Tungt! XP

Idag vare sådär tungt på gymet. Riktigt tungt! Men ja, så är det ju ibland helt enkelt. Jag har ju haft en veckas träningsuppehåll plus att jag tränade igår så det vore ju konstigt om det inte märktes. Har även börjat äta en medicin som är kramplösande mot min njursten och den sänker även blodtrycket. Jag har redan lågt blodtryck så kände mig ganska yrslig emellanåt. :/



Utmanade mig själv idag och hade ett tight linne på mig för första ggn på lääänge när jag tränade. Kan låta fånigt i vissas öron men inte för en person (alltså jag..) som inte varit så glad över det hon sett i spegeln under en ganska så lång tid.. Här på bloggen kan jag lägga upp bilder på dagsformen osv men här är jag ju samtidigt öppen med att jag har ett mål som jag strävar efter och tycker då att det är lättare att visa "mindre smickrande sidor" hos mig själv.



Aja, jag gjorde det iaf, och somsagt, glädjas över små framgångar är viktigt. Även mentala små utmaningar som dessa. :)

Här kommer en till magbild bara för det, plus en ny "från sidan". Inte hänt supermycket men ska lägga i en högre växel nu vad gäller kosten och dricka en massa vatten. Jag är sämst på att dricka just vatten. Skärpning nu Åsa! :)





Imorrn är det pass 1 igen som gäller, ska bli spännande att se hur det går med tanke på hur trött jag var idag. Aja, "påt igen barre" helt enkelt. :)

Må så gott!

Pöss



Söndagkväll

Sitter uppkrupen i soffan och kikar OS. :) Ska snart heja på Sarah Sjöström som simmar final strax.
Idag bidde det pass 1 på gymet efter en vecka "ledigt". Susanna var med och hon körde pass 2. Är så stolt över henne då hon verkligen kommit igång med träningen och redan börjat få resultat. :) Somsagt, allt går bara man vill och ger sig tusan påt.



Jag har ökat i flera maskiner och det gick tungt idag men det gick iaf, alltid nått. :) Avslutade med att svettas lite på löpbandet. Imorgon kör vi vidare med pass 2 och sen återstår det två pass till i veckan.



Jag har märkt vilken skillnad det gör på humöret att träna. Imorse var jag ganska seg, sådär lite opepp ni vet som man kan vara på söndagar. Gick ut från sporthallen med en helt annan känsla efter träningen och nu mår jag kanon. :)

Fick föresten ett så fint sms från Mirell förut idag. Det värmer nått så oerhört att få peppningar från folk så tusen tack alla ni som peppar och hejar på mig. Självklart finns det dagar då soffan är lite väl skön och svår att lämna men det är då dessa ord väger tungt för min motivation och gör att jag tar mig upp och iväg till träningen. :)
Så återigen, tusen tack. Ni är så fina!♥



Nu ska jag mysa vidare här i soffan, ha en skön kväll! :)

Puss!


I´m back! :)

Gomorron!

Fattar inte att jag e vaken och nyduschad redan då jag somnade vid... 4 kanske? :)
Har haft en kanonvecka på Cypern! Veckan bestod mest av bad, sol, bad och sol osså en massa god mat. :) Valde dock att byta ut kolhydraterna på restaurangbesöken på kvällarna mot sallad och grönsaker vilket funkade bra. Har INTE tränat ett dugg under veckan så det var nödvändigt. Tror helt ärligt talat att det är den varmaste resa jag varit på, närmare 40 grader varmt har vi haft alla dagar och ja, då ligger iaf jag helt still och dricker vatten. :)

Vägde mig och mätte mig när jag kom hem och läget är oförändrat så det är skönt. Är grymt pepp på att gå på pass 1 igen och köra på i veckan. Ska bli skönt och har faktiskt längtat lite. ;)

Det här är ju en blogg om min viktresa neråååt men även om min hälsa i stort. Kan meddela att jag varit och röntgat njurarna och fått besked om att jag har en stenjävel (ursäka språket) på 7x5mm som sitter i vänstra urinledaren. Inte nog med det så stoppar den även upp flödet på ja, kisseriet helt enkelt så den ska sprängas bort. Har fått tid den 9:e augusti på Vrinnevisjukhuset. Är lite nervös men har hört att det inte ska vara nån "biggie" så ska säkert gå bra. Ska bli otroligt skönt att bli av med aset för jag har ju kännt av den från och till under våren och sommaren. Har haft ett rejält njurstensanfall och jag ber till GUD att jag slipper få ett till innan den ska väck.

Ska bege mig ut på stan strax men slänger in lite bilder från veckan! :)





Dränkt i solkräm, hej glans-fejs! :)







C ya later! ;)

PÖSS!

Bidde ett pass till.... ^^

Go kväll! :)

Precis hemkommen efter att ha kört pass 2 på gymet. Trodde inte jag skulle hinna klämma in det ikväll men det gick så NU tar jag semester. :) Har hämtat resväskan i källaren och ska börja se över det hela snart. :)

Gick annars bra idag på gymet, kände att jag hade mer ork och kraft en vanligt. Hann äta innan så kanske beror på det. Brukar annars dra till gymmet direkt efter jobbet och äta först efteråt.

Börjar våga "ta i" lite oxå. Så där så man grimaserar (och ser förjävlig ut). Jag är inte så van vid gym och det har tagit tid att komma in i det och faktiskt våga ta i från tårna utan att tro att man ska dö. Jag vet inte om det bara är jag men jag har verkligen haft svårt för det förut. Så fort det blivit "jobbigt" så har jag lagt av. För min egen del tror jag att det har med vana att göra, att vänja sig vid känslan av att ta i så inåt &%¤#! tills det riktigt bränner i musklerna.


"vågade" öka i benpressen... :)

Jag ska sluta fega och öka på lite med vikterna. Tror jag orkar mer i vissa maskiner men att jag fegat lite somsagt. Man får väl helt enkelt se ut som en idiot när man sitter och blir blå i ansiktet och orkar jag inte alla reps så gör jag de jag kan. Dessutom så har jag ju då ändå tagit ut mig mer än vad jag hade gjort om jag inte lagt på lite extra vikter. Man måste glädjas åt de små framstegen, det är viktigt för jag har insett att det här kommer ta tid. Men det får göra det helt enkelt och förhoppningsvis så kan jag hålla vikten sen om det får gå långsamt.

Ska snart hoppa in i duschen, sen blire att packa resväskan! :)

Slänger in lite bilder oxå!


(ja, jag står i soffan.... har ingen bra spegel...)  XD


Framifrån...


Skriver alltid upp hur det gått på passen. De små "hjärtarna" klottrar jag dit för att peppa mig själv när det varit tungt men gått bra. :)


Trött, svett tjej. :)

Hade gott alla fina så hörs vi!

Puss!

Resfeber!

Imorgon drar vi till värmen! Fig tree bay på Cypern ska besökas av ett gäng glada och soltörstande människor. Jag är redo, har semestermood på och ska besöka FOREX i eftermiddag. :) Sen packa och bara dra! ;)

Kan bli svårt att blogga därifrån utan uppdaterar igen när jag kommer hem om en vecka.

Ha det riktigt skönt nu så ses vi!





Puss! :)

Onsdag! :)






Det får sammanfatta dagens träning... :) Körde pass 1 på gymet och cardio efter det. Skönt att köra igenom kroppen ordentligt innan vi åker till Cypern. Det fanns tydligen gym på hotellet så ska ta med träningskläder och kolla in det tänkte jag. :)

Nu blir det en soft kväll i soffan, skönt äre!

Ha en fin kväll! :)

Måndagskväll

Helgen har varit riktigt bra, (men kort..) Visserligen är det bara några dagar kvar innan vi åker till ett 40 grader varmt Cypern så vad gör de? ;)
Idag har det jobbats och eftersom jag tränat i helgen så fick det bli en powerwalk hem från jobbet. Nästan 5 km och 309 kalorier senare var jag hemma och har nu ätit min kvällsmat. Quinoa, kyckling, räkor osså tonfisk. En salig blandning men det är gott tycker jag. :) Till lunch åt jag rökt lax och keso.
Blir ett kort inlägg idag, bloggar från mobilen nämligen. :)
Ha en skön kväll allihop!
Puss!

Jeans...

När det kommer till kläder så är nog jeans det "träligaste" att prova tycker jag. Framförallt när man försöker klämma ner sig i ett par som är för små (men som satt som en smäck en gång i tiden...) Då blire lite "att se sanningen i vitögat fast man inte vill"- läge på det hela och ja... Där försvann peppen på att prova jeans kan man väl säga..

Hur som helst. I våras tänkte jag att det var dax att börja använda mina "boyfriend jeans" igen som legat gömda i garderoben hela vintern. Det konstiga var att de hade krympt och ganska mycket dessutom. De hade inte längre den där lösa passformen utan nu satt de tight. Jättetight... :(
Va fasen? Såhär ska de ju inte sitta!? Jag måste ju ha tvättat dem lite för varmt eller nått så att de krympt.. (Nae det hade jag inte, och min garderob gör heller inte kläderna mindre..)

Det var i våras, minns inte riktigt när tyvärr men här är dem idag iaf. :) Allt går om man vill! :D


Återigen, sorry för fingeravtrycken... :)


Provade även en kavaj som jag inte kunnat ha på länge. Den brukade sitta som korvskinn över armarna och stramade över ryggen så skulle man ha den på sig så ja, då fick man undvika armrörelser över lag..
Såhär sitter den idag! :)




Så somsagt.. Allt går bara man ger sig fasen på det! :)

Nu ska jag invänta Susanna, sen blir det ett kvällspass på gymmet, fjärde och sista för veckan.

Ha en skön fortsatt söndag! :)

Lördag!

Hej svejs!


Från igår med nyfärgat hår! (obs! rimmade!)  ;)

Efter en himlans trevlig fredagkväll blev det ganska lugnt på förmiddagen. Traskade bort till gymet efter lunch och körde pass 1.
Tänkte skrapa ihop mina pass denna veckan även om de blir lite utspridda. Det vanliga annars är att jag tränar mån-tors och kör lite valfritt på helgen.


Från tidigare idag


Nu ska jag ta lördagkväll, hade gott och sköt om er! :)

Ännu en vecka har gått

Som sagt, dagarna bara far förbi. Nu är det endast en vecka kvar tills vi åker till Cypern. Ska bli så skönt! :)
Har inte kunnat träna så mycket i veckan pga njursten. Har endast blivit två styrkepass. Men så länge man sköter maten så går det att tappa vikt. Ytterligare ett kilo minus denna veckan så det går helt klart åt rätt håll. :) sakta men säkert. ;)
Ha en skön fortsatt fredag så hörs vi!
Puss

Aj aj!! :(

Har tyvärr en njursten som spökat för mig några dagar så idag blev det ingen träning överhuvudtaget. Jag har alltid varit dålig på att dricka ordentligt och det är ju självklart alltid viktigt men framförallt om man har njursten. Jag har inte druckit mina dagliga liter i värmen och då blir det ju såhär.. :(

Hur som, slänger in lite bilder tänkte jag så att man längre fram har något att jämföra med. Läskigt som fasen men ja, här är jag lixom. Take it or leave it! ;)


Snygga fingeravtryck på spegeln...... :)






En liten muskel börjar dyka upp... :) Det känns gött!


Nu ska jag ta en voltaren, dricka en massa vatten och förhoppningsvis kissa ut det onda. Sen är det jag som  alltid har en vattenflaska i väskan framöver!

Ha en skön kväll!

Puss

Done for today!

Ska preciiiiis börja "piffa" lite inför kvällens bravader med tjejerna. ;) Tänkte göra en kort uppdatering här innan bara. Har idag hängt på gymet med Susanna. Vi körde igenom "pass 1" och hon var sååå duktig! :) Jag skippade vikterna idag och peppade på henne istället frånsett två magövningar som vi båda körde.
Vi avslutade med 20 min cardio och kände oss ganska nöjda efter det. :)


Susanna strechar efteråt :)



Nån mupp vi mötte... ;)

Somsagt, ska ta och göra iordning mig här nu inför kvällen. Hoppas ni får en alldeles toppen lördag!
På återseende! :)

Pösss!

Lite mått! :)

Ligger i sängen med huvudvärk. Är sådära känslig för när det är åska i luften och det är det nu! Aj aj... :(

Tänkte testa att blogga från mobilen och se hur det funkar. :)

Jag mätte mig när jag kom hem och tack och lov så har det hänt lite. :)

Måtten 16 juni

Midja: 85
Navel: 98
Rumpa: 107

Måtten 6 juli

Midja: 81 (-4cm)
Navel: 91 (-7cm)
Rumpa 105 (-2cm)

:)

Ska försöka mäta lår och sådär med framöver men det e lite lurigt eftersom det är en fördel att mäta på samma ställe varje gång.

Nu ska jag kurera mitt huvud tänkte jag. Ha en riktigt skön fredagskväll och mys på ordentligt om det blir åska. (och annars med såklart.) ;)

Puss å kram

Lunch


Har nu lite lunch här på jobbet och tänkte passa på att skriva ett inlägg. Lunchen bestod förresten av den otroligt goda mixen av keso och makrill. :) Hade lite bråttom i morse så det fick duga.

Jo, eftersom jag är relativt ny på det här med kost och träning så tar jag mer än gärna emot tips från er som har lite koll. Det kan röra sig om allt vad gäller kosten eller vad man kan göra för att träna effektivare osv.
Shoot barre! Jag är tacksam för all hjälp jag kan få!

Vill oxå tacka för alla fina kommentarer jag fått. Det betyder hur mycket som helst ska ni veta! :)
Extra kul att höra att det inspirerar andra att börja oxå och det är ju faktiskt lite lättare att kämpa tillsammans än ensam. :)
We can do it!! ;)

Puss!

Fredag! :)

Gomorrooon!

Äntligen fredag! Fredagar innebär fredagsmys men även vägning.

Ställde mig på vågen i morse, pepp som bara den... Det visar sig att den visar olika! Så, jag vet i nuläget inte vad jag väger. Som "mest" väger jag 72kg och som minst 67kg. Hmmm.... Konstigt om den ska diffa på 5kg tycker jag då den är relativt ny oxå.

Får se om jag måste byta den, eller byta batterier? Tror de är ganska känsliga för vilket underlag man har oxå så får se till att ha samma varje gång. Oavsett, är det så att min verkliga vikt är 72kg t ex så har jag ändå tappat 5kg sedan början av sommaren vilket känns bra. Och det ska ju gå sakta för att man ska kunna behålla vikten sen.

Kollade även fettprocenten som minskat från 31% till 28% vilket glädjer mig! :) Ska även ta fram måttbandet och mäta mig när jag kommer hem i eftermiddag, hann inte med det i morse. ;) Har skrivit upp måtten jag hade i början av juni så ska bli kul att se om det hänt nått där.

Idag är det vila från allt vad träning heter. Ska hem på fredagsmys hos Erica ikväll. :)
Imorgon ska jag ev. träna med Susanna. För min del blir det enbart fokus på förbränning då och tar mig an vikterna först på måndag igen. :)


Här har ni mig på jobbet under frukosten, osminkad och trött men glad. :)

Hade så fint sålänge så hörs vi snart igen!

Hej hopp!

Sista gympasset för denna veckan

Har precis sjunkit ner i soffan efter veckans sista styrkepass. Ska bli skönt att vila lite från vikterna. Kommer nog köra något konditionspass i helgen för att ändå hålla igång.

Med hjälp av världens bästa bror har jag lagt upp träningen såhär:

Pass 1: Rygg, ben, biceps, mage

Pass 2: Axlar, bröst, triceps, mage

Efter varje pass blir det minst 20 min på löpbandet för att kräma ur det sista. ;)

Måndag: Pass 1
Tisdag: Pass 2
Onsdag: Pass 1
Torsdag: Pass 2
Fredag: Vila
Helgen: Powerwalk

Jag har märkt något intressant vad gäller mig själv, styrketräning och självförtroende.
Jag föredrar att träna vissa muskelgrupper just för att jag är starkast just där. Då känns det roligare och jag har mer självförtroende inför dessa övningar. För mig är det ben och mage som jag känner mig starkast i.
När det kommer till armar och axlar är jag inte alls lika stark t ex. Visserligen kommer det förhoppningsvis bli ändring på det men vissa övningar är sådär överjävliga rent ut sagt och det är alltid lite skönt när det är över (och man överlevde dessutom). ;)

Tror det är viktigt att bli glad över små förändringar för även om det går sakta så är man ju "påväg" och Rom byggdes ju inte på en dag. ;) Bara att kunna utföra alla reps på en övning där du gången innan fick avbryta för att vila är ju en framgång lixom. :)


Trött tjej med lysande skor. ;)


Nu ska jag krypa ner i sängen, tror det är rekord då klockan inte äns slagit nio. Skööönt.. ;)
Imorrn är det dax för vågen, håller tummarna på att det hänt lite. *hoppas hoppas*

Hade gott allihopa! :)





Motivation

Hej på er!

Har tänkt en del på det där med motivation och vill dela med mig av ett inlägg på en blogg som jag tycker är så otroligt bra. Bloggen kan jag för övrigt rekomendera starkt! :)

Här har ni länken! :)

Jag tycker att hennes inlägg beskriver så väl hur det faktiskt kan se ut och när jag läste det första gången (har läst det några gånger för att påminna mig) så fick jag mig en stor tankeställare. 

Läs och inspireras! Hon är grym! :)

Kram på er! 



Go kväll! :)

Sitter i sängen med laptopen i knät och en handduk virad runt huvudet. Ikväll blir det tidigt i säng. (Är det tänkt..) Brukar tänka så och det brukar oftast bli sent av olika anledningar. :)

Motionen för dagen bestod av motionssim med Malin. Vi simmade 750m bröst och tro mig, det kommer kännas imorrn. :) Vi simmade i tinnerbäcksbadet och jag tror helt ärligt inte att jag varit där sedan högstadiet. Efter det gick jag hem, laddade batterierna och sen fick det bli en sväng till gymet.
Idag stod rygg, ben, biceps och mage på schemat. Gick hyffsat men jag var ju självklart trött efter simningen.
Imorgon är det sista gympasset för mig denna veckan, ska bli skönt att vila lite över helgen.

Jag hoppas annars att den här bloggen ska fungera som ett motivationsverktyg för mig. Det är ju läskigt på ett sätt för tänk om jag misslyckas med det här? Och då misslyckas jag ju "offentligt" oxå. Vet att jag inte ska tänka så men jag tror att det kan vara en av anledningarna till att jag stoppat huvudet i sanden så pass länge. Försöker man inte så kan man heller inte misslyckas, eller hur? Men ja, vad blir resultatet av det? Jag vet iaf vad det inneburit för mig och den känslan vill jag så gärna vara utan.

Jag vill kunna vara stolt över mig själv, på riktigt. jag vill göra detta på rätt sätt och jag tror helt ärligt talat inte att jag varit mer motiverad än nu. Jag vill jobba med min kropp och inte emot den så att jag kan må bra både fysiskt och psykiskt.

Ska ta och avrunda här nu, har magen full av grillad kyckling och är sådär härligt trött så kanske kan bli en tidig sänggång för en gångs skull. ;)




Må så gott och var rädda om varann! :)

Nu är jag här!

Så, efter en del velande fram och tillbaka så har jag beslutat mig för att starta en blogg. Den kommer att innehålla det mesta vad gäller min resa till att må bättre, bli lite mindre men starkare och få en bättre relation till min kropp.

De där kilona, som sakta smyger sig på en utan att man märker det har nu efter några år blivit för många helt enkelt och i våras/början av sommaren kom chocken..
Ställde mig på vågen (har undvikit vågar i flera år för att slippa se verkligheten i vitögat) och vägde 15 kg mer än jag hade trott. Siffran visade 77kg och jag är endast 160cm så ja.. Ni fattar..

Med en klump i magen gick jag ut på baksidan för att fortsätta sola, det kändes "sådär" om jag ska vara ärlig. Där någonstans bestämde jag mig för att ta tag i det på riktigt. Har gjort några halvdana försök tidigare som alltid runnit ut i sanden och eftersom jag skyddat mig från allt vad vågar heter så har jag inbillat mig att "det nog inte är så farligt".

I dag är jag glad att jag ställde mig på vågen hemma hos pappa. Hade jag inte gjort det hade jag med största sannolikhet fortfarande vägt 77 kg eller mer.

Nu gällde det att lägga om allt, lägga i en högre växel helt enkelt. Jag började att minska ner på kolhydrater och äta mindre portioner men oftare under dagen. Jag är ingen frukosttjej utan kunde gå en hel förmiddag utan något i magen för att sedan äta mer under dagen och kvällen.
Sen var det ju det där med träning.. Pratade en del med min bror om "problemet" och han lovade att hjälpa mig. Sagt och gjort, han hjälpte mig att lägga upp ett träningsschema som han tyckte funkade så jag hakade på.

Nu är det gymet fyra ggr i veckan plus konditionsträning och det har redan hänt en del på vågen. Jag väger mig varje fredag och förra veckan stod vågen till min stora glädje på 68kg. :)

Det var allt för denna gång.
Må väl! :)




RSS 2.0