag hade önskat, för sådan är jag helt klart. Vill kunna allt direkt och vara stark. :) Är vädur ut i fingertopparna och får emellanåt kämpa med att ha tålamod med just sådana saker.
Sa detta till Jocke som då frågade vem jag jämförde mig med. Började direkt att kika runt i gymet och insåg snabbt att det var ju de "stora grabbarna" jag jämförde mig med..

Men du envisa vädursbarn... Det funkar inte så... Den enda personen du ska jämföra dig med är iså fall dig själv- ingen annan. Vi är alla olika och har olika förutsättningar och det kan man inte ändra på. Det enda man kan göra är att göra sitt bästa och på sikt utvecklas, sen ser självklart den utvecklingskurvan olika ut för alla oxå.
Så nej. Jämför dig inte med andra tjejer och killar. Iså fall enbart för att få inspiration och för att lära dig mer om träning.

Ibland trillar det ner poletter och ikväll föll det ytterligare ner en framför ögonen på mig. Jag är en tävlingsmänniska i sin renaste form. Det kan föra mig framåt men är jag inte på min vakt kan det föra mig ner i mörkret där jag tidigare befunnit mig. Där alla medel är tillåtna....

Poletten fick mig med andra ord att förstå ytterligare hur jag funkar och till viss del varför jag hamnat där jag hamnat tidigare i livet. En svunnen tid som vanligtvis känns ljusår bort, förutom när jag kommer på saker som just det jag gjorde ikväll.

Fortsatte passet med hantelpress på en lutande bänk, oxå det en bröstövning. Efter det, flies med hantlar liggandes på en rak bänk. Kommer varva den övningen med bröstflies i cablecrossen som vi oxå gick igenom.

Efter dessa övningar övergick vi till biceps där vi startade med bicepcurls med hantlar och sedan med z-stång. Jag var otroligt trött i musklerna vid det här laget, framförallt i greppet och i underarmarna brände det rejält men Jocke var grym på att peppa och pusha mig igenom alla reps. Tusen tack för det! :)
Avslutade med att köra hammercurl med rep i cablecrossen. Något jag tidigare kört med hantlar men gillade den här varianten. Körde två vanliga set och sedan dropset på det sista. Efter det var jag heeelt färdig vill jag lova och började fundera över hur jag skulle lyckas schamponera håret de kommande dagarna. ;)

Innan vi traskade hemåt fick magen sig en omgång oxå i form av benpendlingar med hjälp av Jocke och sedan plankan i 1 minut ggr 3.

Ett grymt bra pass som kommer att göra sig påmint dagarna framöver i form av en go träningsvärk. :) Ser redan fram emot nästa pass vi ska köra ihop! :)

Imorgon är det thaiboxning igen och jag tror att vi ska få köra lite fria mitsronder som sist. Riktigt kul var det! :) Mina fötter är fortfarande ömma tyvärr så sparkarna får jag vänta med.

Hoppas ni haft en fin dag!
Nu ska jag krypa ner, kommer sova gott inatt efter kvällens pass på medley.

Hade fint å sov så gott!

Puss å kram! :)

 

 


 

 

Lite sliten

Helgens bravader har helt klart satt sina spår. Vaknade med lite halsont imorse och även om det kändes bättre under dagen så valde jag att hoppa över thaiboxningen ikväll. Blev ett pass på gymet ändå och det gick helt ok.

Hade tänkt köra ben först men sparar det tills imorgon och hoppas på att jag då mår ännu bättre. Istället blev det armar, axlar och mage.

Var galet sugen på att springa men iom halsen fick det vara. När snön smält bort blir det löpning flera gånger i veckan för att få igång förbränningen extra mycket. :) Trodde aldrig att jag skulle säga det men längtar efter att få springa. Kors i taket! ;)
Har ju skrivit innan att jag inte är någon "löpare" men får nog ta tillbaka det. ;)

Har precis tagit en proteinshake och ska hoppa in i duschen nu innan det blir lite käk. Hoppas ni mår toppen och att ni haft en fin dag!
Ta hand om er! :)

Puss å kraaam!

Fartfylld helg! :)

Helgen har rusat förbi med en rasande fart. :) Mellan fredag och lördag var jag barnvakt till två små busfrön och igår kväll blev det mello hos Malin och en utgång på det. :)

Tar en vilodag idag från träningen frånsett en promenad lite senare.
Imorgon är det måndag och thaiboxning igen. Fötterna är bättre men blir att ta det lugnt med sparkarna. :)

Hoppas ni haft en go helg ni oxå!

Puss och kraam!

 

Pepp på mello! ;)

Fredagsträning :)

Det blev ett lunchpass idag på gymet och eftersom mina fötter fortfarande är ömma fick det bli att träna överkroppen. Axlar, biceps och rygg. Avslutade passet med mage och satte ett nytt "rekord" i plankan. Oh vad jag skakade och svetten rann men det gick! :) Slog mitt gamla rekord med ca 30 sekunder så kändes bra! :)

Ska snart köra ett arm/bröstpass med Jocke. Det ser jag fram emot! Kommer vara hejdlöst jobbigt men blir så inspirerad av att träna med honom så ska bli kul! :) Han har 14 år bakom sig i gymet så där finns det mycket kunskap som jag kan lära mig av. :)

Hoppas ni haft en fin dag och att ni får en skön start på helgen. :) Jag ska vara barnvakt tills imorgon till två små busungar. Ska bli mysigt! :)

Må så gott å sköt om er!

Puss å kraaam

 

 

 

Alla hjärtans dag


"To love oneself is the beginning of a lifelong romance".


Dessa kloka ord är ett citat av Oscar Wilde och sedan jag läste dem för första gången har dem etsat sig fast. Numera pryder orden min högra skuldra i form av en tatuering, så klokt tycker jag faktiskt att det är- att älska sig själv. :)

I mars är det ett år sedan jag gjorde den och inte alltför lång tid efter började jag min viktresa. En slump? Eller hade jag börjat resan ännu tidigare där i stolen hos Martin på Max Tattoo? Vem vet...

Eftersom det är alla hjärtans dag idag så tänkte jag skriva lite om min syn på kärlek, dock inte om den kärlek som vi riktar utåt utan om den vi borde ge till oss själva. Kärlek till andra kan oxå vara svårt men enl. min egen erfarenhet så har jag själv haft mest svårt för den andra biten.

Oavsett vem du är, vad du gör eller hur du ser ut- du är fantastisk och det finns bara en av dig. Var stolt över den du är! Våga prioritera dig själv, gör det som du mår bra av och som gynnar dig. Våga berömma dig själv när du gör nått bra, eller bara för att du är du. :)

Jag har tidigare skrivit om att jag la mig själv på hyllan. Jag var inte så viktig i mina ögon då. Senaste gången jag gjorde det resulterade det i en övervikt och sämre hälsa både fysiskt och psykiskt. Den rejäla smällen kom när jag fick njursten. Det kan man visserligen få av olika skäl men jag är ganska säker på att det i mitt fall berodde på mitt osunda leverne.

Att inte värdera sig själv högt har ju även ännu tidigare satt käppar i hjulet för mig i form av ätstörningar som jag skrivit lite om. Så det där med att tycka om sig själv är ganska viktigt... Milt sagt.

Idag tycker jag om mig själv, inte för att jag gått ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Just den biten är jag stolt över. Jag tycker helt enkelt om mig själv för jag inser att jag MÅSTE göra det.

Hur mycket man än skulle vilja så kan man ju knappast bli någon annan utan man är ju den man är. Varför gå runt och tycka illa om personen du ska umgås med varje dag i resten av ditt liv? Vad ger det? På vilket sätt blir det bättre?

Lätt att skriva, svårare att göra.. Tro mig, jag har varit där. Men det går, jag lovar. Välj vad du lägger fokus på. Fokusera på det positiva även om du kanske tycker att det just nu är obefintligt lite. Ju mer uppmärksamhet vi riktar mot något, desto större tenderar det att bli så försök att se det fina hos dig själv så kommer det att växa.

Önskar alla en oerhört fin alla hjärtans dag och glöm inte bort dig själv. Du är viktigast i ditt liv och för att du ska kunna finnas för andra måste du finnas för dig själv.

Världens största puss å kram på er! <3




Godmorgon!

Vaknade för ett tag sedan och det spänner rejält i foten idag. Fick en chock igår när jag reste mig upp ur soffan och fick se hur fötterna såg ut. Riktigt snyggt! ;) Den högra är helt ok, den är bara lite blå men den vänstra bekymrar mig lite. Får se hur det känns när jag varit uppe ett tag. Antar att det är blödningen under huden som gör att det spänner och ömmar.
Får undvika sparkar med den ett tag framöver och istället fokusera på knän. Rörelserna påminner mycket varandra så det funkar bra. :) Har haft lite "oflyt" med mina sparkar kan man väl säga då det inte är första gången detta händer. Vill poängtera att det hör inte till vanligheterna att fötterna ser ut såhär efter varje thaipass bara så ni inte blir avskräckta! :) Detta är helt självförvållat! ;)

Nästa vecka kommer jag troligtvis få med mig två vänner som ska testa på thaiboxning. Jätteroligt! :D
Har lagt till klubbens hemsida bland länkarna till vänster så är ni intresserade så kika gärna där eller fråga Jonas Ivung direkt. Han är chefstränare på klubben och är en riktig eldsjäl. :) Enligt honom så finns det inga dumma frågor så det e bara att fråga på om ni undrar över något.

Nu ska jag linka ut till köket och fixa frukost. Gröt gjord på fullkornshavregryn. Låter kanske knasigt men är tokig i det! Haha! :)

Hoppas ni får en riktigt fin alla hjärtans dag! Ta hand om er själva och varandra!

Puss och kraam <3


 
Såhär är statusen just nu.

Thaiboxning och ömma fötter! :)

Jag älskar thaiboxning. Det är en oerhört rolig och fysiskt krävande sport som får adrenalinet att pumpa. :)

Ikväll fick vi som tränat ett tag prova på aktiv mittsträning. Det innebär att den som håller i mittsarna bestämmer kombinationer och gör även små kontringar emellanåt. Det blev med andra ord flåsigt för båda och man var tvungen att tänka mer under övningen vilket är jättebra för utvecklingen. :) Ett riktigt kul pass och nu är jag heeelt slut. Tyvärr råkade jag få in en spark helt fel på Claudia så råkade träffa hennes höftben. Tack och lov gick det bra för henne men min fot är det värre med. Har fått en blodutgjutning (heter det så?) på ovansidan av foten så kommer nog vara ömt i några dagar.
Men återigen- skönt att det inte var nån fara med Claudia! Det värsta jag vet är att göra andra illa, jag får så otroligt dåligt samvete även om det inte var med flit. Har testat på sparring lite tidigare och hade otroligt svårt för att ge slag och sparkar då. Det kommer lixom inte naturligt utan är något jag måste öva på om jag ska börja sparras ordentligt framöver. Antar att man kommer in i det och vänjer sig efter ett tag oxå. :) Om inte annat så lär man ju få sig ett par slag mot sig oxå. Det gäller att ge och ta, hehe! ;)

Tränade som sagt med Claudia ikväll. Hon var riktigt grym och jag ser fram emot flera pass på fightcenter med henne. :) När man är sådär toktrött och känner att "nu, nu trillar jag snart ihop", då är hon där och pushar, stöttar och lyfter en så man orkar den sista biten i mål. Det är guld värt, så tusen tack för ikväll fina duu! :) Hon är förresten PT på worldclass så nu vet ni vem ni kan gå till om ni vill ha hjälp med träning. ;)

Vet att jag nämnt det förut, men häng mer än gärna med och testa thaiboxning. Det finns alltid två instruktörer på plats så att en kan visa de som är helt nya. En otroligt trevlig och bra klubb med sköna medlemmar och god stämning. :) Så häng med! ;)

Nu ska jag fylla på med mat, det behövs efter kvällens pass vill jag lova! :)

Hoppas ni mår gott därute och att ni haft en fin dag!

Puss och kraaaam!

Tisdagen gjord!

Denna dag har bara sprungit förbi känns det som. Med go träningsvärk i benen stapplade jag ner till gymet för att fokusera på överkroppen idag. Mina ben hade aldrig gått med på något annat. ;) Var där lite tidigare än vanligt eftersom jag skulle hem till Sandra på eftermiddagen.

Har haft en riktigt skön eftermiddag och kväll hos fam. Lekander. :) Kom hem för ett tag sedan och tänkte krypa ner i sängen nu.

Hoppas ni oxå haft en fin dag! :)

Blir ett kort inlägg ikväll då jag är så himlans trött. ^^

Hade fint och ta hand om er!

Puss och kraam!

 

 

Är man stor och stark...

... borde man vara snäll...


Det tycker jag är oerhört viktigt. Att vara ödmjuk inför sig själv och andra även om man börjar få resultat.

Jag har så fina människor omkring mig som ger av sig själva och lär mig det som de kan. Det uppskattas massor ska ni veta! :)

Det jag lär mig försöker jag sedan föra vidare till dem som vill och det är riktigt kul! :) Jag är grymt allergisk mot människor som tittar snett på nybörjare i gymet. Det är sådana människor som gör att många inte vågar sig dit. Det är lixom tufft nog att gå dit första gången för många. Jag minns själv hur det var i början. Många inser inte att det ibland kan räcka med en blick när man står där med hanteln och så blir man plötsligt hur liten som helst inombords. Alla ens tankar om att man "inte hör hemma här" osv blir helt plötsligt sanna och peppen inför att träna på gym är som bortblåst.

Vad människor än tar sig för så är alla nybörjare nån gång. Jag tycker det är viktigt att inte glömma bort det eller vad man kommer ifrån. Ska man gå ännu djupare och prata om människovärde så ger inte "kunskap" om någonting dig ett högre värde. Inte alls. Alla är lika mycket värda oavsett egenskaper så det där med att se ner på andra förstår jag inte..

Vill man däremot vara en omtyckt och skön person, dela då med dig av det du kan på ett schysst sätt istället.
Att vara ödmjuk är enl. mig en väldigt fin egenskap som attraherar andra människor och jag är tacksam för de fina människor jag har runt omkring mig som är just detta. :)

Mina vänner är nämligen både stora starka och snälla. :)

Tack för att ni finns! <3


Puss och kram!

 

Med peppning och stöd från andra blir resan enklare och även om jag numera känner mig trygg på gymet kommer jag alltid minnas hur jag kände det i början och vart jag kommer ifrån. Respekt till alla som varje dag utmanar sig själva och utsätter sig för situationer de inte är helt bekväma i. 

 

You rock!! ;)

Måndag och benpass!


Idag var det dax för ben och rumpa. Körde passet som Jocke gick igenom med mig sist och det är oerhört effektivt måste jag säga. Benen skakade rejält efter första övningen som var knäböj i smithmaskinen. Efter det var det benpress, vadpress och sist utfall i smithmaskinen.
Mötte upp Evelina på gymet så hon hängde på och körde ben idag med och efter passet var det två trötta tjejer som stapplade upp för trapporna på medley. :) Avslutade passet med rumplyft varvat med situps nonstop i 6 min totalt. (1 min rumplyft, 1 min situps osv...)
Sen blev det 3 set plankan i 1 min åt gången. Jag körde varianten vi gör på thaiboxningen de sista 30 sekunderna på varje set. Då går jag upp på händerna och sedan ner på armbågarna och så upp igen osv.

Var ett bra pass idag och jag är riktigt mör i kroppen. :) Evelina var grymt stark idag och jag är säker på att jag inte är ensam om att ha träningsvärk imorrn. :)

Kyckling och kvarg är i magen och laddar för en dusch. Kvällen kommer gå i lugnets tecken som det känns nu.

Hoppas ni haft en skön helg annars! Lagfesten i lördags var riktigt lyckad så gårdagen spenderades i soffan framför teven. ;) Blev en promenad på kvällen med pappa så kom ut lite iaf. :)

Ha en skön kväll å ta hand om er!

Puss och kram!

Innebandy och lagfest! :)

Morgonen började med en innebandymatch i collegium. Vi hade riktigt bra spel fram till mål men bollarna ville bara inte in idag. Hade otroligt många chanser och när matchen var slut stod det 3-4. Jag fick göra ett mål iaf så det var ju självklart kul även om vi inte vann matchen. Som vanligt hade vi bra laganda och kämpade till slutet. Så som det ska va! :)

Ikväll vankas det lagfest. Ska bli riktigt roligt! :) Det är ett härligt gäng jag spelar med och är glad över att få vara en del i Hot shots. :)

Nu ska det ätas, duschas å sen piffas inför kvällen. :)

Må så gott å ha en fin dag!

Puss å kram! :)

Det är fredag!

Fredag är det och snön har lagt sig över stan, igen.

Jag är så sugen på vår nu! Längtar verkligen efter de första värmande solstrålarna och det där härliga fågelkvittret som får det att bubbla i bröstet av lycka. Ska börja springa ute så fort snön behagat smälta bort. Ska få igång förbränningen mer inför sommaren så ett par löppass i veckan får det bli.

Har vilat från träning idag då jag dels haft en del annat att pyssla med men framförallt för att det är innebandymatch imorgon bitti. I kväll är det tjejhäng hos Evelina i Sturefors. Det ser jag fram emot! :)

I väntan på vår och sommar provade jag igår klänningen jag hade på midsommarafton förra sommaren. Fyller inte ut den riktigt lika bra längre men tycker ändå att den funkar. :) Tycker om den så otroligt mycket. I värsta fall kanske man kan sy in den lite grann men ja, tror inte det behövs.

Blir även två bilder på det som gör mest ont just nu - mina vader. :) Svårt att fota själv utan att halvt slå ihjäl sig ska tilläggas! :) Kan vara kul att jämföra även dem lite längre fram tänker jag.

Ha en fin fredag och sköt om er!

Puss och kram!

 

 

Pain! :P

Jag har sån träningsvärk efter thaiboxningen. :) Fantastiskt vad lite frånvaro kan göra, haha! ;)

Traskade ner till gymet förut och satsade på de muskelgrupper som ömmade minst vilket var ryggen (hela), biceps och mage. Det blev ett lite kortare pass än förut men ganska tungt. Har ökat till 40 kg i latsdrag nu vilket för mig är rejält slitigt på de sista repsen. Meeen, det är gött! :) Känner att jag hittat lite mer vilket sätt jag vill träna på nu och det känns bra. Vill vänja mig vid känslan av att köra tungt och våga ta i.

Nu ska jag steka till lite nötfärs här, sen blire att skutta in i duschen.

Hoppas ni haft en fin torsdag i snön! Hej vad vitt det var imorse! :)

Puss och kraam!

Onsdagsfunderingar..

Tiden... Den har bara rusat fram och det känns som att det var igår som jag satt i min säng, gråtandes med mamma i telefonen med ett BMI som överviktig.

Idag, ett antal månader senare har jag kommit en bra bit på vägen och istället för att ha ångest i magen inför sommaren med allt vad det innebär så tänker jag välkomna den med öppna armar! :) Minns inte när jag kände så senast.

Har som jag tidigare skrivit fått en helt annan syn på mig själv och på min kropp. Inte bara för att jag tappat i vikt utan för att den utvecklas och fungerar. Tänkte aldrig på det tidigare utan då handlade det enbart om vad vågen visade, inte om hur vida jag var hälsosam eller inte.

Självkänslan har även den förändrats. Att ta sig an ett projekt och genomföra det är en fantastisk känsla som man kan ta med sig i andra situationer i livet. I början var jag för det första knäckt av vad vågen visade och samtidigt livrädd och väääldigt skeptisk inför att jag skulle klara det men för varje dag som gick så kändes det lättare.

Nu är det februari och våren kommer att komma i en rasande fart. I maj är det 1 år sedan jag vägde mig och fick den där käftsmällen som fick mig att ta tag i min hälsa.

Kan jag så kan du. Det VET jag!

Ta hand om er och ha en fantastisk dag!

Puss och kram! <3




I'm back!!! :D

Gjorde ikväll min första träning på fightcenter för i år! :) Det blev lite spontant sådär men benen kändes ganska ok idag så tänkte att det var lika bra att köra. :)

Det var sååå kul att vara tillbaka på klubben igen! Inser hur mycket jag saknat denna träningsform och hur effektiv den är. Är heeelt slut nu kan jag säga! :) Ser fram emot våren och ska ge järnet på varje pass. :)

Dessvärre gjorde jag illa min armbåge. Hoppas verkligen det släpper snart men just nu är det svullet och ömt. Vek man är... ;) haha!

Skämt å sido!

Har idag annars umgåtts med fina Susanna som var hemma i stan. Har varit ute å gått en lång runda och sen hängde hon med bort till klubben. Ta gärna ett kik på hennes blogg som finns bland länkarna. Hon bor i Jönköping där hon varvar plugg, jobb på intersport och träning. Hon har planer på att börja klättra i en klubb där hon bor oxå! Ska bli spännande att följa henne och se hur hon utvecklas! :)

Nu måste jag äta känner jag, ha en fin kväll å må så gott! :)

(Slänger in en bild på åbäket till armbåge.)


Puss å kram



Phuu! :)

Passet på gymet avklarat och jag känner att jag gjorde rätt i att skippa thaiboxningen ikväll för kära nån vilken träningsvärk! Skulle köra lats och satte mej lite "för hårt" på sitsen och ja, det kändes i rumpan kan jag säga.. Haha! :)

På gymet sprang jag på Evelina som hängde på mitt upplägg för kvällen. Hon gick på lite tyngre vikter idag och var superduktig! Det börjar även synas fysiskt på henne att hon börjat träna och tänka på kosten. Verkligen jätteroligt att se och ett tecken på att man får de resultaten som man kämpar för. :) Heja dej gumman! <3


Inspirerades av Jocke så ökade i några av övningarna och förvånades över hur bra det gick. Tungt vare ju såklart men det ska det ju vara! :) Har insett att jag hellre kör tungt och med färre reps än flera reps fast på en lättare vikt. Upplever att jag tröttar ut muskeln mer på så vis, men det är ju så individuellt vad man tycker funkar.

Nu blir det ett hopp in i duschen och sen ska det lagas lite mat för kvällen. :)

Må så gott och sköt om er!

Puss och kraam! :)


 

Gott med proteinpulver! ;)

Mot gymet!

Ska strax ner till gymet och svettas lite. Hade planer på att träna thaiboxning ikväll men min träningsvärk i benen är inte att leka med så skjuter på det några dagar. Kan annars tycka att det inte är så farligt att träna med träningsvärk, snarare rätt gött men nu har jag typ besvär med att gå som folk så njaa, blir överkropp på gymet istället. :) Ser fram emot att låta Jocke köra skiten ur mig på ett armpass framöver. Haha! Tufft är bara förnamnet på hans upplägg. ;)

Hoppas ni haft en fin helg och att ni fått en bra start veckan!

Puss och kram! <3


Träningsmässa dag nr 2 :)

Min mor var lite sugen på att kolla in mässan idag så jag följde med henne. Var i stort sätt samma utställare idag som igår. Gillar mässor, haha! Önskar det kunde vara lite oftare. :)

Har tecknat ett årskort på fightcenter nu oxå så i veckan drar det igång igen med thaiboxning för min del. Ska bli riktigt roligt! :)

Hoppar över gymet idag. Benen är oerhört ömma fortfarande men tänkte träna överkroppen ikväll men jag gör det här hemma med mitt band. :) Ska kolla in lite olika övningar på nätet tänkte jag och testa. :)

På tal om överkropp, avslutar med två bilder. Den översta tror jag togs i somras eller tidigt i höstas. Lite osäker. Den andra härom veckan. :)

Hade så bra och sköt om er!

Puss och kram!








Träningsmässa! :)

Idag har jag och fina Claudia kollat in träningsmässan som pågår under dagen och imorgon i konsert och kongress här i Linköping. Det var riktigt kul med otroligt många utställare och uppvisningar från de olika gymen som finns i stan. :) Jag är nu full av inspiration och längtar redan efter nästa träningspass! :)

Har ni möjlighet och tycker att det är roligt med träning och hälsa så tycker jag verkligen att ni ska gå dit. Det finns någonting för alla, från kosttillskott till gratis massage. ;)

Jag och Claudia testade att göra varsin kroppscanning där man mäter kroppens sammansättning. Jag var helt ärligt lite nervös innan. Även om jag visste att mina värden helt klart borde vara bättre idag än i somras så kanske de endå inte skulle vara helt bra lixom? Jag vet ju heller inte hur värderna såg ut då och det hade varit kul att se förändringen.
Som tur var hade jag bra värden rakt igenom! :) Vikten var med kläder och direkt efter att vi ätit lunch så jag antar att den hållit sig på samma nivå senaste tiden. Brukar annars mäta mig på morgonen, naken och innan frukost. (Helst efter ett toabesök oxå!) ;) haha!
Vad gäller kroppsfettet så vet jag att jag hade större andel i procent när jag var "ätstörd". Mätte mig på Nautilus (nuvarande actic) där jag då tränade. Det beror säkerligen på att jag inte hade lika mycket muskler då. Sen var det vatten, hur mycket muskler man har i kilon och den fysiska graderingen står för nån form av sammanfattning av den fysiska nivån förstod jag det som. Sen var det mineraler, min förbränning i vila och min metaboliska ålder. Två år yngre än vad jag är! :) Kändes otroligt skönt och roligt! :) Den sista som står för bukfettman vet jag egentligen inte så mycket om mer än att allt mellan 1-12 är normalt och där hade jag 3 så det är jag supernöjd med. Bukfettman är ju farlig så den ska man försöka hålla nere.

Lägger upp bilder på mina värden och "förklaringen". Som sagt, var orolig över att de skulle vara dåliga för jag hade som sagt ingen aning. Men jag är oerhört glad över resultatet och detta visar ju att träning och bra kost märks även på insidan. :)

Ska bli roligt att göra ett likadant test om några månader och se om det hänt något mer. :)

Nu ska jag strax iväg på mello- kväll med ett gäng fina tjejer. Hoppas ni får en fortsatt härlig lördag och passa nu på att gå på mässan imorgon, det är sååå värt det! :)

Puss och kram! :)




Benpass med Jocke! :)

Har precis kommit hem efter ett rejält benpass på gymet med Jocke. Han visade mig lite olika tekniker och peppade mig genom hela passet. Det var tungt, tyngre än jag någonsin kört tidigare men det är ju dit jag vill. :) Att våga utmana mig själv och gå på de tyngre vikterna. Förutom ett grymt bra pass rent träningsmässigt så känner jag även att jag lärt mig oerhört mycket. Framförallt kring mentaliteten och hur man ska tänka och fokusera när man tränar. Hitta rätt fokus på den muskeln som jobbar och våga ta i. Det sitter sååå mycket i huvudet och det tar ett tag att ta sig förbi alla tankar man har. Men det går om man vill och när det inte längre finns en massa mentala hinder i vägen utan när det enda som står mellan dig och vikten är muskler- det är då det är så himla gött! :)

Vi började med knäböj i smithmaskinen. Osäker på vad stången väger, kanske 20 kg ungefär och lade totalt på 40 kg i vikt. Värmde upp några set innan på lägre vikter för att känna lite vart jag ligger. Efter det var mina lår möra vill jag lova! :)

Efter det körde vi benpress och det var betydligt tyngre än vanligtvis efter knäböjen. :) Har tidigare legat på 130 kg men det orkade jag inte efter knäböjen så fick sänka rejält ner till 100 kg.

Fortsatte sedan i smithmaskinen igen där vi körde utfall och som tyngst hade jag 20 kg vikt på stången. Avslutade med vader och dem körde jag i benpressen. Körde på 110 kg och fick lära mig hur mycket jobbigare det blir om man vinklar foten och gör hela rörelsen igenom. Jag har annars stannat när jag haft foten rakt i "utgångspositionen" men går man bara ett par cm lägre så händer det grejer. Haha! Oh vare sved! :)

Passet avslutades med att träna magen och sen var jag totalt slut. Var längesedan jag tog ut mig såhär mycket i gymet och har fått massor med inspiration som jag ska använda mig av i framtiden. :)

TUSEN TACK Jocke för ett grymt pass! Det uppskattas oerhört mycket ska du veta! :D

Kan verkligen tipsa om att gå in och läsa hans blogg som finns bland mina länkar till vänster. Han är grymt målmedveten och en stor inspiration! (Osså är han galet stark oxå!) ;)

Ser fram emot en härlig träningsvärk under de kommande dagarna. Ska förresten på träningsmässa imorgon på konsert och kongress. Går jag konstigt då så vet ni varför. ;)

Ha en underbart fin kväll och sköt om er!

Puss och kraam!



Försmak på våren! :)

Idag har det varit en alldeles underbar dag. Solen har varit framme och det har helt klart varit lite vår i luften. :)

Var ute på en promenad tidigare idag. Tänkte först ta en powerwalk men det blev en lugn och skön runda runt ån istället och jag passade på att fota lite oxå.

Nu laddar jag för ett benpass med Jocke. Han ska tävla i ironman i år och har tidigare tävlat i starke man. Han har helt bytt riktning i sin träning och har gjort riktigt bra framsteg. Är övertygad om att han kommer lyckas med alla utmaningar som han tar sig för under det här året. :) Hans blogg hittar ni i länklistan till vänster.
Ser fram emot att träna med honom, det lär bli tufft och jag kommer säkert ha svårt att ta mig ur sängen imorrn bitti. :) Haha!

Ha en fin kväll och må så gott!


Puss å kram!

 

 

RSS 2.0