En del av min resa

Har ju en vilodag idag, så tänkte istället lägga in en bild som visar vad som hänt under de senaste 5 månaderna. :)

Satt och kikade på gamla bilder och den första har jag lagt upp tidigare på bloggen. Kommer ihåg att jag kände mig glad redan då eftersom det hänt en del sedan jag började min resa. Oh vad jag önskar att jag tagit liknande bilder i början, då när jag vägde som mest. Men då kom det inte på frågan. Vågade inte visa mig i annat än stora tröjor så att stå nästintill naken och fota mig själv, nej det fanns inte på världskartan. Kanske för att jag då var rädd för att misslyckas...? Att resultatet skulle utebli och att jag endast skulle ha ett gäng bilder på mig själv där enda skillnaden var färgen på trosorna? Det är lättare att lägga upp bilder idag som visar mig i en mer rund form eftersom jag förändrats. Fegt..? Skulle nog kalla det mänskligt.

Hur som helst.. Hade tagit en liknande bild som den första för bara några dagar sedan så gjorde en jämförelse.

Så, här är en del av min resa! :)

Ha en underbar dag!

Puss och kraam






Onsdagkväll och "nya" storlekar

Har ikväll varit på gymet och tränat rygg och mage. Hade träningsvärk i flera dagar efter förra ryggpasset så förväntar mig ungefär samma visa denna gång. :)
Hade nya byxor i stl small på gymet idag som jag fick i julklapp. Det är så fascinerande det här med storlekar. Har nämnt det tidigare, att jag inte riktigt hängt med i viktnedgången och att det ibland blir så att jag köper förstora
kläder fortfarande. Idag när jag skulle hoppa i byxorna förväntade jag mig att de skulle kännas små och trånga, men där hade jag fel. :) De satt jättebra och var inte ett dugg obekväma eller små. Small... I byxor dessutom. Härligt är det! :)

På gymet träffade jag Malin och efter att vi tränat tog vi en sväng runt ån. Kom in för en stund sedan och har nu ätit och ska ta en snabbdusch innan det är dax att hoppa i säng. :)

Imorgon är det torsdag och som det känns nu ska jag ta en vilodag från träningen. Har insett hur viktigt det är att låta kroppen återhämta sig. Så vila får det bli. :)

Slänger in bilder på de nya "small"-brallorna som avslut.

Hade så bra å sköt om er!

Puss å kraam




10 år...

.... Sedan studenten, balen, och den där galna klassresan till Ayia Napa.

Är kattvakt idag hemma i ekholmen. Där i ett klädförråd i hallen hänger min balklänning. Provade den för ett par månader sedan, och då var det en rejäl glipa i ryggen. Det fanns inte en chans att jag skulle kunna stänga den utan att ha sönder klänningen.

Idag var det dax igen... Klev i den lite sådär nervöst. Tänk om jag skulle komma i den, ja- på riktigt den här gången. Att det där blixtlåset faktiskt skulle gå ända upp.

Stod där och drog i blixtlåset. Uppåt osså uppåt, snart där... Och det gick! På riktigt!! :D

Det kan låta fånigt kanske men att stå där, i den där något skrynkliga klänningen framför spegeln i pappas hall, det gjorde min dag. 2003 var den senast i bruk. Idag, 10 år senare kommer jag i den och det är en fantastisk känsla. Jag har ju tidigare skrivit om att det är viktigt att ha små delmål på vägen. Det här var ett sådant. :)

Ha en underbar dag därute, fortsätt kämpa- det lönar sig, MEN glöm inte bort att klappa dej själv på ryggen för de framsteg du gör på vägen. Det är dem som tar dig framåt och tillslut i mål. :)

Puss och kram <3



 

Armar....

Som gammal fotbollstjej har jag egentligen aldrig haft några vidare armmuskler. Visserligen gjorde jag en hel del inkast under mina år på fotbollsplan men kan väl inte påstå att det gett nån vidare styrka.
Det försöker jag ändra på nu och det gäller att hänga i och kämpa. Det är då resultaten kommer. :) Kontinuitet, tid och tålamod..
Jag har ganska dåligt tålamod och vill helst att saker och ting ska ske så fort som möjligt, (helst igår). Meeeen, det funkar inte riktigt så när det kommer till träning. Har verkligen lärt mig att det är viktigt att ha tålamod och fortsätta träna även om jag inte ser några resultat direkt.
Helt plötsligt en dag står man där i spegeln och ser den där lilla muskeln kika fram. Det är då man inser hur viktigt det är att fortsätta kämpa för tillslut får man lön för mödan. :)

Idag var det fokus på armar, bröst och axlar på gymet. Det var tuuungt men det gillar vi ju! ;) Tog lite kort efteråt och jag tycker mig se att det hänt liiite med mina triceps. Haha, önskar det syntes på bild bara. ;)
Nä vars, men som jag skrev. Bara att hänga i och fortsätta så kommer även mina triceps kika fram tillslut.

Ha en fortsatt fin dag! Sköt om er!
Heja heja! ;)

Puss och kraaam!

 

Måndag

Den här måndagen har spenderats i sängen med huvudvärk. Har haft roligare med andra ord. Ingen träning och heller ingen bio ikväll som det först var tänkt. Typiskt...

Har ätit lite nu och ska snart krypa ner igen och sova bort det onda.

Hoppas ni mår fint och att helgen varit bra!

Må så gott och ta hand om er!
Nu ska huvudvärken väck!

Puss å kraaam

Underbara fredag! :)

Idag vid lunch tränade jag och Caroline på medley. Körde ett ordentligt benpass och avslutade med rygg och mage.
Min träningsvärk gjorde sig påmind under ryggpasset kan jag lova, men det var bara att bita ihop. Imorgon lär jag väl inte ta mig ur sängen.. Haha! ;)

Caroline var jätteduktig, hon kämpade på bra och har ett "jävlaranamma" som heter duga. :) Tror minsann hon kommer ha lite träningsvärk imorgon oxå. ;)

Efter passet gick vi upp till proteinbutiken och köpte nytt proteinpulver. Caroline passade på att testa ett oxå. :)

Nu är jag hos Erica och Henrik. Deras lilla dotter Edith fyller år idag så det bakas tårta och busas hejvilt. :) En riktigt skön fredag har det varit och kvällen lär med största sannolikhet fortsätta i samma anda. Härligt! :)

Ha en skön kväll och må så gott!
Ta hand om er!

Puss och kraam! :)

Det här med mat.

Mat och kost, ett ständigt återkommande ämne som de flesta har nån form av relation till. Eller ja, alla har väl egentligen en relation till mat. Vissa en mer sund syn än andra..

Det är ju ingen hemlighet att min relation till mat varit en aning ansträngd tidigare. Den har varit både hatad och älskad.
Vissa stunder har jag gjort allt i min makt för att undvika den. I andra, har den varit min stora och enda tröst..

Mat. Näring.

Varför så svårt och komplicerat..?

Brukar säga att det finns tusen anledningar till varför det går snett med den biten.

Hur som, så har jag kommit på en grej som jag vill skriva om efter ett samtal härom kvällen med min fina vän Susanna. Vi pratade om kost och om hur relationen till mat har förändrats.

Numera är maten mitt bränsle. Utan den orkar jag ingenting och jag orkar definitivt inte med att träna. Slarvar jag någon dag så får jag helt enkelt sota för det.
Har aldrig haft en sån "tacksam" syn på mat som nu. Med tacksam så menar jag att jag uppskattar mat idag på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare. Jag förstår hur viktigt det är för oss att äta bra mat och ge kroppen det som den behöver. Vi är ju så himla noga med att tanka våra bilar med rätt bränsle. Borde vi inte vara minst lika noga med vad vi "tankar" oss själva med?

Träning i all ära, men äter man inte bra så får man aldrig de resultaten man vill ha i slutändan. Och vad du än gör, ät inte för lite! Du bryts bara ner och din kropp kommer inte kunna prestera någonting till slut.

Jag vet, för jag har varit där och vill aldrig mer utsätta vare sig min kropp eller mitt psyke för den påfrestningen som det innebär att ha en ätstörning. Där- nu skrev jag det. "Ätstörning". Tror inte jag skrivit ut det ordet i bloggen tidigare. Det är laddat, det ordet..

Nu behöver man ju inte ha en ätstörning bara för att man äter för lite, men vill ändå nämna det eftersom jag vet hur dåligt man kan må av att inte få i sig tillräckligt med näring.

När jag går och lägger mig om kvällarna kan jag numera längta efter min gröt som jag ska äta till frukost morgonen därpå. Inte för att jag går och lägger mig hungrig, (det skulle jag aldrig göra) utan för att jag tycker om känslan av att starta dagen med att fylla på med energi som får mig att må bra.

....skriver tjejen som aldrig åt frukost förut.... ;)


Nu ska här sovas. Ska träna vid lunch imorgon med Caroline. Ska bli kul att träffa henne och visa henne "mitt gym". ;) Har en grym träningsvärk i kroppen och trots en vilodag idag så lär den kännas rejält imorgon oxå. Men, men.. Nya muskler som aktiverades sist så det är sånt man får räkna med. Får sällan träningsvärk numera annars.

Näpp, sova vareja! :)

Sköt om er och må så gott!

Puss å kraaam <3

 

 

 

Bild från igår. :)

Nu du sidfläsket- ska du få!! ;)


Testade en för mig, helt ny övning ikväll på gymet. Fokus ikväll låg på ryggens alla muskler och när jag kört rygglyft i "den dära där man kan ställa sig och köra rygglyft" (alltså ingen maskin men vet i tusan vad just denna kallas, haha) så kom jag att tänka på en tjej jag kollade in lite igår när jag sprang på löpbandet. Hon körde även lyft från sidan, hållandes en kettlebell för extra motstånd och jag var ju bara tvungen att testa! :) Sagt och gjort. Den var riktigt grym mot sidfläsket kände jag så den övningen finns numera med på schemat. :)

Gick annars rätt bra ikväll, skötte kosten bättre idag och då går det ju lättare. Jag orkar ta ut mig och ta i utan att bli helt svimfärdig. :) Avslutade passet med att köra mage och ökade lite i övningarna där idag. Kör numera 60 pendlingar från sida till sida med en medicinboll på 5 kg. Detta gör jag tre gånger. Sen körde jag plankan i 1.10 min, även det tre gånger. Avrundade med rumplyft och situps och körde 1 min åt gången på varje övning, tre gånger totalt. Snurrigt? Haha! Svårt att förklara på ett enkelt sätt, speciellt när jag inte kollat upp vad alla övningar heter heller. Bra där Åsa.. ;)

Ska unna mig lite mys ikväll framför teven. Färska hallon och lite brieost. Nom nom! :)

Hoppas ni mår fint i kylan! Himlans kallt det är nu alltså. Mina fötter är iskalla här hemma för jag har ingen vidare värme i lägenheten. Och det är ju värst på golvet.. Huuu.... :/

Aja, desto större anledning till att mysa upp i soffan med en filt. :)

Hade fint och sköt om er!


Puss och kraam! :)

 

 

Trött tjej efter dagens pass! :)

Cardio + ben

Idag kände jag för att svettas på löpbandet och så fick det helt enkelt bli. :)

Började med 25 min intervaller och sprang sedan 25 min direkt efter i 10km/h. Det var ganska tungt idag men mycket berodde nog på att jag slarvade med maten innan och fick inte i mig tillräckligt inför träningen. Dålig planering helt enkelt vilket självklart slår tillbaka på en själv.

Efter det var det fokus på ben och mage. Benspark, lårcurl, benpress, vader och tillsist in och utsida. Var riktigt mör efter 50 min på löpbandet men "no pain, no gain" som det så fint heter. ;)

Avslutade passet med att träna maggen i vanlig ordning. :)

Var även en sväng ute på Tornby ikväll och köpte "band" som man kan träna med hemma. Tänkte att det kan va bra att ha även om man reser bort eftersom hantlar väger en del i resväskan. :)
Mitt proteinpulver är slut oxå men det får jag köpa i stan. Fanns lite på XXL Sport men inte just det jag haft tidigare och som jag fastnat för.

Nu ska jag slappa resten av kvällen, kommer inte röra mig mer än nödvändigt. :) Må så gott och sköt om er!

Puss och kram!




Dagens träning + recept

 
Ikväll var det dax att träna armar, axlar och mage. Med mig hade jag Evelina och vi kämpade oss igenom övningarna med bravur, om jag får säga det själv. ;) Evelina är grym och hon är riktigt stark. Blir så stolt över henne när hon vågar utmana sig själv och göra fler set och använda högre vikter. :) Det gäller att våga göra just det, köra tungt och gå ifrån de hanterbara vikterna. Jag får kämpa med det själv ibland men det är så jäkla skönt efteråt när man är helt slut i kroppen men samtidigt full av endorfiner! :)
Just då är jag stark och lycklig och det är en känsla jag aldrig vill vara utan igen.
Träning gör som sagt under för dig, både fysiskt och psykiskt. :)
 
Passade även på att testa ett recept på nyttiga chokladbollar som jag hittade på en blogg som skrivs av Lisa som är PT och friidrottare. Här hittar ni den! :)
 
Så, receptet! :)
 
Blanda ihop följande torra ingredienser:
1,5 dl fiberhavregryn,
2 msk kakao,
3 msk Stevia strösocker,
2 krm vaniljpulver,
1 krm mineralsalt.
 

2,5 msk kokande vatten med 1 tsk snabbkaffe + 2 suketter. Låt dessa lösas upp i kaffet.
100 g fettfri (0,5%) kvarg.

 

Blanda ihop allt torrt, sedan kaffet och kvargen. :)

 

Värt att nämna är att enl. Lisa så innehåller en sats av dessa 382 kcal jämfört med ett originalrecept som innehåller hela 985 kcal. En rejäl skillnad med andra ord. :)

Jag tyckte om dem, även om de självklart inte smakar exakt som "vanliga" chokladbollar. Men med tanke på mängden kalorier som reducerats så är jag supernöjd! :)

 

 

Tack Lisa för att du delade med dej av receptet! Dessa ska bakas flera gånger, helt klart! :)

 

Nu är det dax för sängen, hoppas ni haft en bra start på veckan!

Sov så gott och sköt om er!

Puss å kram! <3

Skön söndag! :)

Har haft en riktigt skön söndag. Den började med en lång promenad på två timmar ute i tinnerö eklandskap. Solen var stundvis framme och det var riktigt härligt att traska runt i det vita vinterlandskapet.

Efter det blev det bad och bus med familjen Hullfors i simhallen. Det passade bra eftersom jag var lite frusen efter promenaden tidigare. Efteråt var jag helt slut, men på ett skönt sätt. :)
Får små flashbacks från när jag var yngre och simmade i LASS. Då var man i simhallen varje vecka. Tyvärr har jag inte simmat så mycket som jag tänkt från början. Tiden har inte riktigt räckt till men ska försöka få in fler pass i simbassängen framöver.

Hoppas ni haft en skön och mysig helg! :) Laddar inför en ny träningsvecka och ser fram emot många timmar på gymet och på löpbandet. :)

Må så gott å sköt om er!

Puss och kram!

Love it!! :D


Oh vad jag älskar sådana här dagar. När det är tungt som bara den på gymet men att det ändå känns sådär gött och skönt! Den känslan infinner sig inte alltid utan många pass får man lixom ta sig igenom bara. Men idag... Oj vad fint det var! :) Är helt slut i kroppen och är hungrig som en varg. Står vid spisen as we speak faktiskt. ;) Blir ett kortare inlägg idag för ska hem till Erica ikväll på lite lördagsmys.

Hoppas ni mår bra i kylan och att ni får en fin helg!

 

 

 

 

Det gäller att gilla när det svider. ;)

 

Puss å kraaaam<3

Innebandy!


Ikväll var det premiär för mig på innebandyplanen för denna säsong. Stod över förra matchen iom halsont. Mötte ett riktigt bra lag så fick tyvärr stryk. Dock kämpade alla på bra och vi tappar lixom aldrig gnistan även om vi ligger under. Det gillar jag starkt med vårt lag. Vi har kul ihop och kämpar för varandra. :)

Hade tänkt lägga in ett styrkepass på förmiddagen men vaknade med huvudvärk så hoppade över det. Får ta det i helgen.

Fick ett superbra upplägg ang styrketräningen av Claudia så ska testa att köra det framöver. :) Ska bli riktigt kul att få in lite nya rutiner i gymet och se vad det kan ge. ;) Är så tacksam för all hjälp jag får, det betyder oerhört mycket! :)

Nu ligger jag i soffan med mat i magen och kikar på Gladiatorerna. Funderar på hur jag skulle klara mig där? Haha! Skulle bli mos kan jag säga! :) Är riktigt impad över de som är med och tävlar. Har inte sett det tidigare men det fick bli det ikväll. :) Får ju om inte annat lite inspiration till träningen när man ser alla gladiatorerna. ;)


Avslutar med en bild på kvällens middag bestående av lax, kvarg och grönsaker och en bild som jag lade upp på instagram igår. Där syns förändringen rejält och det gör mig sååå rackarns glad! :) Den första är från midsommarfirandet i somras och den andra togs nu efter jul. Har fått så många fina kommentarer och det gör mig så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. :) Ett stort tack, ni sporrar mig och gör min resa otroligt mycket enklare genom allt stöd. Jag är evigt tacksam. :)

Nu blir det fredagsmys resten av kvällen. Hoppas ni mår bra och att ni haft en fin dag.

Puss å kraaam!




 

 

Ben å rump- torsdag :)

Håller på att styra om upplägget lite vad gäller styrketräningen. Igår var det överkropp med fokus på armar och idag var det ben och rumpa. Var riktigt seg i armarna efter igår så det kändes skönt att enbart fokusera på underkroppen idag. Gick annars ganska bra idag, kommer nog kännas rejält i benen imorgon kan jag tänka mig. :)

Nästa pass tänkte jag köra hela ryggen, axlar och bröst. Om det verkar funka så delar jag upp kroppen så helt enkelt, i tre olika pass där magen får jobba varje gång. Men lär bli en del justeringar allt eftersom kan jag tänka mig, både med övningar och upplägg. Det är iaf kul att testa nått nytt och se vad resultatet blir. ;)

Innan passet idag var jag ute på en promenad i snön med Malin. Kallt men uppfriskande var det och skönt att rensa huvudet lite oxå. :)
Har sedan jag var liten alltid älskat snön. Kommer ihåg att jag tyckte att världen nästan blev lite magisk när all snö kom och la sig som slöjor över hustaken. Osså blir det ju sådär tyst med eftersom snön dämpar alla ljud. Finns det nått mysigare än att gå en promenad en fin vinterkväll och det enda man hör är knarret av snön under skorna..? Älskar det.. :)

Självklart ser jag ju fram emot våren och sommaren oxå men tycker att det är viktigt att kunna njuta av det som är "här och nu". Det är verkligen lättare sagt än gjort men med lite övning kanske man en dag har lärt sig att bemästra förmågan. :) Detsamma gäller ju det här med att träna och sätta upp mål. Stirrar man sig blind på målet så missar man ju alla framsteg man gör på vägen, vilket ju vore jättesynd! Delmål är något jag förespråkar enormt mycket. Dels är de enklare att nå, just eftersom de är delmål. Sen kan det säkert kännas övermäktigt att jaga slutmålet direkt eftersom det för många innebär en ganska stor förändring med mycket slit. Det är superviktigt att ge sig själv cred på vägen. För varje steg du tar på det där löpbandet, desto närmre är du ditt mål. MEN för att kunna vara "här och nu" och ha roligt på vägen så är det viktigt att ha delmål. :)

Mitt första delmål var att väga under 70 kg. Ohhhh så glad jag var den dagen vågen visade 69 kg, för då kunde jag säga att jag vägde 60- "nånting" istället för över 70 kg. Hade jag däremot enbart fokuserat på mitt mål att gå ner till 57 kg (alltså 20 kg) hade jag tänkt att det var omöjligt när jag började. Nej, ett steg i taget. Var glad och stolt över alla framsteg du gör på vägen så blir det enklare. Framförallt, låt det ta lite tiiiid. Det behöver inte gå jättefort utan låt kroppen och hjärnan hänga med i förändringen. En dag står du där och är i mål och det är ju alltid roligare att minnas vägen dit som något positivt i livet. :)

Hoppas ni haft en skön torsdag annars, passa på å njut av snön nu så länge den ligger kvar. Det ska iaf jag göra. ;)

Puss å kraam!











Back on track!

När jag vaknade imorse kändes det betydligt bättre i kroppen så fick bli ett pass på gymet. Som jag längtat! :)

Valde att inte köra nån cardio alls eftersom jag varit krasslig utan fokuserade helt på styrka. Tänkte dela upp kroppens muskelgrupper lite annorlunda än tidigare. Idag låg fokus på överkropp, framförallt armar och axlar. Magen tränar jag varje pass och då är det framförallt omvända crunches med TRX:en, plankan och vridningar med medicinboll på 5kg som är spikade övningar. Kommer lägga till lite andra övningar ibland men dessa ska jag köra vid varje tillfälle. :)

Imorgon är det ben och rumpa på schemat. Wiihooo! Ska bli gött!! :D

Ska ut och gå nu med min far. Ska fästa vikter vid anklarna för att få lite extra belastning. ;)

Hoppas ni haft en skön dag därute i snöyran. :)

Puss och kram!





I avsaknad av träning....

.... så får det istället bli lite bilder... :)
De översta är från i slutet av sommaren och de nedanför är från idag.

Har några få kilo kvar att tappa och tänker lägga fokus på förbränning varvat med mycket styrka.

Kommer även ta upp thaiboxningen igen efter ett tids frånvaro. Det ser jag fram emot! Damn säger jag bara! :)
Thaiboxningen är nog den träningsform som hjälpt mig mest mot mitt mål. Det är riktigt jobbigt men eftersom man tränar i grupp och alla har det "lika jävligt" så blir det på nått sätt lättare. Man delar på smärtat lixom. ;)
Man fightas tillsammans, man svettas tillsammans och man skriker tillsammans. (Det är sant, ni ska höra oss under fysen..) ;)
Jag skulle nog aldrig klara av att ta ut mig så mycket när jag tränar själv som jag gör under ett thaiboxningspass. Det är grymt kul och jag rekommenderar alla att testa på det! :)


Nu blir det ett varmt bad, skönt när man inte är riktigt kry.

Hade bäst!

Puss!


Krasslig tjej


Ligger under filten i soffan och försöker få upp värmen. Känner mig inte helt hundra. Halsen är aningen bättre men har ont i kroppen och känner mig sådär "influensig". Blev därför ingen träning idag utan försöker istället kurera mig med god mat och vitaminer.

På tal om mat, idag blev det tacokött med kvarg och grönsaker. Så enkelt och gott. :) Jag vill ju gärna att det ska vara enkelt, har aldrig sett tjusningen i att laga mat enbart till mig själv. Därför har det blivit så. Det var även därför jag allt som oftast levde på mackor förut, inte så nyttigt kanske men enkelt- det vare iaf! Haha! :) Nyttig mat behöver inte vara besvärlig att laga, vilket jag trodde då.

Ska förövrigt ta en godisfri månad igen. Dax att ta de sista kilona nu innan det är dax för nya utmaningar. :)

Nu ska jag mysa vidare här i soffan och hoppas på att jag inte vaknar med feber imorgon.

Hade fint och sköt om er!

Puss och kram!




Lugn söndag


Igår skulle det ha spelats match med hot shots men fick tyvärr avstå. Har haft känningar i halsen och igår när jag vaknade var den inget vidare. :( Känns ungefär likadant idag tyvärr så antar att det får bli några dagars vila framöver.

Hade annars en riktigt rolig kväll igår med ett gäng härliga tjejer. Det dracks vin hemma hos Johanna, sen bidde det en sväng ut för att skaka lite rumpa! :) 

 

Under dagen var jag förresten ute på ikano en sväng och letade efter en klänning som jag skulle kunna ha på kvällen. Hittade en i stl 36 som jag köpte. Minns inte när jag köpte något i stl 36 senast. :) När jag stod där i provhytten och insåg att jag faktiskt kom i klänningen... Ohh vad gott det kändes! :) 


Idag blir det annars ganska lugnt. Ska på bio med Claudia lite senare och se Gangster squad. :) Sen blir det nog en ganska tidig sänggång känns det som.

Hoppas ni haft en skön helg!
Må så gott och ta hand om er!

Avslutar med två bilder från gårdagen! :)

Puss å kraam!


Make peace with yourself...


Insidan... Det är lätt att glömma bort den när man med blod svett och ibland tårar kämpar för att gå ner i vikt och ändra sitt levnadssätt.

Insidan, den finns ju där oxå och det jag skriver nu är hur jag själv ser på saken.

Min insida var det som gjorde att jag från början hamnade där jag gjorde, med flera kilos övervikt. Det var oxå min insida som i yngre dagar fick mig att göra destruktiva val för att på så sätt försöka kontrollera min vikt. Den är lixom rätt viktig den där insidan när allting kommer kring.. Det var där som det brast för mig..

Jag tror att det är viktigt att försöka "göra upp med sig själv" för att på så sätt få med insidan på resans gång. Det händer oerhört mycket inuti hela tiden även om det är den yttre förändringen som syns mest.

För att jag skulle kunna göra denna resa på rätt sätt utan att gå tillbaka till gamla mönster var jag tvungen att förlåta mig själv för de val jag gjort tidigare.

Jag förlät mig själv för att jag valt att lägga mig själv på hyllan alldeles för länge. Jag förlät mig själv för att jag tidigare tänkt så låga tankar om mig själv. Jag förlät mig själv för att jag inte såg mitt eget värde. Jag förlät oxå mig själv för att jag inte trodde på min egen förmåga.


Förlåt Åsa. Jag ska aldrig någonsin tvivla igen..




Att förlåta är oerhört befriande, oavsett om du väljer att förlåta någon annan som gjort dig illa eller som i det här fallet- att kunna förlåta sig själv.

Genom att göra det gjorde jag upp med mitt inre, för som jag skrev så var det just mitt inre som ställde till det för mig tidigare i livet. Eftersom det inte alltid är en dans på rosor att försöka förändra sitt liv och bibehålla den nya förändringen så behövde det göras.

Vad säger jag till mig själv de veckor som vågen står still? De veckor jag unnat mig mer godis än det var tänkt? Eller de morgnar som jag legat kvar i sängen, trots att jag lovat mig själv att starta dagen med en morgonpromenad?

Tidigare hade jag skällt på mig själv.. Oj vad jag hade skällt... Bannat och skrikit och uttryckt min besvikelse samtidigt som jag tittat mig själv i ögonen framför spegeln och sagt; "Det var ju det jag visste.. DU pallar inte..."

Inte så snällt, inte snällt alls och fruktansvärt kallt och elakt att säga så till nån som faktiskt försöker... Det krossar själen..


Det ÄR ok att vågen står still. Det ÄR ok att äta godis. Det ÄR även ok att unna sig en sovmorgon även om man haft andra planer från början. Det ÄR ok att vara mänsklig...

Idag skäller jag inte längre. Istället väljer jag att klappa mig själv på axeln när jag gjort något bra och som jag är stolt över. Att vara vän med sig själv och med sitt inre väsen är oerhört viktigt. Jag hade t ex aldrig orkat göra denna resa om jag hade haft en ilsken och dömande Åsa hack i häl och som piskat mig så fort jag inte skötte mig. Hade ledsnat ganska snabbt, så som jag gjort tidigare i livet..

Förlåt dig själv för de val du gjort som inte gynnat dig. Förmodligen gjorde du det bästa med det du visste då. När vi vet bättre kan vi oxå göra bättre och det finns oftast många orsaker till varför vi hamnar där vi hamnar, vare sig det gäller övervikt eller andra saker.

Den fysiska delen är ju oftast (eller alltid) det man fokuserar på när det kommer till viktnedgång. Därför valde jag att skriva lite om hur jag ser på den andra biten. Den delen som ofta glöms bort men som nästintill alltid är orsaken till problemet.

Älska dig själv inifrån och ut. Du behöver dig själv på vägen, inte bara under en sådan här resa utan genom hela livet. Vad gör vi t ex med personer vi inte kommer överens med, eller i värsta fall avskyr? Just det....

Hur du än vänder och vrider på det så är du ju lixom "stuck with yourself". Du kan inte avbryta vänskapen och tacka för dig lixom. Nää, bli vän med dig själv och lös allt gammalt groll..

 

Du kommer att förundras över hur skönt det är.


Med det sagt ska jag krypa till sängs. Hoppas ni haft en fin dag och kunnat njuta lite av den nyfallna snön. Älskar snön, tycker det är så mysigt.. :)

Må så gott och sköt om er!

Puss och kram!



Torsdagens träning!


Idag var det dax att bege sig mot gymet igen för rygg, ben, biceps och mage. Ingen cardio för har liiiiite känningar i halsen. Inte ont eller så men ni vet sådär "kornigt". (Kanske bara jag som beskriver det så.. Haha!) Lär väl märkas vilket håll det går åt imorrnbitti antar jag.

Annars gick det bra ikväll. Har ju en ljumske som krånglar dock och funderar på om det är nått knas med bråcket som jag opererades för när jag spelade fotboll. Eller ja, hade ju inte hunnit bli bråck än men var på god väg.
Ska undvika sådana övningar ett tag och se hur det utvecklas.
Känner ingenting i vila vilket är bra iaf. En pepp på den! ;)

Blir ett lite kortare inlägg ikväll. Hade tänkt färga håret innan jag går och lägger mig och det brukar vara ett bestyr, framförallt när jag ska göra det själv. Haha! :)

Vill avsluta med att tacka er från botten av mitt hjärta för allt fint ni skriver. NI gör min resa så mycket enklare och jag får en oerhörd styrka av att veta att ni finns där och peppar! :) Finns det nått jag kan göra och om ni har frågor eller andra funderingar så äre bara att ni hör av er. Jag är inte utbildad på nått sätt men kan iaf bidra med mina egna erfarenheter och kunskaper. :) Om det bara är för att bolla tankar så finns jag här med! :)

Hoppas ni haft en riktigt skön torsdag!
Nu ska det kladdas i färg i håret! ;)

Puss och kraam!



Godis!


Har en dag i veckan, ok... Jag ska erkänna att ibland blir det två... Men vanligtvis rör det sig om en dag i veckan som jag unnar mig preciiiis vad jag vill. :) Både vad gäller mat och godis. Det kan vara vilken veckodag som helst, vardag som helgdag. Men vet ju att jag får hålla igen på helgen om jag tagit "min dag" mitt i veckan. Vissa veckor blir det ingen sån dag alls, och andra blir det som sagt två.. Men ja, har hittat ett förhållningssätt som funkar för mig och det känns bra. Har inte alls samma sötsug längre och när jag väl äter godis så smakar det inte lika "gott" som förr. Brukar för det mesta vara nöjd efter bara några bitar numera och "överäter" aldrig längre som jag kunde göra förut. Är ganska säker på att jag hade något form av sockerberoende tidigare och det är så skönt när man väl lyckats bryta det. För det är verkligen ett beroende!

Idag fick det bli min godisdag. Fick ett sånt grymt sötsug på eftermiddagen så ikväll fick det bli en sväng till Hemköp.
Köpte morötter, kvarg, keso, avokado och en påse LÖSGODIS! Nom nom! :) Tror mitt sug efter godis har liiiite att göra med att den där "kvinnliga veckan" började idag. Brukar ju kunna ha ett finger med i spelet. ;)

Så godis -och vilodag från träning har det varit denna onsdag. Riktigt skönt! :)

Det är ok att äta godis ibland, tror personligen inte så mycket på "förbud". Enligt egen erfarenhet så tycker jag nämligen att det blir svårare att låta bli sånt jag bestämt att jag inte får äta alls. Hade en godisfri månad i höstas utan problem visserligen men godis är inte längre ett "måste" för mig på samma sätt som det var förut.

Då har jag svårare för att hålla mig ifrån cola zero t ex som jag fortfarande kan känna mig "beroende" av. Brukar säga att det är mitt substitut för kaffe. ;) Det har dock blivit bättre med det men det är svårt att "ge upp" vissa saker, helt klart.

Som jag skrivit förut så tror jag återigen att man måste hitta ett sätt som fungerar för en själv. Jag känner att mitt sätt fungerar för mig och upplever att jag hittat en sund balans i att äta bra mat och att unna mig ibland.

Däremot, om man ska bryta ett sockerberoende behöver man nog passa sig ännu mer. Jag var mycket hårdare i början just för att jag hade ett beroende att bryta. Det var inte lätt, men det gick tillslut så håll ut tills det vänder. För det gör det. :)

Nu ska Åsan sova, imorgon blir det mys på stan med en kompis och hennes lille son, sen ska det svettas på gymet. :)

Hade så bra å sköt om er!

Puss å kram!




Vem är du?


Jag har funderat lite på det här med träning och identitet. Vem är jag? Vart hör jag hemma? Vad är min grej...?

Ska berätta en sak...

När jag bestämde mig för att börja träna och med nervösa steg klev in på gymet för ett antal månader sedan så kändes det "sådär" om jag ska vara ärlig. Inte så att jag ångrade mig, för bestämt mig- det hade jag. Känslan jag hade var dock att jag inte hörde hemma där bland alla svettiga människor.

Jag kommer ihåg känslan av att stå på löpbandet i stora pösiga kläder och flåsa mig fram och avundsjukt snegla lite på tjejen på bandet bredvid. Hon gick inte (som jag gjorde). Hon sprang... Och hon var vältränad och solbränd och hade tighta snygga träningskläder och jag minns hur ont det gjorde för jag ville ju oxå! Det fanns inget hellre jag ville just då än att få vara i samma form som hon.

Varför finns det gym och träningsanläggningar? Vad är syftet och vad gör vi där? Jo, vi är där för att träna och för att må bra.

Känslan av att jag inte hörde hemma där var ju egentligen helt bakvänd. Det var ju precis DÄR jag skulle vara, med alla mina extrakilon. För att leva ett sunt liv så behövs fysisk aktivitet i någon form, klart som tusan att jag hörde hemma på gymet, bland alla vältränade människor! Hemma i soffan, framför teven med en geishachoklad i näven däremot.. Där hörde jag INTE hemma, eftersom jag bestämt mig..


Har du bestämt dig, låt då inte rädslan för att någon ska titta snett på dig på gymet få dej att stanna hemma. Gå dit och ta plats precis som alla andra. Sträck på dig och var stolt över dig själv. Var stolt över att du tagit ett beslut om att leva ett hälsosammare liv. Det här är en rädsla som jag tror många känner men som oftast endast bottnar i oss själva. Och skulle nån mot förmodan ha ett problem med att just du eller jag är på gymet så säger det mer om den personen än om dig och mig och det är ingenting att lägga energi på. Gymet är till för alla människor i alla tänkbara former.

Vad gäller den där avundsjukan som jag kände mot den vältränade tjejen som sprang på löpbandet (och några till) så försökte jag istället bli sporrad av dem. Kan dem så kan jag och alla måste ju börja någonstans. Jag kanske flåsade mig fram där på löpbandet, men det var helt ok för jag stod inte still. Jag var på väg nånstans och för varje steg jag tog, desto mer tog jag in på tjejen bredvid. Jag bestämde mig för att springa ifatt henne och flåsa henne i nacken även om det skulle ta lång tid..

Har nu kommit fram till att jag är en tjej som fullkomligt älskar att träna. Jag hör faktiskt hemma bland svettigt folk på gymet trots min känsla som jag hade i början och att träna, det är min grej.

Det tog ett tag att komma fram till det här men mitt tips är att hänga i och ge det tid. Du kommer känna dej bekväm.
Glöm inte bort varför du är där, det är ju det viktigaste och försök att bli inspirerad av de andra som är där och tränar istället för att som jag gjorde, känna avund. Du är ju på väg framåt och för varje steg du tar så närmar du dig sakta men säkert ditt mål.


Ta hand om er och våga gå till gymet- du bestämmer själv om du hör hemma där eller inte. Ingen annan.


Puss å kram!






Zumba och nya mått! :)


Ikväll var jag och Evelina på FRISK och tränade. Vi gick på Zumba som fina Linda höll i och hej vare svängde! :) Riktigt roligt var det! Gick mycket på pass förr men det har inte blivit så mycket av det nu. Ska dock börja gå på lite pass igen för det är ju riktigt roligt som sagt. :)

Imorgon hade jag tänkt ta en vilodag. Har tränat flera dagar i rad nu och även om jag känner att jag mår bra av att träna så behöver kroppen vila. Om jag kunde skulle jag träna jämt och ständigt. :) Det är det bästa jag vet!

Mätte mig förut. Kände att det var dax för har inte gjort det sedan november. Hade tappat några cm på alla "ställen" men ville jämföra med hur det såg ut i början. Totalt antal cm som jag minskat i omkrets, om jag lägger ihop de ställen där jag mäter mig på är 53 cm.. Alltså över en halv meter. :) Känns helt galet roligt och jag är så glad över att allt slit gett resultat. :)

Ni som kämpar med vikten- mät er oxå! :) Det är jättebra för det är inte alltid vågen visar så stora förändringar fast det ändå börjat hända saker med kroppen. Så det är ett riktigt bra tips. :)

Nu blir det slappt här hemma resten av kvällen. Slänger in en bild på mina mått och en på maggen som jag tog tidigare idag.

Ha en skön kväll allihopa!

Puss å kraam! :)





 

 

 

Bra start på veckan!


Var och trängdes med Evelina ikväll på gymet. Herreguuuu vad folk det var! Aldrig sett så mycket folk på medley tidigare. Tänkte att "det här kommer att ta tid" och blev smått knäckt när det först inte fanns några skåp lediga i omklädningsrummet.
Tur för oss att folk började droppa av och vi kunde genomföra passet rätt smärtfritt, iaf när det kommer till att vänta på maskiner, vilket vi slapp. :)
Värre vare för musklerna, där var det inte smärtfritt alls, men det ska det ju heller inte vara. ;)

Fokuserade på axlar, bröst, triceps och mage och lade till squats med kettlebells oxå. Fick så himlans ont i min ljumske efter att vi kört squats och tänkte att nu, nu har mitt bråck gått upp! :( Skadade mig när jag spelade fotboll och fick "en början" till ljumskbråck på min högra sida. Opererades men kan fortfarande känna av det även om det gått flera år. Hur som så släppte det så vet i tusan vad det var. Väldigt skarp smärta så får väl ha lite koll på det hela.

Evelina var riktigt duktig! :) Jag är övertygad om att hon kommer nå sina mål som hon sätter upp för hon är envis och har en järnvilja. :) Det är så himla kul att se- människor som bestämmer sig och kör så det ryker! Det är då man får resultat. :)

Imorgon ska hon och jag skaka rumpa hos Linda på FRISK. Det är Zumba på agendan och det ser jag fram emot! :)

Nu ska jag strax krypa ner här.
Är sådär skönt trött och mätt i magen. Tog en proteinshake direkt efter träningen och när jag kom hem åt jag tacokött med kvarg. Nom nom! Saknade lite grönt på tallriken men fick ta det som fanns hemma. :)

Må så gott och sköt om er!

Puss å kraam!


 

Wall of text

 
Har fått en del mail med frågor om hur jag äter just nu och i stora drag äter jag som jag gjort tidigare. Jag har skrivit om det i ett inlägg som ni kan läsa här.
Det jag fortfarande kan ha svårt med är mellanmålen. Ytterst sällan jag får i mig något mellan de "stora målen" vilket är något jag måste förbättra.
 
Har annars märkt ganska tydligt att jag är mer avslappnad vad gäller kosten. Jag har fortfarande mina riktlinjer som jag följer men är inte riktigt lika hård och kan utan problem unna mig saker ibland. Tror dock att jag vant mig vid min kosthållning och det i sig kanske medför att jag känner mig mer avslappnad. Jag skriver t ex inte upp längre vad jag äter utan det rullar lixom på av sig självt.
 
I början jagade jag kilon väldigt mycket och eftersom det var en stor förändring som behövde göras så var det nödvändigt att vara hård och principfast. Annars är det svårt att bryta mönster.
 
Har märkt att just denna "jakt" på kilon har minskat ju mer jag gått ner i vikt. I början var det oerhört viktigt för mig. Trivdes inte alls i den kroppen jag gick runt med så då var den största prion att förändra just det.
Nu när jag snart nått mitt mål så känner jag mig trygg och avslappnad eftersom jag hittat en livsstil som jag känner fungerar för mig. Det kände jag ju inte i början, när jag precis satte igång. Nu har jag däremot "landat" och det är så skönt. Vikten går neråt men jag känner ingen stress över att det måste gå fort.
 
Mitt tips är att inte lägga fokus på att gå ner snabbt. Har du endel övervikt så kommer det förmodligen att gå ganska snabbt i början. Det gjorde det för mig oxå men försök att inte stressa för det är lätt att ta till metoder som inte är hållbara i det långa loppet. Ta det lugnt, lägg om ditt liv på ett sätt som är hållbart i längden. På så vis undviker du att gå tillbaka till gamla mönster. Ta hjälp av nära och kära, var öppen med att du ska göra en förändring. Det är sååå mycket lättare om människor i din närhet är med på tåget och stöttar.
 
 
En annan sak som var viktig för mig var att våga erkänna för mig själv att jag faktiskt var överviktig. Det sved ganska mycket men det behövdes för att kunna motivera mig till att ta tag i det. Att då även kunna säga det högt till andra gör det mer "verkligt" oxå och även om det är tungt så kommer det att hjälpa dig i längden.
Kilona smyger sig ju oftast på en utan att man märker det och oftast sker det under en längre tid. Jag tror på att våga väga sig, stirra sanningen i vitögat för att sedan ta tag i problemet. Så länge man undviker vågar och måttband kan man ju hålla sanningen på avstånd och oxå skydda sig själv ifrån hur det verkligen ser ut. Skönt, visst.. Men gynnar det dig i din situation? Nej.
 
Våga möta siffrorna på displayen. Där började min resa och jag ångrar inte en sekund att jag ställde mig på vågen den där dagen i maj förra året, trots alla tårar som det medförde.
 
 
Jag har insett att jag är en person som behöver utmaningar för att utvecklas och må bra. Det är min drivkraft, att ha ett mål som jag i början kanske inte tror att jag ska nå för att sedan kämpa mig framåt tills det är inom räckhåll. Det gör under för självkänslan att stå där och veta att du slutförde det du påbörjade. Det är en fantastisk känsla som ingen kan ta ifrån en.
 
Det finns en sak jag skulle vilja göra och om min livssitation vad gäller jobb och liknande tillåter det när det är dax att sätta igång så tänker jag köra så det ryker, sen får det bära eller brista. ;) Det är läskigt som bara den, eftersom varje utmaning kan resultera i ett "nederlag". Men det beror ju på hur man väljer att se det. Bara att våga lämna tryggheten och ta chansen är i sig en framgång och något att vara stolt över.
Så samtidigt som jag tycker att det är läskigt så är jag så galet taggad så jag knappt kan vänta. Det är just det, den där härliga känslan av skräckblandad förtjusning som sporrar mig och som får adrenalinet att pumpa bara jag tänker tanken. Tänk om jag faktiskt bestämmer mig för att göra det och sedan lyckas genomföra det! Tänk om!! Det skulle vara awesome! :) Oavsett hur det går så kommer jag att ge allt om jag väl bestämmer mig för att satsa. Då är mitt mål att stå på scenen, placeringen är inte viktig utan det är att få gå upp på scenen och stå där med allt slit bakom mig. Det vore grymt...... ;)
 
 
Fortsätt kämpa, allt går bara man ger sig tusan på det!
Våga be om stöd och hjälp, resan blir mycket behagligare i sällskap av andra. :)
Och framförallt- TRO PÅ DIG SJÄLV OCH PÅ DIN FÖRMÅGA.
 
Må så gott!
 
 
Puss och kram!
 
 
 
 

Blev lite ändrade planer...


Missade ju att det var trettondagen idag och att gymet stängde tidigare. Som sagt, jag och koll på tider... ;)

Drog istället på mig mina löparskor och begav mig ner mot ån, inställd på att det skulle bli fruktansvärt på alla sätt. Fruktansvärt kallt, fruktansvärt halt, fruktansvärt jobbigt osv...
Kände direkt när jag började springa att det här, det kunde nog bli bra. :)
Löpte på bra och hade inga större problem med "flåset" trots den lite kalla luften. Det största problemet var isen, som vid några tillfällen höll på att vinna över mig. Såg nog ganska rolig ut när jag vevade med armarna för att undvika störtdykning. :)
Eftersom det var så himlans halt på vissa ställen så ökade jag tempot där det var barmark för att kompensera "lunket" över de hala partierna. Sprang på en tid jag blev nöjd med. Har inte sprungit ute sedan i höstas om jag inte minns fel så kändes skönt att konditionen är hyfsad.

Imorgon är det vad jag vet, ingen form av helgdag utan bara en vanlig måndag så förhoppningsvis är dörren till gymet öppen när jag och Evelina går dit. :)
På tisdag är tanken att vi ska träna Zumba hos Linda på FRISK. Då ska det skakas rumpa, eller ja det mesta ska skakas hejvilt! :)

Nu är klockan alldeles för mycket (igen) så tar och avslutar här.

Sov gott och hade bäst!

Puss å kram!


Uppladdning


Laddar för kvällens pass på gymet. Idag kommer det bli intervallträning och utöver det ska axlar, bröst, triceps och mage få jobba lite. Eller näää- mycket! ;)

Är så himlans frusen av mig så ligger i skrivande stund under en värmepläd här hemma. Har varit ute på stan en sväng och det räckte tydligen för att kyla ner mig. Är så kallt och ruggigt ute alltså..

Skriver mer ikväll, efter passet.
Avslutar med en bild jag gillar.. :)

Hade fint!

Puss å kram!


 

Noll koll... :)

En fördel är ju att man har lite koll på tider och sådär. Ja, när gymet stänger t ex. Traskade ner mot sporthallen, peppad som aldrig förr och möts där av en dörr som var låst.. Attans!

Som tur var hade simhallens gym öppet en timme till så traskade vidare dit, fortfarande pepp. :)

Väl där körde jag överkropp mestadels frånsett en massa rumplyft varvat med situps som avslutning. ;)

Kommer ha ont imorgon för mina armar känns som spagetti nu men så skönt det är! :) Ta i från tårna och köra hårt, det är terapi för min kropp och själ. Behöver det, jättemycket..

Nu tar jag lördagsmys här. Hoppas ni får en skön kväll! :)

Puss å kraaam!


Hon är igång igen! :)

Hade några dagar i början av veckan där jag avstod helt från träning. Tror dock att det inte är så himlans dumt att låta kroppen vila ibland. Vila och återhämtning är ju grymt viktigt eftersom träning faktiskt är nedbrytande. Låter ju hemskt men så är det. :) Det är därför många upplever att de t ex blir sjuka när de börjar träna, något jag upplevt tidigare med. Ett tips då är att fylla på med bra antioxidanter som motverkar just detta.

Igår började jag dagen med att träna på FRISK med Susanna. Fokuserade på ben och det blev även lite rumpa. Vi körde även några övningar med TRX- banden som Claudia visat.
Jag har inte vågat mig på det tidigare men efter introduktionen av Claudia är jag lite liiiiite tuffare. ;)
Ska till medley senare idag och då ska jag kasta mig över dem tänkte jag. :)

Finns en övning för magen som är grymt bra och som jag fastnat för. Du står som i plankan med fötterna i banden. Sen drar du upp knäna mot hakan så det blir som "omvända crunches". Du får då även med andra muskelgrupper som ben och armar t ex och den svider rejält- precis som det ska! :)

Ska ner på stan nu en sväng, sen blir det gymet.
Hoppas ni har en toppen lördag!

Må så gott och sköt om er!

Puss å kraam!

Ryggpass


Idag blev det träning, för första gången sedan i lördags. Det var riktigt skönt och precis vad jag behövde. :) Tränade med fina Claudia på World class och på dagens schema var det rygg som gällde.
Körde en hel del övningar tyngre än vad jag någonsin gjort så det kändes riktigt bra. Att våga ta i och köra tungt tror jag är något man får lära sig, det är lätt att hela tiden köra med vikter som är "hanterbara". Så har det iaf varit för mig. Är man dessutom två är det lättare eftersom man kan hjälpa varandra när man inte orkar. :) Fick även lite nya tips på hur man kan träna vad gäller set och antal reps.
Alltid lika roligt och inspirerande att träna med Claudia. Hon har på senaste tiden kommit att bli en väldigt fin vän till mig och jag är så glad över att ha henne i mitt liv. :)

Ska krypa ner i sängen nu. Kommer nog somna riktigt gott har jag en känsla av, och vakna med en härligt skön träningsvärk. ;) Älskart!

Sov gott och sköt om er!

Puss och kram!




Tillbaka till vardagen..

Onsdag är det och helgerna är över. Många har börjat jobba igen och de vanliga rutinerna börjar göra sig påminda.

Kände mig inte helt hundra i kroppen idag så hoppade över träningen även idag. Såhär i efterhand kändes det som ett klokt beslut.
Imorgon däremot, då blir det andra bullar. :) Ska träna med Claudia igen på World Class och det ser jag verkligen fram emot! :)

Dagen idag har annars spenderats på stan med Erica och hennes familj. Nu ikväll bär det av hem till pappa på middag med min bror och Susanna. Hörde rykten om plankstek så det bådar väldigt gott. ;)

Provade annars lite kläder idag som länge legat längst in i garderoben, både gamla jeans och tröjor i stl small. "Small" som i liten... Är jag det? Ja, liten? Det tar tid att vänja sig. Köper t ex fortfarande kläder som är förstora.
Börjar mentalt komma ifatt förändringen och det är väl först nu jag "ser" på riktigt vad som hänt. Känns kanonkul och konstigt på samma gång. :)

Jeansen jag provade hade stl 27, visserligen är det inte en "vanlig" 27:a för det är de enda jeansen i stl 27 jag någonsin ägt och kommit i. Men endå... :) De var galet små för några månader sedan iaf. ;)

Ska iväg nu och mumsa plankstek! ;)
Ha en skön kväll och ta hand om er!

(Brallorna har ni här btw) ;)

Puss å kram!


2013!! :)


Nytt år- nya möjligheter. "Ut med det gamla och in med det nya". Passar ganska bra efter allt som uppdagats de senaste dagarna.

Lita alltid på din magkänsla, snälla gör det. Den finns där av en anledning.


Det finns alltid saker att lära av tråkiga händelser.
Att stå fast vid sin magkänsla och våga ifrågasätta när saker och ting verkar skumt är en sådan sak som jag lärt mig av detta och som jag tar med mig som en nyttig lärdom. Aldrig att jag tänker förtränga den känslan igen och på så sätt förminska mig själv. 

Har inte skrivit så mycket i bloggen om min "vardag" utanför träningen tidigare men det här var en sak jag ville nämna. Tänker dock inte skriva något mer om det utan fokusera framåt och på min utveckling och träning istället- det som bloggen handlar om. Har lagt tillräckligt med energi och tid på den här personen så jag sätter punkt för det nu och blickar framåt.





Så........ :)

Var på nyårskalas igår med en massa fina människor. Det lagades trerätters och det dansades och det sjöngs. Efter tolvslaget gick vi ner till New York Legends och dansade vidare. Det var riktigt lyckat! :)

Idag har det varit ganska segt, somnade inte förrän i morse. ^^ Hade tänkt träna men skjuter upp det tills imorgon, känner mig som sagt lite för sliten efter gårdagen. :)

Vägde mig dock förut för att se vad all julmat och annat gott haft för påverkan.
Vågen visade 61,5 kg så lite minus trots allt. Hade förväntat mig en ökning faktiskt så det kändes såklart skönt. :)

Hoppas ni hade ett härligt nyårsfirande och att ni fått en bra start på det nya året!

Det här året ska bli det bästa ever, vänta så ska ni få se! ;)

Må så gott och sköt om er!

Puss och kram!

 

 

RSS 2.0