Ryggpass å smärta

Träningsvärken den hänger i för glatta livet. Fick ändå bli ett ryggpass idag på gymet och det funkade bra trots smärtan i musklerna.
Övningarna idag var latsdrag, hantelrodd, rodd i maskin med två händer, samt med en hand åt gången. Valde bort marklyft pga mitt ömma knä. Så fort jag böjer det och har lite vikt på så gör det ont på utsidan av knät. Det räckte med att lägga upp benet på bänken när jag skulle köra hantelrodd. Aja... Går väl över tills man gifter sig. ;) haha!

Nu ska jag äta sen blir det mys hos Erica framför let's dance som börjar ikväll. Diggar ju Maria Montazami så henne måste man ju följa! :)

Ha en fin långfredag allesammans!

Puss och kram!


Vilodag och en massa gott! :)

Vaknade imorse och kroppen skrek mer eller mindre efter vila. Träningsvärk och otroligt trött i kroppen så ställde in träningen med Claudia. Vi bestämde att istället besöka Crêperiet här i stan. Har aldrig varit där förut men oooooh så gott det var! Jag och Claudia började med att äta varsin "mat-crêpe" och den var helt galet god. Efter det blev det en crêpe till men som dessert då och efter det var vi galet mätta men nöjda. :) Kan lugnt rekommendera Ammos Crêperi på platensgatan här i Linköping. :)

Efter att vi ätit blev det hockey hemma hos mig i soffan med fruktsallad som tilltugg. Längesedan jag gjorde fruktsallad faktiskt men det ska det bli mer av. :)

Ligger i soffan nu, mätt och go men oxå glad över att jag valde att lyssna på kroppen idag. Det är så rackarns lätt att bara köra på, framförallt om man har ett specifikt mål man vill nå och när man vet att det krävs endel för att nå dit. Vågen har som sagt stått still länge nu men hoppas att löpträningen ska hjälpa till en del. Fick tipset att köra intervaller så det får det bli framöver. :)

Vad gäller kosten så finns det självklart saker att justera men kommer inte sluta upp helt med att unna mig något gott ibland när jag väl är sugen. Som idag t ex när vi åt crêpes varav min bestod av nutella, jordgubbar och banan. ^^ Får se hur mycket justering som behövs men ska ge löpningen en chans först helt enkelt.

Nu blir det sängen, iaf så fort LHC lyckats vinna förlängningen mot Skellefteå. ;)

Puss och kram!

 

Lycka på en tallrik... ;)

I <3 thaiboxning

Jag är heeelt slut i kroppen efter kvällens pass. Det var tufft som vanligt men riktigt roligt och passet avslutades med fys. Trodde inte min löptur skulle påverka så mycket men hej så trött jag var i benen. Haha! :)
Fick en fråga ikväll om jag var boxare.. Lite kul att höra då det är just den biten jag tycker är roligast och som funkat bäst. :) Lyckas ju bara paja fötterna när jag sparkas.. ;) haha!
Måste dock träna upp styrkan i handlederna för nu när man börjar få lite tryck i slagen så känns det.. Måste skärpa mig och börja linda dem oxå, reeeen lathet som gjort att jag struntat i det förut. :) Så ja, skärpning på den fronten!

Nu ligger jag utmattad i soffan, magen är full av lax och kvarg och jag ska snart krypa över till sängen. Kommer somna ovaggad ikväll kan jag lova. :)

Ta hand om er och sov så gott! :)

Puss och kram!

(Bjuder på en mupp och ett lår) ^^

Change of plans

Hade tänkt kötta rygg idag men heeey! Solen skiner och det är tom lite vårvärme i luften så sprang de sista kilometrarna för veckan idag. Bäst att passa på, även om kyla och snö inte hindrat mig förut så är det ju liiiite skönare att springa när solen skiner. :)

Är sjukt sugen på thaiboxning oxå och kan inte hålla mig längre. Blir ett pass på fightcenter ikväll o så blir det gymet imorgon. Ska träna med Claudia på Worldclass då, kommer bli awesome!! :)

Nu ska det fyllas på med energi och ladda inför thaiboxningen ikväll. Blir fokus på överkroppen ska tilläggas. Undrar när knölen (a.k.a Jean Claude) ska försvinna? Har en känsla av att en läkare kanske får hjälpa det lilla aset på vägen... Googla ganglion, ganska säker på att det är en sån jag har... -.-

Må så gott och ta hand om er!

Puss och kram!




Du vet väl om...

... att du är grym? Att du har alla möjligheter till att göra det du bestämmer dig för? Att har du väl bestämt dig så har du det, vilket innebär att ingenting kan stoppa dig från att nå ditt mål.

Du vet väl oxå om att du är värdefull? Att du betyder oerhört mycket för många människor. Kanske betyder du mer än du tror för någon därute, fast den personen kanske inte vågat säga det högt till dig, än...

Och du vet väl att du är värd att må bra både på insidan och utsidan? Att få vara stolt över den du är och det du tror på. Du ska aldrig be om ursäkt för att du är du. Nej nej... Dela med dig av dig själv och våga tro att andra vill ta del av din person. För det är faktiskt så, att du duger precis som du är.

Det jag däremot vill be dig om är att du ska våga göra förändringar i ditt liv om det är så att någonting tynger dig. Endast då vill jag ha en förändring hos dig, men det är för att jag bryr mig om dig och hur du mår. Jag vill att du ska må bra. Du är för värdefull för att kastas bort, av både dig själv och andra.

Sen vill jag oxå att du sträcker ut en hand om det skulle vara jobbigt. För det finns alltid någon därute som kommer att greppa den i mörkret och leda dig rätt igen.

Du vågar det, för du är modig.... <3





I somras togs bilden till vänster. Den har lagts upp ett flertalet gånger här på bloggen men jag har tyvärr inte så himlans många andra bilder från den tiden. Det är oerhört lätt att bli blind och när resultaten kommer mer och mer sakta (som nu) är det lätt att tappa bort sig lite. Jag glömmer lixom bort resan jag gjort och fokuserar istället på nuet och känner en frustration över att det inte "händer mer" än vad det gör. Den här bilden ska få påminna mig om året som gått och resan jag gjort. När jag ser den blir jag glad och stolt och känner en enorm lycka över vart jag står idag.
Hade inte kunnat gjort det utan all hjälp och stöd jag fått under tidens gång. Jag har sagt det förr men säger det igen- Tusen tack! <3 Ni är så fina och ni betyder sååå mycket. Mer än ni tror! :)

Puss och kram!






Dagens träning

Idag fick det återigen bli löpning, 5 km. Det var riktigt tungt och jag hade även ätit alldeles för tätt inpå så jag kunde känna hur maten riktigt studsade runt där inne.. Haha! Inte helgött precis! :)

Gick som sagt tungt idag men lyckades ändå hålla ett tempo så jag sprang 5 km på under 30 min så det är jag nöjd med.

Hade tänkt köra ett pass på gymet oxå men blev istället grymt sugen på att dra till simhallen och basta å bubbla så ska försöka få med mig någon dit ikväll. :) Imorgon väntar ett härligt ryggpass på gymet så laddar inför det. :)

Löpturen och en formbild får avsluta inlägget. Ha en fortsatt skön dag!

Puss och kram! <3

Bröst å biceps!

Otroligt mycket folk på gymet ikväll. Körde bröst i maskinerna för kände att jag inte orkade vänta. Hade annars tänkt köra Jockes upplägg med bänkpress å hantlar men icke. Märkte dock att jag blivit starkare sedan jag körde i maskin sist så det kändes riktigt roligt!! :)

Biceps kördes dock med fria vikter. Gick upp lite i vikt och körde curls med 10 kilos hantlar. Riktigt jobbigt MEN så skönt!! :) Har saknat träningen dessa dagar känner jag och ikväll hade jag mycket att ge. Att kunna köra vanliga bicepscurls med tvåsiffriga vikter är ett litet mål jag haft och nu är jag där. Bara att fortsätta kötta! ;) Blev även några tunga set med z-stång och sedan dropset med rep i cablecrossen.

Det är en trött tjej som nu ska krypa in i duschen och sen äta. Lax blir det till kvällsmat, favoritfisken! ^^

Ha en skön kväll å ta hand om er!
Kom ihåg att du kan om du vill! Heja heja!! <3 :)

Puss och kram!

It's on!! :)

Skulle ju inte springa idag egentligen... MEN va tusan!! ;) Solen sken, himlen var klarblå och luften inte fullt så kylig så what to do? ;) Hoppade i mina nya skor och sprang en sväng runt ån. Först gick det både lätt och fort men efter ett tag blev det tyngre så fick sänka hastigheten lite. Är ändå nöjd med dagens runda och skorna kändes kanon! :) Hade lite känningar i ena foten och i knät men absolut ingen fara eller så. Det kändes mest i början men släppte sen.

Nu är jag hemma och vänder typ, ska snart ner på gymet och köra bröst och biceps. Ska bli gött! :)

Hoppas ni haft en skön dag i solen och en bra start på veckan! :)

Puss och kram!


Välbehövlig vila

Har känt ett tag att jag varit ganska sliten i kroppen och insett att jag nog inte unnat mig tillräckligt med vila och återhämtning. Jag har ont i ett knä och har som ni vet problem med fötterna. Lyckades även sträcka nacken rejält när jag brottades i tisdags så ja, har varit lite ynklig i några dagar.

Det här med vila tycker jag är lite svårt. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte känner en viss mått av stress de dagar som jag inte tränar. Dels över att jag har faktiska mål som jag vill nå men även för att jag vant mig vid att hålla igång och få ge utlopp för en massa saker både fysiskt och psykiskt när jag tränar. Jag mår så himlans bra av det helt enkelt och det märker jag av de dagar jag inte tränar. Det "fattas" lixom nått. Det är ingen stress som jag känner att jag mår dåligt av på nått sätt utan skulle väl egentligen kalla det för frustration. Har ju så få kilon kvar att tappa och det är ju självklart tråkigt när man känner sig hindrad i det man bestämt sig för att slutföra.

Hur som så vore det ren idioti att inte lyssna på kroppen när den börjar säga ifrån så har inte tränat något sedan brottningen i tisdags och kommer inte köra igång förrän på måndag. Dock ingen löpning eller thaiboxning utan fokusera på styrka så mina fötter och mitt knä får återhämta sig. Fick ett par nya löparskor av pappa idag i födelsedagspresent då jag fyller år i april. Ser verkligen fram emot att kunna springa igen utan krämpor! :) Men för att kunna göra det behöver min kropp vila, vare sig jag vill eller inte. :)

När jag tänker efter så är det här är nog det längsta uppehållet jag haft från träningen sedan jag började för snart ett år sedan. Ja, förutom veckan på Cypern då i somras. :) Inser som sagt att det behövs en del vila för att kunna fortsätta framåt och ta nya tag. Träning är ju egentligen nedbrytande så det gäller att hitta balansen mellan träning och återhämtning. Jag är tacksam över att jag inte haft mer "skador" än såhär egentligen så ska väl inte klaga. Men skriva av sig, det är skönt oavsett. :)

Är hemma hos pappa i ekholmen nu. Blir en lugn kväll här med käk och säkert nån film. Ska grilla ikväll oxå, så himla gott! Har man tur kanske man kan skynda på våren lite. ;) Inte igår man kände doften av grillkol i kvällsluften direkt. :)

Avslutar med lite bilder på kläder som jag numera kommer i! :) Jeansskjortan satt betydligt tightare förut men nu är den sådär "ledig" och skön som den ska vara. :)

Återkommer med träningsinlägg på måndag, tills dess får jag önska er en trevlig helg! :) Sköt om er och må så gott!

Puss och kram!

 

 

 

 

 

 

Hemma! :)

Bra rubrik va!? Brist på fantasi här antar jag... ^^

Har varit och brottats nu iaf och jäklar så kul det är!!! Skulle ju hemskt gärna vilja kombinera det med min övriga träning. Synd bara att det bara är sju dagar på veckan. Svårt att hinna med allt.. :( Iså fall skulle det innebära, thaiboxning mån- ons, brasiliansk jiujitsu tis-tors och sen måste jag få till ordentliga gympass med. Innebandyn är ju slut nu men kommer spela fotboll längre fram i vår så ja, får se hur fasen det blir. Vill ju hålla på med så mycket! :)

Passet ikväll bestod av att träna olika tekniker i princip. Jag körde mycket med Firat, en granne till mig som jag lärt känna så han instruerade mig mycket. Grymt bra när man är helt ny och inte vet vart man ska eller vad man ska göra. :) Haha!

Tyvärr var inte Jean Claude (knölen) med på noterna och är helt blå nu.. Inser att jag MÅSTE vila. Fasen vad jag inte vill det alltså!!! Men hur tråkigt det än är så måste jag lyssna på kroppen. Allt annat vore ren idioti.

Nu blir det en varm dusch för att få upp värmen lite, så himla frusen nu när det är så kallt ute. Sen blire käk och hopp i säng. :)

Hoppas ni haft en fin dag!
Ta hand om er och må så gott!

Puss å kram!

 
 
 
En tjurig knöl... :(

Brottning

Japp, ikväll blir det att testa på brasiliansk jiujitsu på kampsportcentret. Ska bli riktigt kul, framförallt eftersom jag missade förra passet. :)

Har annars tagit det kalaslugnt idag. Foten känns sådär och hoppas att det inte stör brottningen allt för mycket.

Tänkte jag skulle slänga upp bilder på min rygg, tror inte jag gjort det tidigare men efter lite inspiration av Susanna så kände jag att det var dax. Roligt att ha något att jämföra med längre fram sen oxå. :)

Ska ta och packa väskan och bege mig bortåt nu, ha en skön kväll och ta hand om er! :)

Puss och kram!

 

 

 

 

Det var allt...

... För denna säsongen med hot shots. Oh vad jag kommer sakna att springa runt å veva med bandyklubban med det gänget. :) Som tur är har vi en rejäl lagfest som stundar i form av en kryssning med Birka. Kommer bli livat har jag en känsla av! ;) Hehe!

Matchen ikväll gick tyvärr inte så bra då vi fick stryk mot ett lag som vi kunde slagit. Surt som bara den men nu är den spelad och bara att ta nya tag tills nästa säsong.

Foten höll nätt och jämt. Kan bli jobbigt imorrn har jag en känsla av dock. :( Tror det beror på att jag har fel skor när jag springer, måste skaffa ett par nya rejäla löparskor helt enkelt. Lätt att man inte tänker på hur viktigt det är, framförallt om man som jag, inte sprungit mycket innan. Jag tänkte mest att "de här skorna är ju sköna, de funkar." (Tydligen inte..) Haha! ;)

Nu blir det en lång dusch å sen ska det sovas. Hoppas ni haft en fin dag! :)

Må så gott och sköt om er!

Puss och kram!

 

 

 
Nu läggs lagtröjan på hyllan ett tag, tills det drar igång igen! :)

Dagens!

Hemkommen från gymet. Blev ett lite varierat pass idag med axlar, triceps och biceps. Ökade både i axlar och triceps så det kändes gött bland alla knöliga och ömma fötter. ;)

Nu blir det en proteinshake, mat och sen ladda för sista matchen med hot shots ikväll. Det är vinst som gäller, med eller utan fötter! ^^

Ta hand om er och må så gott!
Kom ihåg att DU är BRA! <3

Puss och kraaaam!



Det här med fötter..

Fötter är skitbra! Jag har dock tagit mina för givet kan man väl säga... Nu krånglar de nämligen hejvilt.. Dels har jag ju "Jean Claude" på vänsterfoten men sedan i lördags har högerfoten ballat ur med! Har ont under och på utsidan av foten och börjar även få ett blåmärke på utsidan, vilket ju tyder på en blödning. Men jag fattar inte!?
Kan det ha att göra med löpningen i fredags? Fel skor? Hårt underlag?

Jag har match ikväll med innebandylaget och vi har lite ont om folk så får se hur aktiv jag kan vara. :( Ska linda foten hårt innan och hoppas att det hjälper.

Attans!! :(

Hoppas ni fått en fin start på veckan, själv ska jag ner å köra lite överkropp på gymet nu tänkte jag.

Må så gott!

Puss å kram!




Besviken... :(

Imorse öppnades anmälan till nästa års Vasalopp. Vad händer? Jo, Åsan var uppe lite för länge igår och sov lite för länge imorse så när hon skulle anmäla sig strax innan kl 10 imorse var platserna slut. Så himlans besviken! :( Ringde arrangören oxå för att fråga och enl. dem var mitt enda alternativ att avvakta och sedan köpa en plats privat längre fram av någon som av nån anledning inte kommer att åka själv. Så ja, bara att hålla utkik. Platserna hade tagit slut på 10 min, nytt rekord!

Jag skulle kunna åka "öppet spår" men vill ju helst av allt åka då själva loppet går, mycket för att det är första gången jag åker så det känns ju lite speciellt.
Aja, nu är det som det är och ska jaga en plats längre fram.
Fortsättning följer..... ;)

Igår var det annars ledigt från träning och istället blev det lite festligheter. :)

Idag har det varit ganska så lugnt på träningsfronten. Körde några set med mitt "band" ikväll och hej vare sög i armmusklerna. :) Snart kommer Malin hit och vi ska ta en promenad tänkte vi. Ska bli skönt att komma ut lite i kylan och rensa huvudet lite innan det är dax för sängen.

 


Hoppas ni haft en fin helg och att ni mår bra! :)

Sov så gott å ta hand om er!

Puss och kram! <3

 

 

 

1 mils löpning :)

Ett av mina mål kan jag nu bocka av på listan. Idag sprang jag en mil utomhus, under timmen! :) Jag är jättenöjd med det då det är min andra mil jag sprungit någonsin! :D

Fick ett sånt dära infall då jag bara tänkte att "idag, ska jag springa milen" och så pirrar det lixom till i magen och jag inser att det är det dära "jävlaranammat" som då infunnit sig. :)

Gick väldigt bra de första kilometrarna och jag tog det medvetet lite lugnt för att jag skulle orka hela vägen. Efter 7-8 km började det bli riktigt tungt men ville ändå hålla den hastigheten jag hade då jag insåg att jag nog skulle fixa att springa på strax under timmen.

Väl i mål var jag så glad att jag klarat det så ja, det bara bubblade i mig! :) Det här är en ganska stor grej för mig då jag inte tyckt om löpning tidigare och heller inte sprungit särskilt mycket.
Har som mål att springa 15 km i veckan och hur jag fördelar det är upp till mig. Nu är veckans kilometer gjorda och det känns kalas! :)

Ska ta en lång dusch nu! Ha en skön fredag och ta hand om er!

Puss och kram!




ZZZzzz

Asså... Jag gubbvilade mig ifrån ett träningspass ikväll. Inte ok!! (Men skönt!) ;) Skulle kört brasiliansk jiujitsu på kampsportcentret men nae. Jag sov...

Får bli att köra nästa pass på tisdag istället. Det är en brasiliansk kampsport som utvecklats från judon, alltså brottning! :) Riktigt kul men helt annorlunda från något jag gjort tidigare. :) Men ombyte förnöjer ju som det heter och jag är alltid öppen för att testa nya träningsformer. :)

Ikväll fick det dock bli gymet eftersom jag försov mig. Haha! ;) Blev lite rygg och biceps. Körde hantelrodd med 18 kg idag och efter det var jag helt slut i greppet. Det är så irriterande, framförallt vänsterhanden är jag svag i. Men men, blir bättre med tiden, bara att hålla ut.. :)

Har precis unnat mig lite sushi, så galet gott! Skulle kunna leva på det tror jag. :)

Just de- var hos frissan idag och ljusade upp håret. Blev riktigt nöjd! :) Hair style i Linköping är grymma och jag rekommenderar dem varmt. :)

Hoppas ni haft en fin dag- nu blire en dusch!

Puss å kram!

 

 

 

Nio månader..

... Är det mellan dessa bilder. :) Hoppade i samma bikini som jag hade på bilden från Cypernresan i somras och det var helt klart en viss skillnad. :) Den andra, den prickiga är en gammal bikini som jag inte haft på några år. Nu passar den och jag är såå glad!! :D


Har även försökt få till en bildserie där man ser förändringen steg för steg. :)


Tack igen för allt stöd jag fått under resans gång, den har varit (och är) ovärderlig och jag är sååå tacksam! <3

Puss och kram! :)

 

Löptur i snön (!)

Ja det är sant... Snö!!
Inte ok... Men som vanligt brukar det ju va såhär i mars. Rolig månad- den där mars. :)

Hur som, efter gårdagens gnäll så kände jag att jag behövde springa en sväng, snö eller ej! Så på med en massa kläder, musik i lurarna å sen vare bara att ge sig iväg.

Gick otroligt segt i snön och kände av knät en del så fick ta det lugnt. Lite lurigt med att springa i snö då man inte har koll på underlaget riktigt. Blev 5 km iaf, något långsammare än vanligt men känner mig nöjd. :)

Må så gott och var rädda om varandra!

Puss och kram!


Nya tag!

Blev ett lättare bröst och bicepspass på gymet ikväll. Kändes bra iom att jag känner av en förkylning som inte verkar vilja bryta ut. Gick trots allt bra och kände mig stark så kommer öka på endel vikter till nästa pass.

Har varit ganska opepp idag iom alla krämpor. Men bara att ta nya tag helt enkelt. Det vore ju omänskligt att alltid vara på topp ju..
Jag har under tiden jag tränat varit ganska skonad från skador och sjukdomar så ska väl egentligen inte klaga. Det som är mest jobbigt nu är att knät börjat krångla. Känns rejält när jag böjer det och även när jag går. Utsidan av knävecket kan man väl säga att det är och sen går smärtan ner i vaden. Blä!!!! :(

Men vad fasen- nog om det. Nu har jag gnällt och klagat färdigt. Bara att ta nya tag som sagt och låta det läka. Inte riktigt min grej att "vila" bara. Men men.. What to do? Har ju bara en kropp och den ska man vara rädd om.

Hoppas ni haft en skön tisdag!
Må så gott och sköt om er!

Puss å kram!

Vek...?

Ibland kan jag känna mig så himlans vek och gnällig.. I vissa perioder iaf.. :)

Som nu med min fot t ex, eller knölen (som numera heter Jean Claude) är det ju som bekymrar mig. Sen är jag lite småförkyld med PLUS att jag imorse vaknade och hade ont i knät. Blev fälld igår på matchen när det bara var nån minut kvar och kände inget speciellt i knät då. Det gör jag nu kan jag säga så får skjuta på löpningen lite. :( Lika bra iom förkylningen kanske men ändå!! Så tråkigt att känna sig "halvskröpplig" lixom. :(

Jädrans gnäll är det från min sida som sagt men så får det väl vara ibland..

Ligger i soffan nu och laddar inför ett gympass lite senare. Då jäklar ska det köttas med eller utan Jean Claude och knäsmärta. Så dä sååå!! :)

Puss på er! <3





Pjuuu!! :)

Så.... Är trött å måste duscha innan game of thrones så blir ett kort inlägg om läget. :)

Har varit och röntgat foten idag eftersom läkaren jag träffade först trodde att det kunde vara en fraktur. Men icke!!! :) Så himlans skönt! Det rör sig om en mjukdelsskada och jag får helt enkelt undvika sådant som gör ont så foten får vila.
Hoppas att det ger med sig med tiden och att knölen försvinner för den är bra störig emellanåt alltså!

 

Döpte ju min njursten till Helmut och funderar på att döpa det här lilla aset med. Kommer nog få dras med den ett tag så lika bra att "bonda"... Några förslag?? :) haha!

Efter det beskedet bar det av ut till Collegium för innebandymatch. Matchen vann vi med 7-4 och det kändes fantastiskt roligt efter förra förlusten. Jag fick göra ett mål med, visserligen "ofrivilligt" då jag fick bollen på mig och sen slank den in i mål. ;) Men va tusan- mål som mål ju! :)

Nu blir det en dusch å sen game of thrones. Ska bli gött att mysa ner sig i soffan innan det e dax för sängen.

Hoppas ni haft en fin dag! Jag håller på att bli förkyld känner jag, hoppas det lägger sig lite tills imorrn. Orkar inte bli sjuk nu när jag börjat löpträna.. :(

Sov så gott och sköt om er!

Puss å kram! <3

Besök hos doktorn..

Har fått en tid i eftermiddag på vårdcentralen. Min fot är inte okej alltså så nu måste den kollas upp. Knölen ömmar och "sticker" och den verkar inte vilja försvinna. Misstänker själv att det kanske kan vara en ganglioncysta men ja, får se vad de säger. Väck ska den iaf och det är fortare än kvickt har jag bestämt! :)

Återkommer efter besöket! :)

Ha en fin dag så länge!

Puss!

Triceps och axlar

Idag fick det bli triceps och axlar på gymet. Fortfarande trött i musklerna efter veckan som gått men det gick hyfsat ändå. :)

Nu väntar jag på att maten ska bli klar sen blir det att pyssla lite inför kvällen. Är ju final i melodifestivalen så det kommer över ett gäng kompisar. :)

Hoppas ni haft en fin lördag i solen! Gött med vår alltså! :)

Puss och kram!

De där kläderna...

.... Som garderoben krympt. De där kläderna som legat längst in i flera år och som jag endast kommit ihåg att jag haft när jag tittar på gamla bilder. Kommer ihåg hur ont det faktiskt kunde göra att titta på gamla kort eftersom jag då insåg att det inte alls var garderobens fel att kläderna inte passade längre. Kunde heller inte skylla på att jag tvättat fel för sååå dålig är jag inte på att tvätta- att jag väljer fel program på tvättmaskinen varje gång..

Nää... Asså det gjorde ont att inse allt detta. Och att inte kunna skylla på nått. Det var enbart mitt eget fel att det blivit som det blivit. Sen kan det finnas hundra anledningar till just det men hur man än vänder och vrider på det så var det ju jag som valt att äta på det sättet jag gjorde. Det var jag som valde att leva ett inaktivt liv och då får även jag ta konsekvensen av det. I mitt fall handlade det om att jag lagt mig själv på hyllan, som jag skrivit om tidigare. Jag tror att det kan vara viktigt att förstå sitt eget beteende och hitta anledningen till varför man hamnat där man hamnat, i mitt fall som överviktig med en otrevlig njursten på köpet..
Vet man varför och vad det handlar om tror jag att det är lättare att förhindra att det händer igen.

Men iaf... Har börjat gräva efter de där kläderna nu som legat längst in i garderoben. Endel kommer jag göra mig av med då det helt enkelt inte känns så "modernt" längre. (Dax att rensa kanske!?) Det roliga är, oavsett om det känns modernt eller ej att jag kommer i kläderna igen. :)


Här har vi en "partyklänning" som inte sett dagens ljus, någonsin egentligen.. Haha! ;)

Även ett par jeans i stl 28. :D Det var verkligen flera år sedan jag kom i ett par jeans i den storleken så självklart känns det jätteroligt! :) Hade stl 31, 32 någonting när jag började min resa.

 



Hoppas ni får en grymt fin fredag! Själv ska jag ut på stan i några ärenden och ikväll är det middag hemma hos pappa med världens bästa bror som kommer hem från Södertälje.

Må så gott och kom ihåg att DU är värdefull! <3

Puss och kram!

Det bidde rygg! :)

Efter dessa dagar har jag fått rejält med träningsvärk i bröst och framsidan på axlarna så istället för att köra triceps och axlar ikväll så blev det ett ryggpass. Vi tar det andra passet vid nästa tillfälle sa vi.

Efter marklyft, rodd med stång, hantelrodd och latsdrag var jag heeelt slut! :) Nått som stör mig däremot är att jag är så svag i greppet. Jag orkar inte hålla vikterna lixom utan de glider mig ur näven. Jocke hade eventuellt remmar hemma som jag kunde använda. Skulle vara riktigt bra! :) Ökade rejält i hantelrodden ikväll, var uppe på 18 kg som mest vilket känns kanon! :) Hade nog kunnat gå upp lite mer och nosat på 20 kg om det inte vore för greppet.

Jocke är kanon som får mig att våga gå på högre vikter. Jag har fegat med det där tidigare men måste lära mig att öka på vikterna. Det är ju i utmaningarna som man utvecklas. :)

Avslutade passet lite spontant med en jägarvila. Har som mål att stå i 5 min men idag blev det 4.23 min. Det var fruktansvärt mot slutet men bara att ge sig på det igen. :) Roligt att ha sådana mål att nå. De är ju så "tydliga" lixom, att klara en viss tid eller ett visst antal reps osv. Kul med lite sådana inslag i träningen för det motiverar mig och sen är det ju riktigt gött när man väl lyckas. :)

Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Imorgon blir det en vilodag. Det behövs då det ikväll var 7:e träningspasset för veckan.

Hoppas ni haft en kanonfin dag! :)

Må så gott å sköt om er!

Puss å kraaaam!



Spring spring spring!

Det blev en löptur idag med, därmed den tredje och sista för veckan. Hade tänkte springa tre gånger i veckan till att börja med så får vi se framöver hur det går.

Alltså hej vad det var segt att springa idag. Benen kändes blytunga och när jag sprang kändes det som att jag inte kom nånstans lixom. Ganska tråkigt känsla med andra ord. ;) haha!

Nu är det iaf gjort och jag ska slänga in mig i duschen tänkte jag. Blir lätt frusen såhär efteråt när jag kommit in så får bli en lång dusch. Man skulle haft ett badkar, helt klart! :)

Ikväll äre axlar och triceps med Jocke på gymet. Kommer bli awesome! :)

Ha en skön dag på er!

Puss och kraaaam!


Förlust...

Förlust med stort F ikväll på innebandyn. Alla kämpade på bra hela matchen men fick inget bra flyt tyvärr. Men bara att ladda om inför nästa drabbning som jag tror är på måndag. :)

Trött, sliten och allmänt öm både här och var sitter jag nu i soffan och väntar på att laxen ska tina i köket. När jag ätit blir det att krypa ner direkt känner jag.

Morgondagens träning kommer bestå av ett axel och tricepspass med Jocke. Det ser jag verkligen fram emot! :) Han har en förmåga att få mig att ta i som aldrig förr så kommer bli jobbigt. :) Ska eventuellt löpa under dagen om inte benen är alltför tunga. Annars blir det att springa på fredag istället. :)

Nu tror jag bestämt att laxen är klar för stekpannan. Hoppas ni haft en fin onsdag. Veckorna går ju hejdlöst fort tycker jag! :)

Puss å kram på er! <3



Dagsläget

Kom på att jag inte skrivit ut vikt och mått på ett tag. Inte för att det hänt särskilt mycket men ändå. :)

Imorse vägde jag 61.9 kg och mina mått var:

Midja: 69cm (oförändrat)
Navel: 73cm (-1)
Rumpa: 93cm (-1)

Så ja, har inte hänt så mycket som sagt men eftersom jag ska löpträna några gånger i veckan så kan det vara kul att se vad som händer med siffrorna framöver. Inser att jag måste ligga i för att tappa de sista kilona men för att orka träna så vill jag inte dra ner mer på maten. Hoppas som sagt att löpningen kommer hjälpa till en del i det hela. :)

I början gick det betydligt lättare att gå ner så det verkar ju stämma det man hört- att de sista kilona är svårast att gå ner.

Laddar inför innebandymatch ikväll, spelar sent som förra veckan. Men men, det är ju så kul så vad gör det? :)

Just dä!! När jag ändå skriver om dagsläget, har fått en knöl på ovansidan av foten. Där jag haft ont länge efter thaiboxningen. Märkte det igår och ja, inte konstigt att det känns när jag tar på mig skorna.. ^^

Nån som vet vad det kan vara? Den är hård och öm och sådär lagom snygg. ;)



Nu blir det ner på stan en sväng!
Ha en skön dag allihopa! :)

Puss å kram!

 

 

 
Här har ni åbäket...

Vem vill jag vara?

Om du skulle sluta dina ögon och fantisera om din 80 årsdag. Hur skulle den se ut då..?

Tänk ut tre personer som skulle hålla ett tal till dig, vad skulle de säga? Framförallt- vad skulle du vilja att de sa? :)

Den första som skulle hålla ett tal till mig skulle vara en liten vithårig dam i min ålder som varit min vän och vapendragare i många år. Hon skulle tala om vilken fin vän jag alltid varit och som funnits där i ur och skur.

Den andra personen som skulle resa sig upp är en farbror, ytterst stilig och som åldrats med charm och värdighet, min framtida make. ;) Han skulle berätta om första gången vi sågs och hur vi lyckats hålla kärleken sprudlande och vid liv under alla våra år tillsammans. Han skulle även berätta om hur mycket han älskar mina bakverk och att jag alltid håller ordning på honom när han tappar bort saker som sina glasögon. Han skulle även reta mig för att jag förmodligen skulle vara den äldsta människan som fortfarande inte lärt sig dricka kaffe. ;)

Den tredje personen som skulle resa sig skulle vara min dotter. Hon skulle berätta om hur tacksam hon är för att jag alltid stöttat henne i hennes val hon gjort i livet och att hon alltid haft någon att vända sig till. Hon skulle även prata om fina minnen från sin barndom och hur hon nu försöker att föra dem vidare till sina egna barn- mina barnbarn..

Jag kan avundas den där 80 åriga damen som sitter där på sin födelsedag med tårta och med rummet fullt av släkt och vänner som skålar och firar henne. Hon sitter ju där med facit i hand på allting. Hon har svar på alla frågor..

Jag har nämligen en förmåga att ibland oroa mig för saker och tänka alldeles för mycket. Jag tror inte att det är bra. Inte alls! Egentligen borde jag, som den gamla damen bara njuta här och nu och inte tänka på framtiden och alla val man har framför sig. Det brukar ju ordna sig på ett eller annat sätt i slutändan.

När jag tänker för mycket finns träningen där som ett otroligt bra verktyg. Framförallt nu när jag söker jobb och emellanåt har tiden till att fundera en del så är träningen toppen.


Bloggen handlar visserligen om min viktresa neråt men tänker att den även ska beröra den inre resa jag gör. Det innebär för mig att må bra inifrån och ut och jag jobbar på båda delarna hela tiden. Den "yttre" resan rullar ju liksom på nu, och den "inre" börjar ta vid mer och mer då polletterna trillar ner hejvilt emellanåt. :)

Ett inre mål jag har är att "chilla" som den gamla tanten gör som äter tårta. Ta saker och ting med en klackspark och ett "tjohej" lite oftare. Sträva efter att vara en god vän, en kärleksfull partner och en bra förälder om jag någon gång får bli mamma och känna ett lugn i att jag gör så gott jag kan- och det räcker. Allt detta är otroligt viktigt för mig.

Jag ska även sträva efter att aldrig någonsin tappa bort mig själv som jag gjort tidigare i mitt liv. För har man inte sig själv är det svårt att finnas där för andra. Om jag nu skulle behöva påminna mig om allt detta ska jag tänka tillbaka på hur jag visualiserade mig min 80 årsdag och styra skutan mot rätt kurs igen.

Det här är möjligen det mest röriga inlägg jag skrivit men behövde skriva av mig lite helt enkelt- och då kan det bli såhär. :)

I korta drag handlar det om helheten, vilken typ av person vill jag vara mot mig själv och andra? Hur definierar jag mig själv? Både på insidan och utsidan. Kan vara bra att stanna upp och fundera över det ibland, framförallt är det ett behov jag själv har, har jag märkt. :)

Med det säger jag godnatt. :)

Sov så gott och ta hand om er!

Puss och kram <3

 

 

 

Åttiotredje gympasset!

Efter kvällens pass på gymet som bestod av bröst och biceps (trött tjej!) så satte jag mig och bläddrade i mitt lilla block. :) Skriver alltid upp datum och vad jag tränar och sådär och räknade till 83 pass sedan jag började anteckna den 28/6. Känns konstigt på ett sätt för det känns som att det var igår som min bror var med mig och instruerade mig i en massa övningar och vilket upplägg jag skulle köra efter. :)

Nu tränar jag inte på samma sätt som då. I början körde jag 4 pass på gymet i veckan och körde halva kroppen åt gången. Det här gjorde jag ganska länge och det är på senare tid som jag delat upp kroppens muskler ännu mer och tycker att det funkar bra. Behövde lite nya övningar och sådär kände jag då det blev lite tradigt att köra samma hela tiden. Sen har jag ju även börjat med thaiboxning oxå vilket varit ett bra komplement i träningen.

Kvällens pass var riktigt tungt för övrigt. Var trött i armarna efter thaiboxningen igår och löpningen idag gjorde väl inte saken bättre så fick kämpa mig igenom passet. Men det gick iaf och var ju himla skönt efteråt. :) Nu väntar jag på att laxen ska bli klar så jag kan sätta mig i soffan å äta. Hungrig som en varg är jag! :)

Må så gott och ta hand om er!

Puss och kram! <3



Andra löpturen :)

Efter nån minuts velande bestämde jag mig för att ge mig ut och springa även idag. Hade först tänkt springa imorgon men har innebandymatch på kvällen så tänkte att det helt enkelt var bättre att springa idag.

Behöver jag nämna att det var jobbigt...? Hade inte samma känsla av "håll" som igår visserligen men benen var tunga och det kändes segt i armar och axlar. Hur som haver så lyckades jag förbättra tiden lite från igår så det kändes kanon! :) När jag sprang längs ån vid Stångebrofältet kunde jag tom njuta lite av solen som sken och glittrade i vattnet. Annars brukar det vara full fokus på asfalten och att fylla kroppen med syre. (Flåsa) Tror det kan bli bra det här, bara jag kommer över tröskeln oxå så det blir lite njutbart att springa, så som det var de där metrarna vid Stångebro. ;)

Nu ska jag ladda lite för ett gympass senare under kvällen. Det blir INTE ben, det kan jag lova! ;)

Må så gott och sköt om er!

Puss och kram!

Tröttis :)

Har preciiiiis slängt mig i soffan framför game of thrones. Är så trött så trött men glad endå! :) Nöjd över dagens träningspass, först löpningen och sen thaiboxningen. Kvällens pass var riktigt roligt och varierande och avslutades med intervallträning. Ska släpa mig ut i köket och fixa lite mat snart, ska bara samla kraft. ;) haha!

Imorgon är det gymet som gäller och kanske löpning, beror lite på hur kroppen känns. Annars får det bli att springa på onsdag.

Nää, måste fylla på med mat nu känner jag. Får bli ett kort inlägg! :)

Ha en skön kväll allesammans!

Puss å kraaaam

 

 
Taggad tjej! :) haha!

Årets första löprunda

Hujedamej!! Idag var det tungt att springa. Hade håll i säkert 4 av 5 km och när jag var färdig hade jag blodsmak i munnen. Men men, nu kan det ju bara bli bättre! ;)

Just nu ser jag mest fram emot när det "vänder" och löpningen går lättare för idag var det tungt som sagt. Haha! :)

Hoppas ni haft en fin dag hittills! :)
Ta hand om er och må så gott!

Puss å kram!

Helgens bravader

Idag har det inte blivit mycket gjort här hemma. Var på mellofest igår hos Anna-Karin och kan väl säga att det blev sent... :) haha!
Hade en toppenkväll och då gör det inte så mycket att dagen efter blir lite seg. Har spenderat denna söndag framför teven och kollat på Vasaloppet och sedan 5 milen för herrar. Kom på mig själv med att nästan bli lite avundsjuk på de som åkte Vasaloppet. Kanske inte själva loppet i sig för det är ju hejdlöst långt men att ha tränat inför ett specifikt mål och sedan utföra det och ta sig i mål. Vilken känsla det måste vara efteråt! :) Det skulle jag vilja uppleva.
Min vän Jocke åkte Vasan idag för första gången. Har inte hunnit prata med honom än men vet att han tog sig i mål och gjorde ett riktigt bra lopp! Läs mer om det på hans blogg som finns bland mina länkar. :) Grymt alltså! :D

För egen del så blev träningspasset igår oxå det enda under helgen och laddar nu inför en ny vecka med gym, thaiboxning och innebandy. Ska ta mig an löpningen i veckan som kommer oxå. Ska bli skönt att komma igång med det. Har ju en mil att springa framöver, ett av mina mål på vägen. ;)

Nu ska jag slänga mig i soffan igen framför en film. Ha en skön kväll! :)

Puss å kram!



Jag gjordet! :)

Jag är så glad! Idag lyckades jag stå i plankan i över 8 minuter. :) Kan dock säga att det kommer dröja innan jag ger mig på nått liknande igen för guuuuuuu så jobbigt det var! Gick ut i stretchingrummet och väntade tills folk gick därifrån för jag ville inte bli distraherad. Efter ett tag dök det visserligen upp några till och de måste undrat vad tusan jag sysslade med. :) Mot slutet studsade vaderna för att jag skakade så dant. Tappade känseln i tårna och kände även hur armarna domnade bort. Hur som så gick det vägen och det känns fantastiskt bra. Har kört plankan regelbundet sedan jag började träna och det är så roligt att se att det verkligen lönar sig och att man blir starkare.

Annars blev det ett lite blandat pass idag med övre rygg och biceps. Kom på under tiden jag tränade i gymet att jag skulle ge mig på plankan igen så avbröt styrketräningen lite tidigare för att inte vara alltför trött i armarna.

Har precis ätit en bulgursallad och ska snart hoppa in i duschen.

Ikväll äre mellofest hos Anna-Karin med ett gäng härliga människor!
Kommer bli aaaawesome! :)

Ha en fin lördag allesammans!

Puss å kraam

 

 Trötthetens ansikte.. :)
RSS 2.0