Muay thai <3

Måndag är det vilket innebär thaiboxning för min del. Sällan jag tar ut mig så mycket som jag gör under ett pass på fight center. Det händer något med mig när jag tränar där, jag känner mig oövervinnelig, stark och som om jag kan klara av vad som helst.
Vanligtvis kan jag känna ett obehag i att gå genom stan sent på kvällen. Men aldrig efter ett thaiboxningspass.

Det handlar inte om att jag känner mig tuff och tror mig kunna ta mig an vem som helst, inte alls. Det handlar om en inre trygghet och självtillit som kommer med kampsporten. En fantastiskt känsla som jag önskar att fler fick känna.

 

Vill du testa på att träna kampsport i Linköping så kan jag rekommendera fight center varmt. :) Klubben har många pass varje vecka för alla nivåer och det är lätt att känna sig välkommen.

Jag vet själv hur det var första gången när jag nervöst klev ner för trapporna och möttes av ett (vad jag tyckte då) jäkla liv. Det small högt om mitsar och säckar då det övades sparkar och jag funderade över vad jag hade gett mig in på... Skulle jag överleva det här?
Dock föll jag pladask för sporten och älskar den bara ännu mer ju mer jag lär mig. Det gör ont, du får blåmärken och det känns rejält, framförallt om du tar det till en högre nivå med sparring och kanske tom matcher. Men du får inte bara ont såklart utan du får så mycket mer tillbaka. Det finns säkert lika många anledningar till att börja med kampsport som det finns utövare. Din anledning vet bara du.

 

För min egen del har mitt självförtroende stärkts och jag känner mig mycket säkrare i mig själv.

Självtilliten och känslan av att jag klarar mer än jag tror ökar eftersom jag blir utmanad och testad varje pass.

 

Och för varje pass växer jag. :)

Kvällens pass bestod till stor del av olika kombinationer av sparkar. Min knöl, ni vet Jean Claude hänger i fortfarande men kände att jag ville testa och det gick bra. Passet i sig var väldigt konditionskrävande och avslutades med fys. Hur gött som helst!!! :) Tränade med världens bästa Claudia! Vi ska försöka träna ihop mer regelbundet på klubben framöver, kommer bli awesome!! :D

Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Bjuder på lite bilder från kvällens träning som Jonas Ivung tog. Vänd er gärna till honom om ni har frågor och sådär. :) Ha en skön kväll och må så gott!

Puss och kraam! <3


 Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0