Det här med revben... :/

Igår när jag vaknade var jag öm på höger sida, över revbenen. Tänkte att jag nog sträckt mig eller nått men allt efter tiden gick, desto ondare gjorde det. 


På kvällen var jag iväg och grillade och sedan blev det en sväng ut på stan men aj vad ont det gjorde. Beslutade mig därför för att gå hem lite tidigare.

Blev dock inte mycket till vila inatt, vaknade flera gånger av smärtan och hade svårt att ta djupa andetag. Efter kl 7 i morse pallade jag inte mer och ringde 1177.
Antingen har jag fått en spricka i ett revben efter allt hostande. Eller så är det nått knas med något muskelfäste eller så. Oavsett vilket så gör så sjukt ont och eftersom jag fortfarande hostar så känns det som jag ska avlida varje gång.

Så atte.... Ja.. Dessa krämpor alltså.. Jag blir så trött, så less och så opepp. :(

Kommer äta voltaren nu i några dagar och se hur det utvecklar sig. Oftast gör man ju inget åt det utan det är bara att vänta tills det läker. Det värsta är att det tycks bli värre så får väl se hur jag tar mig ur sängen imorrn. :/

Ja, det var dagens lägesrapport. Hoppas ni mår fint och att ni haft en bra helg! Det är ganska skruttigt nu men ser fram emot att komma tillbaka frisk och stark så snart som möjligt. 

Må så gott och hade så bra!

Puss och kram!

 

 

Att inse fakta...

Ligger i soffan.. Hostar och snorar.. Behöver jag nämna att jag är sjukt less på det här?

Tror problemet ligger i att jag inte låtit kroppen återhämta sig ordentligt och följden blir att den blir nedsatt och känslig för infektioner.

Jag har tränat mer eller mindre flera gånger i veckan i drygt ett år. Kanske dax att ta en paus? Oh... Ryser när jag skriver det men jag har nog inget val. För såhär kan det inte fortsätta. Nää, dax att ta ansvar och VILA ordentligt och bli frisk, och sen vila lite till. Därefter kan jag börja träna igen.

Har ju skrivit tidigare att det är viktigt att lyssna på kroppen, nu är det upp till bevis.. Jag vill inte men jag måste.

Känner mig ganska opepp för tillfället, känns som om det var längesen jag kände mig helt kry. Krämporna har lixom avlöst varandra på sistone men ja, jag antar att det är vila som krävs helt enkelt. Blir visserligen promenader och sådär vilket jag tror gör mig gott men inga hårdare träningspass förrän jag är pigg och kry igen.

Kikade runt lite på nätet och hittade en artikel som är hämtad från fass ang. överträning. Känner igen mig en hel del, tyvärr..

 

"Överträning kan definieras som ”obalans mellan träning och återhämtning resulterade i allvarliga och förlängda uttröttningssymtom” eller som ”ett tillstånd med försämrad prestation och trötthet”. Det är inte den som tränar hårdast som blir bäst – utan den som tränar smartast.

 

Överträning kan ha flera orsaker, men vanligast är att träningsmängden ökat kraftigt i kombination med för lite återhämtning. Dessutom kan andra stressfaktorer som ekonomiska bekymmer, skola, jobb och relationer vara utlösande element.

 

Vanliga tecken på överträning är: 

 • sämre prestationer
 • större risk för infektioner
 • ökad trötthet
 • depression
 • ökad puls
 • huvudvärk
 • viktnedgång
 • sömnsvårigheter
 • att vakna utan att vara utvilad.

Vid träning bryts kroppen ner, och det är först under vilan som kroppen bygger upp sig igen och blir hållfastare, effektivare och starkare för att bättre orka med prestationen nästa gång.

 

Det viktigaste för att undvika överträning är att lyssna på kroppen. Är du trött kanske det är bättre att ta det lugnt istället för att köra ett hårt pass (förutsätt att du inte är trött för att du inte tränar överhuvudtaget – då kan träningen göra dig piggare).

 

Den bästa behandlingen vid överträningen är att tänka efter före och minska risken att drabbas. När överträningen väl har dykt upp är det vila som gäller och eventuellt kontakt med en idrottsläkare vid kraftiga besvär.

För att undvika överträning bör du:

 • variera intensiteten i träningen
 • variera tiden du tränar
 • variera miljön där du tränar för att undvika en mental överträning
 • variera dina övningar så att det inte blir för monotont och ensidigt
 • planera in i din kalender med träning och vila – följ sedan planeringen
 • var uppmärksam om du börjar känna av några av symtomen
 • undvik en alltför snabb träningsökning
  - Träna aldrig när du har en infektion i kroppen."Inte världens roligaste inlägg men det är såhär det ser ut. Träning är ju somsagt nedbrytande för kroppen och återhämtning är superviktigt. Tänk på det nu Åsan...

Må så gott! <3

Puss å kram!

 

Då vare dax igen, eller?

Jag förstår inte... Börjar bli täppt igen... Nyser gör jag med emellanåt och hostar (dock bara några ggr om dagen) fortfarande upp olämpliga saker.. :/ Anar att felet jag gör är att jag börjar träna för tidigt, innan förkylningen försvunnit helt.. Men ja, stressen inför att vara i form i slutet av sommaren då loppet går är påfrestande och det har att göra med att jag inte kan träna som jag vill. Summan av det hela blir att jag drar igång med träningen så fort jag känner mig "bra" när jag egentligen kanske borde vila ett par dagar till...

Svår balans det där...

Aja, får se hur jag mår imorrn, hoppas det e nått tillfälligt ryck bara och att jag kan sova bort det. :)

För att endå hålla igång lite så hoppade jag i mjukiskläderna och gick en kvällspromenad runt ån. Trots förkylningen så var det skönt att komma ut lite och det ska bli riktigt skönt att gå och lägga sig nu.

Sov så gott och ta hand om er!

Puss och kram!

Muay thai <3

Att med tunga steg släpa sig till ett pass efter en lång arbetsdag, ta ut sig så att svetten bara sprutar åt alla håll och sedan med lätta steg knalla hemåt 1,5 timme senare... Det är de som det handlar om. Underbart! :)
När vi fysade på slutet kom jag på mig själv att le lite och nästan njuta av tröttheten jag kände. Jag har saknat den känslan och jag hoppas såååå att jag får vara frisk nu.

Fotade lite innan passet började så lägger upp bilderna här tänkte jag. Häng med vettja- flera pass i veckan under hela sommaren. :) Läs mer på www.fightcenter.se

Är sådär lagom öm i kroppen nu. Ska krypa in i duschen å sen blir det sängen ögonaböj! :)

Må så gott och ta hand om er!

Puss och kraaamKämpa kämpa!

Var ute och sprang en runda rund ån tidigare idag. Det var riktigt tungt och helt ärligt så kändes lidingöloppet långt borta idag. Men men, har ju varit sjuk och är egentligen inte helt hundra än då jag fortfarande kan hosta upp en massa olämpligt så ja, är väl inte konstigt att det gick tungt.

Varmt och fuktigt ute oxå vilket nog gjorde det hela lite värre med.

Imorgon ska jag träna thaiboxning och på tisdag blir det antingen styrka eller löpning, får se hur jag mår helt enkelt.

Ikväll blir det annars lugnt, ska mysa upp i soffan å kika på film och ladda inför en ny arbetsvecka. :)

Hoppas ni mår bra och att ni haft en fin midsommar!

Puss å kram! :)

De där ställena...

Alla har vi väl våra "ställen" på kroppen som man är mer eller mindre nöjd med. Själv har jag alltid haft nån form av issue med mina ben.

När jag växte upp tyckte jag alltid att de var för stora och korta. Sen vare nått med formen på knäna som jag störde mig på oxå vill jag minnas. Långa och slanka ben var det som jag ville ha. Hade sällan kjol (frånsett när jag var liten då) och de enda gångerna man såg mig i ett par shorts var på fotbollsplanen. Så dant...

Jag vet inte hur eller vad det var som fick mig att tro att mina ben inte var ok. Kan inte minnas att nån sagt nått till mig ang mina ben heller utan antar att jag snappade upp mycket från reklam och media och deras budskap om hur tjejer "skulle se ut" och att jag därifrån fick dessa idéer. Minns tydligt de gånger jag missnöjt stått framför spegeln i provrummet iklädd nått plagg och inte alls sett likadan ut som tjejen på reklampelaren utanför.. Nånstans där tror jag att det händer nått med många, både unga tjejer och killar. Farligt det där... För vi vet ju egentligen att precis lika många ben, lika många varianter finns det och det är helt ok. :) Lätt att säga, jag vet... Men jag tror att det är lätt att snappa upp sånt här och påverkas av det undermedvetet även om man nånstans vet att retuschering existerar och att allt som vi ser inte är verkligt.

Hur som helst.. Mina ben.. :)
Jag har accepterat att jag aldrig kommer få några långa slanka spiror. Jag är helt enkelt inte byggd så och idag gör det mig inget. Jag har lärt mig att tycka om dem som de är och jag uppskattar dem på ett annat sätt idag. Förr tänkte jag enbart på hur de såg ut. Idag lägger jag istället mycket mer fokus på dess egenskaper, att de är starka och att de tar mig dit jag vill. :) Ingen kommer vara tacksammare än jag den dagen de tagit mig runt lidingöloppet t ex. ;)

Mer då...? Jo, köpte faktiskt ett par shorts idag. Och kortare shorts än jag någonsin haft förut tom. ;) Det är en liten seger just eftersom det var otänkbart för inte allt så länge sedan. Ska dock erkänna att jag smög runt ett bra tag inne på H&M med en betydligt längre modell först, sen fick jag syn på dessa och tänkte- va tusan, jag testar dem! :) Jag tror att det är viktigt att utmana sig själv och bryta sina mönster. Vill du köpa, som i mitt fall ett par shorts. Kanske tom ett par av kortare modell just för att det är så in i sjuttans varmt- gå och gört vettja!
Jag skulle gjort det för flera år sedan. Men tyvärr gick jag istället runt och svettades och gömde mig. Nej, släpp fram dem i värmen, eller vad det nu är som du vill släppa fram. (Hur lät det där!?) haha :)
Aja, ni hajjar.. ;)

Det sitter i huvudet, låt inte tankarna få dig att svettas mer än nödvändigt i sommar. Ha på dig det du vill och njut av värmen! :) 

 

Kom ihåg att du är awesome!! <3Puss och kram! :)

 

FRISK!! :)

Ja nu är jag så gott som tillbaka på banan igen. Tränade thaiboxning ikväll på fight center och med mig hade jag Carolin (hennes blogg hittar ni till vänster). Det var tungt och det kändes att det var två veckor sedan sist jag tränade men oj så kul det var! :)

Mycket övningar utan mitsar mot kropp och lite lätt sparring. Avslutade med lite fys och jag var som sagt ordentligt trött efteråt. Jag och Carro beslutade oss för att traska en sväng runt ån efteråt och trots regnet så var det riktigt skönt. Jag brukar alltid eftersvettas efteråt så det satt fint. :)

Ska avrunda här nu, klockan är mycket och imorgon är det jobb igen.

Hoppas ni mår fint och att ni haft en bra dag!

Puss och kram! :)

Nämen....

Jag tror jag är frisk!! :) Nästintill iaf... ;) En vilodag till sen så.....

Pepp pepp å puss! <3

Bröllop å promenad

Torrhosta... Trodde det var en baggis jämfört med den där andra å lite "slemmigare" hostan (sorry) men icke.. Kan även höra ett snyggt litet diskret pip ifrån mitt stackars luftrör när jag hostar. Uschan...

Men men, det blir hela tiden bättre iaf så det är gött. Har varit ute på en promenad i lagom tempo idag. Var bara tvungen att röra på mig kände jag. Jag märker att mitt humör sänks när jag inte kan eller får träna. Jag känner mig lixom lite låg helt enkelt.
Det är ett fenomen som inte inträffar direkt utan jag märker av det när det gått kanske en vecka eller mer. Träning påverkar ju som bekant hjärnans egna lyckoämnen så har väl med det att göra antar jag.

Letade fram lite sommarkläder härom dagen i garderoben och hittade ett linne jag hade förra sommaren. Älskar modellen och har på senare tid köpt flera fast i olika färger. Den här är dock lite för stor nu insåg jag när jag provade den. :)

 

 

 
 
 

Hoppas innerligt att jag kan börja träna i veckan. Är glad över att jag inte har ont i halsen iaf och att det hela äntligen verkar ge med sig. Lidingöloppet ligger där som ett litet stressmoment så jag behöver bli frisk om man om man säger så..

Hoppas ni haft en skön helg för övrigt! Jag har varit på bröllop för Jenny och Daniel och de var så fina! Det riktigt strålar kärlek mellan dem och det är så härligt. :) Vigseln var i landeryds kyrka och festen hölls i slattefors. En toppen kväll! <3

Ta hand om er och må så gott!

Puss och kram!

 

 

Kontraster..

Idag har det varit en sån där konstig dag.. Eftersom jag även idag varit hemma från jobbet har livets kontraster verkat extra tydliga.

Vaknade av att det var ett redigt kalasande utanför och det tog nån minut innan jag förstod vad det var frågan om. Just det, studenten. Unga människor som "springer ut" med sina vita mössor och är i allra högsta grad levande. Staden är deras och livet tycks vara sådär härligt bekymmerslöst. Om man bara kunde stanna i den där bubblan..

Fick imorse även veta att en person omkommit igår kväll i en mc olycka utanför stan. Jag kände honom inte personligen men vi hade flera gemensamma vänner. Han ska ha varit en riktig eldsjäl som gjort mycket gott för många människor och varit en förebild för ungdomar. Fick även höra att hans flickvän är gravid och där brast det för mig. Livet är så jäkla (näää jag ångrar mig) JÄVLA orättvist!!

Jag blir arg, men jag vet inte vem jag ska bli arg på.. Sedan blir jag ledsen när jag inser att det är såhär livet är. Inte jämt (tack och lov) men ibland är det såhär överjävligt orättvist. Till vilken nytta?

Mina tankar finns hos alla hans anhöriga och hos det lilla livet därinne som tyvärr aldrig får träffa sin pappa.. :(

Ute skiner solen, för första gången idag. Det skålas på stan i vita klänningar och sneda slipsar. Kvällen är ung fortfarande och Lasse Winnerbäck släpper nytt material till hösten..

Livet går vidare, men snälla.. Lev nu. För "nuet" är det enda vi har och det är allt vi vet. Lev livet som om du tar studenten varje dag, iaf i sinnet. Lyckligt ovetandes om vad som händer i framtiden.

Plötsligt känns det inte så jäkla farligt att ligga hemma med hosta. Eller att ytterligare en planka i mitt sängskåp har lossnat.

Nu ska jag göra det bästa av kvällen. Synd bara att det ska behöva ske tragedier i ens närhet för att man ska få insikt om saker och ting. Livet är konstigt.

Ta hand om er och era nära och kära. <3

Största pussen och kramen ever!!

Love you!
Ynklig tjej

Har varit genomförkyld i en vecka nu och imorse när jag vaknade kände jag mig febrig så fick bli att vara hemma från jobbet. Har legat i sängen hela dagen och känner mig sådär lagom opepp. Hostar som en galning, förstår inte- det tar aldrig slut!?

Sen är det ju den där stressen över att inte kunna sätta igång med löpträningen med. Det är inte kul alltså för jag behöver löpträna. Oh vad jag behöver det! Det krävs om jag ska klara av att springa 3 mil i kuperad terräng. Men men, vad mer kan jag göra än att försöka kurera mig? Sova, äta bra mat och dricka mycket är det som gäller.


Ikväll är det thaiboxning oxå, inte för mig dock men för ett gäng andra. Längtar dit, det är det roligaste jag vet nämligen. Men nae, inte ikväll... :(

Usch vad bitter jag låter alltså, haha.. :) Nu får jag skärpa till mig.

Hoppas ni haft en fin dag och att ni mår toppen! Ska försöka få i mig lite mat här nu tänkte jag. Avslutar med en "formbild" för dagen, (i brist på träningsinlägg...)

Ta hand om er!

Puss å kram! <3Nattliga skriverier 1 år senare..

Sommaren är här och det är nu ett år sedan jag och brorsan tog den där kvällspromenaden genom kindabygden. Jag erkände då för första gången högt för honom (och mig själv) hur jag egentligen mådde och att jag behövde hjälp med att ta mig ur situationen jag var i. Släppa garden, slänga bort masken och erkänna allt..

Det kan kännas otroligt avlägset idag nu när jag är där jag är i livet. Men sätter jag mig ner och tänker efter så kan jag enkelt ta mig tillbaka till den där kvällen och känna den känslan jag hade i kroppen då. Förtvivlan, sorg och skam. Ilska över att jag låtit mig själv komma sist men samtidigt ett jävlar anamma för nu räckte det minsann! Nu fick det vara nog!

Så, vart är jag nu ett år senare? Jag är betydligt lättare och starkare men nej- jag har inte nått mitt "mål" än att väga 57 kg. Vågen står still. Japp.
Det viktiga i det hela är att jag faktiskt inte bryr mig om det. Det rör mig inte ryggen. What!? Jo- det är sant! Det är helt ok. Jag är så tacksam för det min kropp åstadkommit under den här tiden och att pressa den ännu mer "bara för att" känns inte ok. Jag upplever mig själv ha hittat min "trivselvikt" eller vad man nu vill kalla det och det känns otroligt skönt.

Frånsett två förkylningar under våren så har jag inte varit sjuk nått speciellt. Inga nya njurstenar har jag märkt av heller och jag är inte lika trött längre. Morgontrött kommer jag iofs alltid vara, men men. :)

Jag har insett att jag mår bra av att utmana mig själv lite sådär lagom mycket. Jag har oxå insett att jag tycker om att "synas" och ta plats på ett helt annat sätt nu än förr. Fuck (ursäkta uttrycket) jantelagen och kör barre! ;) Du är grym, glöm aldrig det för bövelen! <3

Så, framtiden då? Har ett lidingölopp att springa i september. Undrar ibland vad tusan jag gett mig in på men men, det ska gå. :) I sommar kommer fokus ligga främst på löpträning och thaiboxning. Kommer dra ner på styrketräningen och endast köra nått pass i veckan. Framförallt för att få tiden att räcka till eftersom jag jobbar heltid oxå. (Och vill kunna ha ett liv utanför jobb och träning med såklart.)

Ska avrunda inlägget här nu tänkte jag med att tacka er alla som hängt med mig på resan, både här på bloggen och i "det verkliga livet". Som peppat i vått och torrt och som trott på mig. Ibland när man tappar sugen och orken så betyder det otroligt mycket att veta att det finns andra där ute som tror på en. Det har verkligen fått mig att orka hålla kursen någorlunda rak hela tiden, så tack. :) Jättetack! <3

Ny vecka imorgon och nya tag. Har precis fått tillbaka luktsinnet så det bådar gott. :)


Gonatt <3


Helgen

Har inte tagit det fullt så lugnt som jag borde denna helg så mår ju därefter. MEN så kul jag haft. :)

Lägger in lite bilder från dagarna som gått! Nu ska jag kurera mig i soffan och ladda inför en ny vecka. :)

Puss och kram!Host host!

Så... Förkylningen är ett faktum i sommarvärmen. Har sedan i onsdags känt mig risig och nu har det hela utvecklats till en fullfjädrad snorkråka som byggt bo i min kropp.. (?) Aja.. :) Snorig är jag men det går över.

Tränade thaiboxning i onsdags men har sedan dess varit tvungen att vila. Vi sparrades och körde fys och som vanligt var det ett grymt bra pass! Har varit rejält öm och blå i kroppen, främst på mitt ena lår som fick ta emot ett gäng sparkar. Men men, man härdas väl hoppas jag. :)

Börjar bli lite stressad inför lidingöloppet oxå.. Det är ju ett tag kvar visserligen men jag har absolut inte tid att vara sjuk. Det håller inte. Ska skärpa mig med kosttillskotten och äta vitaminer regelbundet och hoppas att det hjälper.

Ha en fortsatt skön lördag och ta hand om er!

Puss och kram!


Ny vecka och lite smärta

Har haft en lugn helg vad gäller träning och har taggat som en tok inför kvällens thaiboxning. Var nog lite väl taggad då jag lyckades sträcka låret redan på uppvärmningen. Dum som jag var så körde jag hela passet och avslutade med en lite sträckning i ljumsken oxå. Tråkigt med tanke på fotbollsmatchen imorrn som jag nog får stå över tyvärr.

Har smörjt in låret med liniment nu och det bränner sådär härligt. Ljumsken låter jag vara... Aj aj.. Hemska tanke..
:)

Frånsett sträckningarna så var passet toppen. Mycket knän och clinch och i vanlig ordning körde vi fys på slutet. Svetten sprutade åt alla håll och jag kände mig som en ny människa efteråt. :)

Ska äta upp kvällsmaten här nu, sent äre men det är såååå viktigt att fylla på. Så ät alltid efter träning oavsett vad klockan är! Viktigt viktigt!!

Som sagt, äta och sen blire sängen. Kommer somna ovaggad ikväll har jag en känsla av. :)

Må så gott och sköt om er!

Puss och kram!RSS 2.0