Fin fredag! :)

Idag visade vågen 63kg. Har tappat 14kg hittills och det är nära "slutet" nu. :) För att bli av med de där sista kilona krävs det somsagt att jag lägger i en högre växel. Inte mer dramatiskt än morgonpromenader visserligen men ändå. ;)
Igen, TACK för allt stöd, hade inte fixat detta annars. Det är jag övertygad om och jag är så tacksam! <3

Var ute för en stund sen å gick runt ån. Kallt å halt vare och höll på att trilla flera gånger. Haha! Ska ge mig på att löpa 1 mil framöver, blir nog snyggt med all is. ^^

Nu ligger jag i soffan under filten å småfryser. Ska ta en lång dusch snart och sen ta tag i dagen.

Må så gott å sköt om er!

Puss å kram!

Bra start på dagen!


Fick ett sms nyss, det gjorde min dag! Tusen tack och BRA jobbat! Du ska vara såå stolt över dej själv! :)

Har kommit på hur mycket jag älskar att inspirera och peppa andra. Har lite planer på att "göra nått" med det. Får se vad som händer framöver. ;)

Nu PW i snön. ;)

Ha en underbar fredag allihopa!

Puss å kram!




Kyla, kvarg och en trött mage. :)


Det blev minsann en PW idag, inte så tidigt kanske men men. :) Tog mig ut i kylan efter kl 10 och gick "hela" varvet runt ån, nästan 7 km. Kallt vare, usch... Och kallare ska det bli. Men bara att klä på sig. Har ju åkt skidor i -20 så borde inte vara några problem. :)

Efter det blev det en varm dusch men har ändå gått runt å småfrusit hela dagen. Var en sväng i skolan oxå och efter det traskade jag ner till gymet. Var inte ett dugg sugen på att styrketräna så körde intervaller igen och avslutade med lite biceps och mage.
Ska nog göra om mitt träningsschema lite, byta ut lite övningar och sådär för att få lite "nytt". Har kört efter samma länge nu så det skadar inte.

På tal om nytt så körde jag en ny övning för magen idag. Satt ner och lutade mig bakåt i 90 grader samtidigt som jag höll i en vikt på 5 kg. Sedan vred jag överkroppen fram och tillbaka utan att byta läge. Det sved bra.. :) Körde 100 vridningar X 3 och efter det var jag spyfärdig. (Ursäkta uttrycket!)

Kommer nog vara skönt att försöka ta sig ur sängen imorrn. ;) Intervallerna tar mycket på vader och rumpa oxå iom den kraftiga lutningen. Fint... ;)

Har idag ätit kvarg för första gången i mitt liv. Så gott!!! :) Helt såld är jag. Mättar himlans bra oxå. Till lunch åt jag det och rökt lax och nu ikväll kycklingspett med kvarg. Smarrigt! :)

Nu ska jag ta en lång dusch sen blir det soffmys med mina katter hela kvällen.

Ha en skön kväll därute! :)

Puss!


De där sista..

...kilona alltså.... :)

Har hört att de sista är svårast att tappa och jag tror bestämt att så är fallet här med. Jagar just nu 63 kg, vägde 64.2 kg imorse så det går neråt men sakta.

Ska lägga i en högre växel tänkte jag i form av morgonpromenader. (Oavsett väder). Ska leta fram understället så jag slipper frysa. :)

Har skrivit förut att jag inte har bråttom och det har jag egentligen inte, men jag drivs av att se resultat och är så nära mitt mål nu. Som det känns nu så kommer jag satsa på att väga runt 60 kg, kanske något under. Det märks när jag är där. Då har jag samma vikt som jag hade då jag spelade fotboll så där "trivs" jag. :)

Har alltid haft en lite grövre kropp och det är inte naturligt för mig att gå ner förmycket. Är helt enkelt inte byggd så och vill inte eftersträva något som inte är naturligt för mig och min kroppstyp. Att väga så mycket som kroppen "vill" tror jag är A och O för att kunna behålla vikten och må bra.

Tog en bild förut för att jämföra senaste tidens förändring. Det har inte hänt supermycket men lite skillnad kan man se. När jag började min resa hände det ganska mycket på kort tid och nu är det somsagt de sista kilona jag jagar.

I'm a hunter so bring it!! ;) hehe

Ha en underbar dag i snöyran, själv ska jag ha en träningsfri dag. Min kropp behöver det så laddar inför morgondagen- som börjar med en PW. :)

Puss på er!


Work them legs!!


Blev ingen promenad imorse.. Och inte senare heller. Har regnat precis heeeela dagen. (Jaja, inget dåligt väder bara dåliga kläder blablabla...) ;) haha

Tog igen det på gymet istället i form av intervaller. Hade tänkt gyma först men har så ont i kroppen efter igår. Insåg att detta är tredje träningstillfället på två dagar så inte så konstigt att man är lite mör.

Evelina var med mig idag och hon körde intervaller hon oxå. Superduktig är hon och hon har en jäkla vilja! Riktigt kul! :)

Efter det var jag å handlade på Hemköp. Keso, kyckling, blodpudding, lax mm bidde det. Har köpt hem kvarg oxå för första gången i mitt liv. Ska testa det imorrn, tänker mig att det påminner om gräddfil..? Aja, får se. :)

Tog lite bilder på mina ben förut, eller ja.. Vaderna mest. Inte helt lätt att göra det själv men tycker mig se en liten förbättring sedan jag sist kollade. ;) Ben är ju min "starka sida". Antar att det är ganska vanligt bland tjejer, eller har jag fel..?

Avslutar med lite vadbilder dårå! :)

Ha en skön kväll!

Puss!




Tröttis :)


Oh jag är så trött... :) Meeeen så skönt det är. :) Har avverkat ett pass på fightcenter ikväll. Det gick bra, övade mycket sparkar ikväll och det börjar ordna till sig. Sparkade inte så att fötterna fick lida heller och DET mina vänner, det är ett framsteg. ;)

Klockan är mycket så ska avrunda nu.
Imorgon blir det PW på morgonen å sen gymet med Evelina. :) Hade tänkt gå imorse innan skolan men det är ju så mörkt och jag tycker att det är lite småläskigt... :( Så, imorrn får jag vänta tills det börjar ljusna iaf. ^^

Nä, en dusch på det här oxå kanske... Ha en skön kväll! :)

Puss!

(Jag har adventspyntat idag, lite tidigt äre men men... En tomte hamnade i soffan..)  :)

Kickstart på veckan! :)


Har kickat igång veckan med att träna intervaller på gymet. Det var riktigt skönt att få svettas ordentligt. Så 25 min intervallträning och 15 min extra löpning blev det.

Har precis intagit en stor tallrik gröt och är sådär skönt trött i kroppen. :) Ikväll blir det ytterligare ett pass i form av thaiboxning. Ska bli kul- är galet taggad på att träna och ta ut mig ordentligt. :)

Intervallschemat finns förresten några inlägg ner för er som e sugna!

Nu ska jag ta mig en dusch- behövs kan jag lova... ^^

Må så gott!

Puss!



Mumsig helg :)


Denna helg har gått i "mumsets" tecken. I fredags blev det tapas och vin och igår bidde det smarrig trerätters middag hemma hos Elin. Osså vin med.. ;)
Idag har jag å Malin ätit på Ming Palace, buffé. ;) Så ja.. Denna helgen har jag unnat mig och det har varit sååå gott! Som jag skrivit i tidigare inlägg så tror jag på att hitta en balans i livet där man ibland kan unna sig att njuta av det lilla extra. :)

Blev ingen träning idag, har varit galet trött efter helgens bravader. Tog dock en promenad i kylan med Malin runt ån. Det börjar bli riktigt kallt nu och jag hoppas ju såååå på snö tills första advent som är nästa helg. :)

Ska kolla lite Game of thrones nu tänkte jag innan det är dax att sova.

Hoppas ni haft en skön helg!
Ta hand om er och må så gott!

Puss å kram! :)

(Lite pics från igår som avslutning!)

 

 

Innebandy en lördagsmorgon. :)


Kl 9 imorse var det match för hot shots. Lite sliten efter gårdagens tapaskväll med spontan krogrunda dock men benen piggnade till endå och vi fick med oss en poäng idag. (Spelade 3-3)

Alla krigade på bra och laget vi mötte fick vi stryk av sist så vi ska vara nöjda med dagens insats. :)

Ikväll blir det att åka till Söderköping och fira Elin som fyllt 25 år. Ska bli riktigt kul att träffa henne och de andra igen. Inte sett dem sedan vi tog examen i somras. :)

Ska ev. gå en PW senare idag och imorrn är det gymet som gäller. Måste försöka lägga mer krut där känner jag.

Lägger in en bild från gårdagen. Vi åt alltså tapas på restaurang Aioli här i Linköping. Kan varmt rekomenderas. :)

Ha en fin dag!

Puss! :)


Intervallträning


Hade tänkt gå en PW idag, är öm i kroppen så tänkte att det fick räcka. När jag gått upp ur sängen ändrade jag mig. Jag ville till gymet och svettas. Därför beslöt jag mig för att testa Carolines intervallschema. Sagt och gjort. Hoppade i kläderna och traskade ner och körde 25 min intervall. Det kändes bra och minuten då jag sprang i 15% lutning tog verkligen knäcken på mig. :) Avslutade med att springa av mig och sträcka ut ordentligt på löpbandet och sen kände jag mig färdig. :)

Fysiskt trött men pepp på att ta mig an böckerna sitter jag nu i soffan, full med kyckling. :) Att gå och träna får mig alltid på bra humör, det ger mig en sån kick och jag har insett hur mycket jag behöver det för att må bra, både på in-och utsidan. :)

Här har ni förresten Carolines blogg! :) http://czackrisson.wordpress.com/

Nää, böckerna vareja...

Ha en skön dag!

Puss å kram! :)


Sparring! :)


Oh vad jag är trött!! :) Ikväll var det sparring på fightcenter för oss nybörjare som ville testa. Vi fick låna skydd och sen vare bara att köra. :)

Vi tog det ganska lugnt och det var riktigt kul! Sen är det läskigt att ta emot slag och sparkar men man vänjer sig väl antar jag. Samma sak att dela ut slag och sparkar till någon annan, även om man tog det lugnt så var det ovant.

Jag är iaf glad att jag vågade testa att sparras och ser fram emot att lära mig mer. Sen är det ALLTID frivilligt så den som inte vill behöver absolut inte. Det är jätteviktigt att det känns bra och man kan självklart träna utan att sparras om man vill det. Inga problem! :)

Ska ta en snabb dusch nu sen blire sängen, slänger in en bild som avslutning från "skuggboxningen" ikväll som Jonas tog. Hans blogg hittar ni i länklistan till vänster och han är chefstränare på fightcenter. Honom kan ni vända er till om ni har frågor och sådär. :)

Det är förresten dax att köpa lite nya träningsbyxor märkte jag ikväll, de jag hade på passet åkte ner stup i kvarten. ;) Känns bra... ^^

Puss å kram!





Kost å dä... :)

 
Så, hur ska man äta egentligen? Det är inte helt lätt och om man vill så kan man göra det till en hel vetenskap. Jag kan inte allt, inte ens i närheten men jag kan berätta lite om hur jag gjort när det kommer till min egen kosthållning.
 
Tänkte börja med att berätta om hur jag åt förut, innan min viktresa nedåt började.
 
Jag har alltid gillat mat och sötsaker. De som känner mig vet att geishachoklad varit en av mina större laster när det kommer till godis. Jag åt mycket geishachoklad förut.. Det rörde sig inte om något fredagsmys utan kunde lika gärna vara måndagsmys, tisdagsmys, onsdagsmys och ja, ni fattar. Det fanns ingen hejd. :)
En annan sak jag gärna åt var mackor, helst då runda, ljusa och härligt mjuka tekakor. På de, en hel del smör och ost såklart. Nu snackar vi inte frukost (en måltid jag gärna skippade förövrigt) utan det här var flera gånger om dagen för jag orkade helt enkelt inte laga någon vettig mat till mig själv utan tog den enkla vägen.
Åt i övrigt väldigt oregelbundet vilket gjorde att jag kunde gå länge utan mat för att sedan häva i mig en massa istället, oftast då sånt som kanske inte var så nyttigt. Avrundade ibland med choklad för att ja, jag vet inte.. Det bara blev så ibland. Ibland var jag inte ens sugen men det gav mig nån form av tillfredsställelse eftersom det är gott. Mitt blodsocker for ju upp och ner oxå iom min oregelbundna kost och det var enkelt att försöka lösa "problemet" snabbt med lite snabba kolhydrater då.
Bullar och muffins kunde jag oxå unna mig lite för ofta- inte en då, utan det hade räckt till en fika för fler än mig själv om man säger så..
 
I samband med detta så tränade jag ytterst lite. Gjorde några halvtappra försök men det rann alltid ut i sanden. Jag studerade på annan ort och pendlade varje dag och var tvungen att gå upp riktigt tidigt varje morgon. Det gjorde att jag allt som oftast var trött och träning stod inte högt på min prioriteringslista när jag kom hem. Nää, trött och eländig som jag kände mig så var soffan med en geisha trösten jag behövde- trodde jag. (Hade såååå fel..)
 
Denna trötthet alltså.. Jag var alltid trött. Inte så konstigt eftersom jag inte skötte mig. Skötte vare sig kosten eller sömnen något vidare bra. Jag hade lagt mig själv på hyllan och ska jag vara helt ärlig så vet jag inte när eller hur det började. Det bara blev så. Jag var inte så viktig i mitt eget liv antar jag.. Sorgligt men sant..
 
 
Men nu då? :)
 
Jo, i början när jag precis kommit över chocken att jag var överviktig och aldrig varit tyngre än jag var då så började jag med att skriva upp ALLT jag åt och när. Det är så lätt att klämma i sig en bulle t ex utan att reflektera över det och jag behövde bli medveten om hur jag åt.
Det hjälpte otroligt mycket och är något jag kan rekomendera alla att göra. Jag började dra ner på kolhydrater ordentligt. Inget bröd (hej då tekakor), ingen pasta, ingen potatis osv. Försökte äta mer protein som kött och fisk. Åt mycket plocksallad från hemköp oxå. Jag är ganska bekväm när det kommer till mat och det ska gärna vara enkelt och inte ta för mycket tid. Därav denna plocksallad. :) Åt mycket kyckling, feta, rödlök, ägg, tomater och gurka, räkor, tonfisk och quinoa. I somras när jag jobbade blev det mycket keso och rökt lax till lunch, gott och enkelt. :)
Jag bestämde att jag skulle ha en "ätardag" i veckan då jag kunde unna mig vad jag ville. Den här dagen tenderade att utebli för jag kände efter ett tag inte samma behov av den. Godissuget försvann oxå successivt och jag tror att det var en kombination med att jag ändrade kosten så radikalt och viljan att gå ner i vikt. Det lockade lixom inte längre på samma sätt.
 
Efter några månader slutade jag att skriva upp vad jag åt. Kände att jag hade koll på läget och idag har jag lättare för att unna mig godis och annat nån gång ibland och det gör lixom ingenting. I början var jag dock hårdare med detta men tror att det behövdes för att kunna bryta beteendet.
 
Jag är fortfarande väldigt bekväm när det kommer till mat. Ibland kan jag slarva och glömma bort att äta i tid inför en träning t ex. Det slår ju dock alltid tillbaka på mig själv och jag orkar inte prestera på samma sätt som jag hade gjort med mat i magen. Det är inte ofta, men det händer så även om jag tycker mig ha "koll" så behöver jag påminna mig om att alltid äta frukost och regelbundet.
 
Till frukost brukar det oftast bli gröt gjord på fiberhavregryn. Jag ääälskar gröt! :) Står mig på det ganska länge oxå vilket är bra. Ägg, bacon och blodpudding är oxå favoriter som jag äter ofta numera. Blodpudding är ju dessutom billigt för en fattig student. ;) Annars ser kosten i stort sätt ut som den gjort under den första tiden. Jag kan unna mig en baguette om jag fikar, och jag tackar aldrig nej till pasta och potatis om jag blir bjuden på det hemma hos nån, det är ju riktigt gott lixom! :) Men det är inget jag lagar själv hemma.
Tror jag hittat en bra balans i just detta. Att kunna unna sig utan att det blir för mycket. Livet är ju till för att levas, fullt ut och mat är ju något man ska kunna njuta av. Det vore ju hejdlöst tråkigt om man inte fick unna sig något. Jag tror inte att det skulle vara hållbart i längden. Hitta istället ett förhållningssätt som passar dig så kommer det funka bättre.
 
Vad gäller kost och träning så äter jag alltid ett rejält mål efter träning. Oavsett var klockan är. Fick det tipset av Johan Holm som är PT på World Class. Men ingenting är ju hugget i sten utan det jag skrivit om här fungerar för mig. Glöm heller aldrig bort vikten av att må bra, det är A och O. Att svälta sig själv och att tro att det kommer leda till något bra och hållbart är en lögn. Ät istället bra mat- det din kropp behöver utefter det den utför och presterar. Tränar du mycket så behöver du äta mycket men "rätt" t ex.
 
Något jag fortfarande får kämpa emot (men som blivit bättre) är mitt colaberoende. Dricker gärna cola zero och brukar säga att det är ett substitut till kaffe. :) Nu är det ju inga kolhydrater i cola zero men det är ju en massa andra skumma ämnen i, och jag gillar heller inte att känna mig "beroende" av något på det sättet. Har somsagt blivit mycket bättre och dricker det inte alls lika ofta som förr.
 
 
Tänkte avsluta med en "lista" på endel av det jag äter i stora drag. :)
  • Gröt
  • Tonfisk
  • Kyckling
  • Blodpudding
  • Bacon
  • Ägg
  • Sallad
  • Räkor
  • Gurka
  • Tomater
  • Fetaost
  • Mozzarella
  • Tacos (ta salladsblad istället för bröd, kanongott och nyttigt)
  • Kött
  • Keso
  • Quinoa
  • Proteinshakes
  • Nötter

Ja... Inte helt lätt och har säkert glömt en massa men men.. :)

 

Om jag går ut och äter på en restaurang t ex så brukar jag be om extra sallad istället för pommes eller klyftpotatis om jag beställt en köttbit. Det är sällan några problem så det är oxå ett tips! :)

 

Återigen- jag unnar mig ibland godis, hamburgare osv men försöker att inte göra det mer än en gång i veckan iså fall.

 

Det var det hela om min kost. Ställ gärna frågor om det är något ni undrar över så ska jag försöka svara så gott jag kan utefter min förmåga.

 

Ha en skön tisdag allihopa!

 

Puss å kraam!

 

 

Pigg, glad å lite öm ;)


Ligger i soffan och ska snart kravla över till sängen. :) Är ganska öm känner jag. Det var ett tufft pass ikväll på Fightcenter och det lär kännas imorgon. Meeeen det är ju så kul! Älskar att jag hittat denna träningsform och att jag "fastnat". Grymt bra träning är det för hela kroppen och min kondition har förbättrats enormt sedan jag började boxas. Vet att jag tjatar, men tveka inte om du är sugen att testa utan häng med då! :) Ikväll var det tre nya tjejer med på passet så det droppar in nytt folk lite hela tiden. :)

Har ju lovat att jag ska skriva om min kost- nu är klockan alldeles förmycket men imorrn blir det ett inlägg om det. Tänkte skriva om hur jag åt innan, vilka förändringar jag gjorde och hur jag tänker nu kring kosten.

Ska nog ta tag i "kravlandet" nu så jag kommer isäng nångång. :)

Sov gott och sköt om er!

Puss å kram!

 

 

 

(Hungrig tjej i köket efter kvällens pass)  :)

 

 

Godmorgon måndag! :)


Ligger i sängen å bloggar från mobilen. Ska snart ge mig ut på en PW tänkte jag. :)

Igår var jag och tjejen jag e kontaktperson till ute å gick "Vinterljus". Det är allt lite mysigt tycker jag. :) Dels med alla arrangemang med ljus- och ljudeffekter men även att det är så mycket folk ute i rörelse.

Annars blev det ingen träning igår utan laddade upp inför en ny vecka istället. Thaiboxning ikväll står på schemat och jag är riktigt taggad på att träna efter galan i fredags. :)

Nä, dax att hoppa i kläderna å bege sig utåt. Ha en skön måndag allihopa! :)

Puss!

Summering av lördagen


Ett sent inlägg igen, men va tusan.. Det är ju helg! :)
Var segt att ta sig upp imorse, låg uppe läääänge o babblade i telefån men fina Susanna. Pratade halva natten typ så ja, trött tjej imorse. :)

Idag spelade Hotshots match igen. Vi hade inte något bra flyt alls, bollen ville inte in i mål helt enkelt. Fick stryk med 3-1 om jag minns rätt. :( Inte en helt rättvis matchbild men ja, man måste ju sätta målen vilket de gjorde- och inte vi.

Hade ont i halsen när jag vaknade imorse och kände mig inte alls på topp idag under matchen. Sprang så gott jag kunde men orkade inte alls lika mycket som vanligt. Till råga på allt fick jag en skön träff av bollen precis vid ögat. Såg inget först och tårarna sprutade ur ögat så kändes som om jag inte kunde öppna det först. Tack och lov så tog det under, på kindbenet och nu har svullnaden lagt sig. Har några spräckta
blodkärl under ögat men annars äre lugnt. Är väldigt öm dock och lär väl vara det några dagar.
Det komiska var att vi diskuterade skyddsglasögon innan matchen då en tjej i laget hade det. Kanske vore nått? Kan ju vara värt att skydda synen från viftande klubbor och bollar. Är ju grymt hett oxå så varför inte? ;)

 

Lagt sig lite efter duschen iaf..



Lördagen har annars varit lugn, behövde det kände jag. "Så mycket bättre" och käk hemma hos pappa.


Hoppas ni haft en skön lördag! :)

Hade fint och sov så gott!

Puss!

 

 

Rumble of the Kings (and Queens...)


Det är sent men måste bara skriva ett inlägg om denna gala! :)
Visste ju inte riktigt vad som väntade då jag enbart sett matcher på teve tidigare. Nu vare live, och shit vilken stämning det var! :)

För mig är det en skräckblandad förtjusning då jag tycker att det är otäckt emellanåt och tycker ALLTID synd om den som får stryk, samtidigt som jag blir taggad till max och nånstans inuti mig så finns det en liten fighter som försöker övertala mig att jag oxå ska upp i ringen. (Tyst med sig saja!!) hehe ;)

Nää vars, men ja- känslan är häftig iaf och jag kan tänka mig vilket adrenalinpåslag de som möts i ringen har. :)

Vi var ett helt gäng från Fight center som gick dit ihop, några fortsatte ut på stan men jag avvek. Har innebandymatch imorrn och kände mig ganska mör efter timmarna på läktaren.

Innan jag avslutar vill jag bara TACKA ALLA för all peppning och alla gratulationer jag fått ang. mitt mål med vikten som jag nådde idag. Ni ger så otroligt mycket och jag är evigt tacksam för att jag har ert stöd. Det är ovärderligt och jag önskar att jag kunde förmedla hur gott det känns att veta att ni hejar på mig! Tusen och åter tusen tack!! :)

Ska krypa ner i mitt sängskåp nu och sluta mina blå. :)

Sov gott och ta hand om er!

Bra start på dagen!! :)


Mitt första mål är avklarat!!!!
Känns så galet bra! :) Dagens vikt visade sig vara 64,6kg! 

Ha en underbar fredag allihopa!!

Puss å kraaaam!!!

 

 

Nya mått/vikt

Gomorron!

Hade tänkte vänta några dagar till med att väga och mäta mig, men var så nyfiken... ^^
Det har inte hänt mycket alls sedan sist. Har trott att jag kanske gått upp i vikt tom med icke. Neråt går det och mindre blir jag, men det går sakta nu. Låter det vara så, kroppen gör som den vill och det som den behöver- sålänge jag sköter "min del" av avtalet så att säga. ;)

Så, nya måtten sedan jag mätte mig sist. 

Midja: 72cm (-2cm)
Navel: 76cm (-1cm)
Rumpa: 95cm (-2cm)

Vikt: 65.3kg (totalt tappat 12,4kg med en startvikt på 77,7kg)

Jagar 64 kg nu och det är nära! :) Då räknas jag inte längre som överviktig enl. BMI (och ja, BMI ska man ta med en nypa salt) men fasen vad skönt det kommer kännas! :)

Ha en fin dag!
Njut och må bra!

Puss å kram!


ZLATAN


Kom inte på nån bra rubrik till kvällens inlägg- förutom Zlatan då.. :) Missade matchen men har sett repriser på målen han gjorde i kvällens match. Han är något utöver det vanliga alltså.. Förstår inte hur han lyckas? En otrolig idrottsman.

Själv då..? :) Jo, har tränat på fightcenter ikväll. Vi var endast tre som tränade så blev nästan lite privat träning över det hela. Tränade olika kombinationer med slag och intervaller för att sen avsluta med fys.
Är galet trött nu, känns att jag sprang tidigare idag. Dock är det en sån där skön trötthet. Inte "sömnig" eller så utan utmattad fysiskt. Det är gött. ;)
Nöjd tjej med andra ord.. Har nog aldrig tränat två pass på en dag förut. Kanske tagit en powerwalk kombinerat med annan träning men aldrig som idag. Och jag orkade, en liten vinst för mig. :)


Jag tror ibland att rädslan för att misslyckas håller en tillbaka. Försöker jag inte så kan jag heller inte misslyckas. Det är lite safe- både inför sig själv och andra. Men, egentligen.... Vem är det som bestämmer vad som "är" ett misslyckande? Alla är ju olika och vi har olika mål med det vi gör. Jag upplever att det ofta är vi själva som bestämmer om vi misslyckats eller inte. Men så länge man försöker så är man ju påväg mot sitt mål, oavsett hur lång tid det tar att ta sig dit. Du står ju inte still och trampar, eller hur?
Våga, var inte rädd för att misslyckas, du har makten över vad du kan åstadkomma. Var snäll mot dig själv på vägen och fira så många segrar som du bara kan. Stora som små. Det är superviktigt!
Piska dig inte blodig utan gör så gott du kan- för mer kan du inte göra, du är på väg och det är ju det viktigaste.
Möt din blick i spegeln och var stolt över dig själv. För du är grym!! :)

Ska avrunda nu...
Må så gott, ni är så fina! :)

Puss!

Lunka på... :)


Trotsade mina ömma fötter och gav mig ut på en löprunda. Vågade inte springa alltför långt med tanke på mina fjantiga fötter, ;) men en liten runda blev det iaf. Kände av fötterna i början men sen släppte det som tur var.
Flåset kändes mycket bättre än sist jag sprang samma runda. Springer ju ytterst sällan men måste erkänna att det är ganska skönt, framförallt efteråt. Den känslan är svårslagen, när man är helt slut i kroppen men endå känns det som att du kan ta över världen och klara av vad som helst. Endorfiner I guess? Gillar dom, endorfinerna... ^^

Har magen full av kyckling och ska snart sätta mig med plugg ett par timmar tills det är dax för thaiboxning ikväll. På tal om det, så frågade Jonas mig om jag inte ville med på Rumble of the Kings på fredag. Det är en kampsportsgala som hålls i Cloetta center och det är ett helt gäng från fightcenter som ska gå så det ska bli skoj! :) Kul att få se lite matcher oxå, det här är ju en helt ny värld för mig så ska bli spännande. :)

Ska ta mig an psykologin här nu, ha en skön fortsatt dag!

Puss å kram!

 

 

De dära jädrans fötterna...

God middag! :)

Har precis ätit och ska snart bege mig mot biblioteket för att plugga med Erica. Är ganska stressad över plugget förtillfället då det är mycket. Men men.. Man kan ju bara göra sitt bästa- mer är kan man inte göra..

Igår kväll var jag på fightcenter och tränade.
Mina fötter vill tyvärr inte riktigt. :( Jag har så ont, både i vrister och under fötterna (ja det är i båda..) i själva hålfoten. Jag sparkar ganska hårt och eftersom jag inte fått in tekniken helt så träffar jag ibland fel och då blir allt "tryck" på foten- därav smärtan. Trodde att det skulle funka igår men smärtan kom direkt bara jag hamnade lite fel.
Idag har jag ont när jag går, är öm framförallt under och i vristerna, känns nästan lite som en stukning. Ska testa att äta Ipren några dagar och se om det blir bättre. Är rädd för att det inte släpper annars. Sen måste jag få in tekniken, det är nog A och O för att slippa problemen med fötterna. :)

Annars gick det bra igår, det var ett roligt och varierande pass med fys på slutet- I like! :)
Börjar lära känna folket jag tränar med mer och mer. Det är ett kul gäng och alla är otroligt peppade och kämpar på bra. Det är inspirerande och hjälper en själv att orka genomföra passen som är fysiskt krävande.

Kan tipsa om att man nu kan passa på att bli medlem och endast betala för de månader som är kvar av terminen, då är man oxå garanterad en plats i gruppen till våren. Plus att vi ska ha en julfest i december där alla nya medlemmar oxå är välkomna såklart! ;)
Två "prova på" pass som är gratis oxå så varför tveka? Häng på!

Nu blire bibblan för mig! Ha en skön dag och ta hand om er! Remember that you're awesome!! :)

Puss!




Stångån <3

Har varit ute på en promenix. Gick runt stångån och till min stora glädje såg jag att de hade börjat montera upp lampor och lite annat inför "Vinterljus". Det är en ganska mysig grej som Linköpings kommun (tror jag?) anordnar varje vinter. Det är en promenadslinga som ser olika ut varje år med en massa mysiga ljus-och ljudeffekter. Brukar vara riktigt stämningsfullt och det får människor att ge sig ut i mörkret och promenera, hela vintern. :)

Kom precis in och ska laga lite mat, sen blir det att umgås med psykologiböckerna ett tag innan träningen på fightcenter ikväll. :)

Ha en skön fortsatt dag allihopa!

Puss å kram!

 

 

 

 

Late night thoughts


Söndagkväll, eller ja.. Snart natt är det väl. Har suttit med skolböckerna ett tag men känner att det räcker med psykologiska termer på engelska för ikväll. :)

Har haft en lugn och skön söndag. Ingen träning alls utan laddar batterierna inför morgondagen. Jag har känt mig trött ett tag och det är viktigt att lyssna på kroppen då och låta den vila. Har planer på att ta en hel vecka utan träning framöver för att låta kroppen läka och komma i balans. Det gör en ofta rejält träningssugen oxå vilket är kul. :)
Något jag måste jobba med är att bromsa när det behövs. Jag har en tendens att "köra på" istället för att ta det lugnt och tänka smart. Mycket vilja som måste hejdas..
Fast viljan kan man ju faktiskt sätta på "vänt" egentligen. Det är nog mer den otåliga väduren i mig som ångar på. Den måste fångas in ibland- inte tämjas men tyglas lite grann. För en stund iaf.. ;)

Har funderat mycket på mål och sådär framöver- inte då rent fysiska mål vad gäller min kroppsform eller vikt utan saker jag vill göra. En idé som min kära mor kom med var att göra tjejklassikern 2014. (Nu du morsan, finns ingen återvändo!) hehe ;) Nä vars, men vi pratade lite om det och det skulle kunna vara en kul grej att göra tillsammans.

En annan grej jag vill göra (som definitivt måste klaras av innan klassikern iså fall) är att springa 1 mil. Aldrig gjort det då jag inte gillar att löpa. Då kan man ju fråga sig varför jag ska göra det men jag vill det helt enkelt. Måste ju bara ha sprungit 1 mil nångång i mitt liv lixom. Tycker jag. :)
Chins är en annan sak jag vill klara av. Ser bara en massa killar på gymet som gör dessa och nae- jag ska oxå!! :)
Jag vill även sparras i thaiboxningen. Är livrädd för det men har samtidigt inte hållt på länge och tänker att ju längre jag tränar desto bättre teknik får jag och sen kommer sparringen att komma som en naturlig del av utvecklingen, tänker jag.
Listan på "to do's" kommer att fyllas på allt eftersom.

Just de, finns en stor grej jag ska göra.. Nästa sommar- då ska jag åka till Varamon och bada och jag ska må så bra. :) Jag ska stå där med fötterna (i det vanligtvis iskalla vattnet) och blicka ut över sjön och trivas med min kropp. Varenda cm av den. :) Den ska inte gömmas i nån vass eller under en handduk i en solstol. Nope- den ska synas och jag ska bada som aldrig förr. Jag ska tom spela strandtennis utan att bry mig om allt som fladdrar åt höger och vänster. :)
Mitt mål är främst inte att vara i så fysisk bra form som möjligt då jag genom det kan sätta en skadlig press på mig själv. Målet ska istället vara att ha en sån pass bra relation till min kropp då att jag oavsett ska kunna utföra detta- och må hur bra som helst. B-)

När jag börjar skriva, kvällar som denna så vet jag aldrig vad texten kommer att handla om. Det blir lite "från det ena till det andra" men det är skönt.
Bloggen handlar inte bara om min fysiska förändring utan även om den psykiska. Det är främst då dessa inlägg dyker upp, men det är skönt att skriva av sig. :)

På tal om att bada, en före- och efter bild får avsluta inlägget. Känner att jag rent känslomässigt är på god väg. Inte bara för att jag tappat i vikt utan för att jag gillar att min kropp funkar. Den gör som jag säger och den utvecklas.
Tack kroppen! :)

Puss å kram på er!




Hotshots!! :)


Spelade innebandy idag och vi vann! :D Satt riktigt fint då matchen var lite småruffig och det var ganska spänt mellan lagen emellanåt. Vi vann med udda målet (4-3) vilket alltid svider lite extra för motståndarna. ;)

Ligger i soffan nu och tar igen mig. Ikväll ska jag hem till Malin och kika på "Så mycket bättre". Ska bli mysigt! :)
Gårdagen spenderades med lite folk från klassen. Var riktigt trevligt. Spelade kort, drack (inte mycket för egen del iom matchen idag) och avslutade kvällen på Platens där vi svängde runt till sköna gamla låtar. :)
Tränade inte igår utan tog en ledig dag. Var ute på en PW visserligen. Slutar ofta med att jag fotar en massa istället.. Haha.. :)


Annars då? Jo... Snart dax för lite nya mått igen. Väntar dock tills efter lingonveckan är över. Jag samlar alltid på mig en massa vätska som jag varken är sugen att väga eller mäta. ;)

Imorgon är det fars dag så dagen kommer att spenderas med pappsen. Ska ev. klämma in ett gympass med Evelina nån gång oxå. Sen är det måndag igen och ny vecka med nya tag! :)

Avslutar med lite bilder från igår!
Ha en skön kväll allesammans! :)

Puss å kram!

 

 

 

 

Feelin bettah!! :)


Frånsett att jag vaknade med en seg huvudvärk imorse så har dagen i övrigt varit betydligt bättre än igår. :)
Tur att den där jäkla värken oftast är värst precis i början av "lingonveckan". (Även o gårdagens smärta var lite väl i överkant, kan Åsan tycka..) Aja... :)

Var ute på en kort PW på förmiddagen, gjorde susen för huvudet för efter den mådde jag bra. Satt ett tag med skolböckerna och sen bar det iväg till gymet med Evelina. Körde igenom axlar, bröst, triceps och mage som vanligt men lade även till 3 set med squats. Nu ska röven formas förstår ni. ;) Uj uj uj.... Blir skönt imorrn...

Ikväll blir det bio med tjejen som jag är kontaktperson till så det var bara att duscha och slänga i sig mat efter gymet. Ska snart bege mig ner på stan för att möta upp henne. Ska bli mysigt! :)

Ja det var väl allt för dagen? Tog lite kort under promenaden. Jag lyckades att tajma in regnet så det blev en blöt runda. B-)

Näpp, ner på stan och biotajm!

Ha en skön kväll hörrni! :)

PUSS!

 

 

Skruttig tjej..


Idag har jag inte varit på topp alls.. Efter lunch fick jag mensvärken from hell och tyvärr påverkade den mig så pass mycket att jag fick hoppa över innebandyn ikväll.

Har spenderat eftermiddagen och kvällen i duschen och i soffan. Önskade att jag hade ett badkar, perfekt när man har ont.

Nu är det betydligt bättre tack och lov. Ligger och kikar på Bonde söker fru. Blir nog en tidig kväll för jag är heeelt slut. Usch....

Så ja, ingen träning alls idag men ibland får ju kroppen fnatt och det är inte mycket att göra åt. Glad att det inte är såhär varje månad!

Hoppas ni haft en skön onsdag, nu vänder det och går mot helg igen! Härligt! :)

Ta hand om er!

Puss å kram från en skruttig tjej

Gymtisdag


Idag var det tungt på gymet. Hej och hå! Gick dit hungrig vilket kan ha påverkat endel såklart. Det brukar märkas direkt när man inte skött kosten ordentligt. Försöker planera och äta i god tid inför träningspassen men ibland kör det ihop sig helt enkelt. Så det är i livet och vardagen ibland helt enkelt.

Har varit sådär jul-sugen och suktat efter lussebullar, glögg och julmust idag så ikväll har jag unnat mig just det. :) Saknar snön så hoppas det kommer ett helt lass snart! :)

En sak som jag tycker är viktigt är att få unna sig ibland. Hur tråkigt skulle det inte bli annars? Om man har en sund och aktiv livsstil i övrigt så gör det ju inget lixom. Det "händer" inget och är inte farligt på nått sätt.
Tror snarare att alla förbud kan göra att det blir svårare på sikt att nå sina mål och behålla vikten. Nej, tänk långsiktigt, stressa inte och må bra under tiden. Hitta en hållbar livsstil som får dig att må så bra som möjligt. Du är värd det. :)

På tal om att unna sig, ska gå och värma på glöggen nu. :)

Ha en skön kväll allihopa!

Puss på er!!


Veckans första pass!


I vanlig ordning kickade veckan igång på fightcenter. :) Har varit trött idag så var lite orolig för hur passet skulle gå, men det gick bra. :)
Foten är fortfarande öm och lite blå men betydligt bättre. Vi tränade bara slag idag vilket både jag och min lilla fot jublade över. :)


NU är jag dock heeeelt slut som artist. Ska kravla in i duschen och sen bums i säng. Har sovmorgon imorgon visserligen men behöver sova. Tror mörkret påverkar mig enormt mycket för jag har märkt en skillnad senaste tiden. Längtar efter snön som lyser upp lite. :)

Har fått flera frågor om min kost. Ska sätta mig en kväll snart och skriva utförligt vad jag äter och ja, ska skriva om allt som rör min kost. Det som e svårt och det jag ibland kan slarva med så ni får hela sanningen serverad. (Höhö, "serverad," är ni me?)
;)

Ska avrunda nu, måste isäng känner jag. Hade så bra därute och ta hand om er!

Puss å kraaam!


Söndags(fl)åsa ;)


Har precis kört cardio på gymet. Gick kanonbra idag! :) Kom in i ett bra "flow" och benen bara trummade på. Började med 20 min intervall med olika lutning och hastighet för att avsluta med 30 min löpning nonstop i 10km/h. Så totalt 50 min utan vila. :)

 



Märker att konditionen förbättras betydligt under de senaste veckorna och det har jag med största sannolikhet thaiboxningen att tacka för. Har nämligen inte tränat cardio på gymet på ett par veckor utan har fokuserat helt på styrka istället.

Känns som sagt kanon att se att det går framåt och att man orkar mer än vad man tror. Det är bästa känslan ever!! :)

En annan härlig känsla är när man får energi av andra. Det lyfter mig något otroligt och får mig att orka de dagar då jag saknar energi. Fick ett sms idag av Mirell, en tjej jag pluggat med tidigare och som oxå kämpar med sin vikt och har gjort otroliga framsteg! :) Tack igen, du räddade min lite smått gråa söndag.. :) <3

 


Ska duscha och bege mig hem till mamma och hennes man för att äta middag med brorsan och Sanna strax. :) Kommer sitta fint! :)

Ha en skön söndag allesammans!

Puss på er <3

Privat träning på Fightcenter

 
 
Har ikväll varit på fightcenter och haft ett privat träningspass med Jonas Ivung. Det var riktigt kul och givande trots min ömma fot. Jag är verkligen inte van vid den här typen av smärta och vad jag förstått så är det bara att vänja sig vid det. Med tiden lär man sig stå ut och OM någonting skulle vara, säg trasigt.. Då märker man det.. ;)
 
Susanna är hemma den här helgen från Jönköping och hon följde med och tittade ett tag på träningen. Hon tog bilder och filmade lite och jag tänkte att jag lägger upp dem här på bloggen. :) Kunde vara kul att se hur upplägget kan se ut när vi tränar thaiboxning då endel börjat fråga lite om hur det går till och så. Tveka verkligen inte utan är ni sugna, följ med och testa! Det är lätt värt det! :)
 
Vi började dagens träning med uppvärmning. En hel del löpning och lite olika övningar för att bli ordentligt varm. Här kommer ett klipp från det.
 
 
 
 
Resten av passet tränade vi på slag och sparkar. Jag har galet ont i min högra fot som svullnat efter träningen i onsdags så det var svårt att få till sparkarna. Det är klurigt i vanliga fall så smärtan hjälpte inte direkt. haha! :) Dels är det svårt att få till en bra vridning med höften och smärtan gjorde även att jag inte vågade ta ut sparkarna ordentligt utan "tvekade" nästan i rörelsen för att jag visste att det skulle göra ont. Gjorde så gott jag kunde och fick många bra tips av Jonas att ta med mig. Sparkar är dock något jag ska öva mycket på i fortsättningen.
 
Här nedan ser ni ett klipp där vi tränar just sparkar. Jag blir frustrerad på slutet men det är oftast så jag reagerar om jag vill mer än vad jag klarar av. Jag är väldigt tävlingsinriktad och blir frustrerad när det inte går som jag vill, eller som i det här fallet - då foten gjorde förb.... ont och sabbade för mig. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Lägger även in ett klipp då jag går loss på "säcken". Trött tjej efteråt.. ;)
  
 
 
 
Jag är riktigt nöjd med passet och fick som sagt många bra tips och saker att tänka på. Om ni är intresserade så kolla gärna in Jonas hemsida här. Honom kan ni vända er till om ni är sugna på att testa thaiboxning eller om ni bara har frågor. Klubbens hemsida hittar ni här om ni är intresserade. Jag är som sagt helt såld på denna träningsform eftersom du tränar hela kroppen både vad gäller styrka och kondition. Passen är vanligtvis i grupp men är man sugen så går det att boka ett privat pass med Jonas om man vill det.
 
 
Jonas Ivung och jag efter passet. :)
Tusen tack för all hjälp och för ett kul pass Jonas! Du är en bra och inspirerande tränare och jag ska ta till mig av allt du säger och göra mitt bästa för att utvecklas! :)
 
Nu är klockan alldeles förmycket så ska hoppa isäng.
Hoppas ni haft en skön fredag med en massa fredagsmys! :)
Må så gott och sköt om er!
 
Puss å kraam!

Naaeee...


Vaknade imorse å va sådär trälig i halsen. Sådär som man kan känna sig precis innan en ev. förkylning slår till. Har ganska kallt i lägenheten så tänkte att det kanske berodde på det, men tyvärr har känslan hängt kvar hela dagen. Har även varit trött, dels känt mig "sömnig" men även varit trött i kroppen.. Anar att det kan vara några baciller som försöker inta min kropp.
Well then- BRING IT!!! Ska mota den med vitaminer och varm dryck och hoppas att det ger med sig.

Har ju PT tid imorgon med Jonas och jag vill INTE behöva ställa in den. Hoppas det känns kalas imorrn när jag vaknar. Hoppas hoppas...

Har alltså inte tränat något ikväll, hade tänkt ta en promenad iaf men nae, kroppen ville inte det. Det den däremot ville (och jag med såklart) var att åka hem till pappa och äta tacos och kolla på "Så mycket bättre" som jag missade i lördags. Älskar det programmet! :) Det var precis vad jag behövde! ^^
På tal om tacos så kan man om man vill skippa brödet, istället köra med salladsblad som man lägger köttet och det övriga "joxet" i. :) Supergott som bara den och det funkar utmärkt. Tror det var min vän Maléne som tipsade mig om det här för längesen om jag minns rätt. :) Nom nom!

Har fått flera frågor om hur jag äter och tänkte att jag ska skriva ett inlägg om det framöver, hur jag tänkte i början och hur jag tänker och gör nu. :)

Just de, var förbi Budo Fitness efter skolan och köpte lindor till mina handleder och lite tunnare skydd för fötterna. Börjar bli blå på ovansidan av min högra fot, precis där tårna sitter. Har riktigt ont och det känns som om jag har en liten kudde där som trycker mot skor och så. :( Behöver jag nämna att vi tränade sparkar igår på thaiboxningen? ;)
Hoppas och tror att mina inköp kommer göra susen och underlätta lite i fortsättningen. Sen är jag inte van än, min kropp är inte van vid den här påfrestningen och det är bara att härda ut tills det vänder.
En utmaning nu blir att först och främst lära mig hur jag lindar händerna.. Kan nog ta ett tag.. Haha! :)

Ska mysa lite i soffan nu med grabbarna grus (kissarna) innan jag kryper ner i sängen.

Hade bäst och ta hand om er!

Puss å kraaam!

RSS 2.0