Min pappa..

 
När jag var liten, sisådär fyra år ungefär så blev min pappa väldigt sjuk. Jag minns ju såklart inte mycket utav det frånsätt en sekvens då mamma satt i köket och var väldigt ledsen.
Pappa fick superont i magen och började må riktigt dåligt så tillslut fanns det inget annat val än att åka in till akuten. Läkarna visste inte vad som var fel och fick bl.a öppna upp hela buken på honom för att ta reda på felet.
Det visade sig att han hade fått en blodpropp som satt sig i magen och han svävade i princip mellan liv och död i respirator. Då var han strax över 30 år och läkarna vet fortfarande inte varför han fick en propp så han har ätit Waran sedan dess som är ett blodförtunnande läkemedel.
 
Mamma var under tiden gravid med min lillebror oxå så jag kan bara försöka att föreställa mig hennes oro som hon hade innan läget var under kontroll.
 
Pappa började må bättre tilllslut och respiratorn kunde kopplas ur. Jag vet inte hur länge han var på sjukhus eller så men det var under en längre period då han fick återhämta sig efter proppen.
Anledningen till varför jag skriver om det här, (och jag har förresten frågat pappa om det var ok innan såklart) är att läkaren sa till honom att det var riktigt nära att han strök med. Så pass nära att hade han inte tränat så pass mycket som han gjorde då och varit i den formen han var i och om han hade rökt så hade han inte överlevt. Så "små" marginaler var det som det handlade om och han hade dem på sin sida.
 
Det hade lika gärna kunnat varit så att jag växt upp utan att ha lärt känna min pappa och min bror hade aldrig fått träffa honom eftersom han inte äns var född då det här hände.
 
Summan av det här som jag vill komma fram till är ju att självklart tränar många för att trivas bättre med sitt yttre, det gör jag oxå. Skulle ju ljuga om jag påstod något annat. Dock finns det en annan ganska så bra anledning och det är just detta ett exempel på. Man vet aldrig vad man råkar ut för men OM det skulle hända något så är det ju alltid bra att ha de där små marginalerna på sin sida.
 
Nu menar inte jag att man måste träna som en atlet och vara i toppform men att röra på sig och äta bra och ordentlig mat på ett sätt som främjar din hälsa, det kommer man långt med. Att få in mer vardagsmotion tror jag oxå är bra, ta trapporna t ex istället för hissen osv.
 
Tänker ibland på hur nära det faktiskt var att pappa togs ifrån oss den där gången. När tanken slår mig så vill jag inte veta av det för det känns så overkligt på något sätt.
 
Det blev ett annorlunda inlägg men ville dela med mig av hur det faktiskt kan vara och att det är bra att hålla igång lite för kroppen mår så mycket bättre utav det.
 
Här har ni förresten farsgubben i hans yngre dar.. :D
 
 
Det var allt från mig denna söndag. Ta hand om er därute och må så gott!
 
Puss!
 
 

-10kg :D

 
Jag är så glad idag! :) Ställde mig lite spontant på vågen sådär utan några större förhoppningar och blev såå glad över det jag såg! 67,7kg vilket innebär att jag nu gått ner 10kg totalt. Inte 9 utan 10kg! :) Det känns fantastiskt bra eftersom jag i princip trodde att det var omöjligt när jag bestämde mig för att ta tag i det hela i våras.
 
Skrev ut min lycka på facebook och har fått så många fina kommentarer. :) Ni är grymma och det är mycket tack vare all peppning jag får som jag orkar fortsätta de dagar då det är tungt. Jag är lyckligt lottad som har så många fina människor i mitt liv. :) Så, TACK! :)
 
Dagens träning blev ett gympass på medley. Rygg, ben, biceps och mage. Vissa muskelgrupper var riktigt sega idag men jag tog mig igenom passet. Avslutade med intervaller på löpbandet och ja, helt slut var jag efteråt. :)
 
Ska äta lite här nu, sen får vi se vart kvällen slutar. :)
 
Ha en riktigt fin dag!
 
Puss på er!
 

Gomorron! :)


Vaknade för en stund sen- å ingen huvudvärk! :) Så himlans skönt. :D Ska ligga å vakna till lite en stund sådär som man kan göra en ledig lördagsmorgon, sen blir det ett besök på medleys gym. :)

Det där linimentet jag nämnde att jag köpt, (Linnex) använde jag igår. Underskattade styrkan i det endel då jag bevisligen tog lite förmycket. Ett "drag" räcker tydligen, vilket jag blev varse om..
Man lär sig av sina misstag helt enkelt.. :)

Slänger in en bild på eländet! :D (Det försvann efter några timmar tack o lov!)


Hade gott!

Puss!

Vilodag..


Ligger nerbäddad i sängen med huvudvärk.. Har som jag nog nämnt förut lite problem med axlar och nacke och får iom det ont i huvudet ibland. Nu är jag inne i en "sån" period så det e bara att knapra Ipren och härda ut.

Det blir alltså ingen innebandy för mig ikväll utan tar en vilodag helt enkelt. Känner att jag behöver det.

Var på massage förut idag på PAUS här i stan. Kändes som om att det hjälpte då massören knådade på rätt bra. Köpte med mig ett liniment därifrån oxå som förhoppningsvis hjälper musklerna lite på traven. Det är ett stift som man använder, smidigt och bra. :)
Han masserade även muskelfästena i axlarna och hej vad öm jag var! :( usch..

Ska försöka sova lite nu och hoppas på att det känns bättre senare ikväll.

Ha en skön fredag och sköt om er!

Puss å kraam från en seg tjej





Det gick inte fort...

... men det gick framåt...
Var precis ute och sprang, eller ja.. "Lunkade" skulle man kunna säga. Klockan var jag ju tvungen att ladda (bra koll Åsan) så tar med mig den på nästa löptur.

Benen var sååå tunga idag, helt galet! :) Bådar gott inför innebandyn imorrn, då vi för övrigt ska vinna! ;D hehe..

Ska hoppa in i duschen nu för sen blir det ett besök hos frissan. Saknar min "ombre" så får bli det, dock inte blonda toppar som jag hade sist utan en ljusare brun ton. Det är ju höst va! ;)

En bild på "dagsformen" som avslut på inlägget oxå. :)

Må så gott!

 

 

Mitt i veckan :)

Onsdag är det, bonde söker fru på teven och magen e full av sushi. :)

Det blev ett besök i simhallen ikväll. Simmade 20 längder och efter det blev det ångbastu och bubbel. ^^
Skönt att ta det lugnt med träningen ikväll då jag är ganska mör i kroppen. Har ont i muskelfästen, framförallt i axlarna. Sen är det ju vaderna med.. Haha.. :)
Ska nog ge mig ut å springa lite lugnt imorgon bitti. Ska testa min nya träningsklocka som jag fick av pappa igår. Den mäter puls, distans, kaloriförbrukning osså är den lite rosa. ;) Me like! ^^
Hoppas på att det känns bättre imorrn helt enkelt.

Jag har en förmåga att bara "köra på" utan att lyssna på kroppen när den säger ifrån. Inte i form av trötthet då utan smärta och har man otur kanske man inte kan träna på ett bra tag om man skadar sig. Så ja, blir lite mindre intensiv träning resten av veckan så kroppen får tid att återhämta sig.

Ska luta mig tillbaka i soffan nu, ha en skön kväll allihopa!

Puss!


Teisdah döh! ;)


Laddar inför ett pass på medleys gym. Ska först äta lite bara sen bär det av ner för gatan. :)
Vägde mig igår och faaaasen vad nära jag var att ligga på 67 kg. Vägde 68,1kg.. Haha :)
Hoppas på att va nere på 67 i slutet av veckan vilket innebär att jag då tappat 10 kg. :)

Har kollat lite på hur många cm som "försvunnit" sedan 16 juni då jag började att mäta mig.

Midja: -10 cm
Navel: -17 cm
Rumpa: -8 cm

Känns så himlans bra, framförallt då bukfetma är det som är mest skadligt för hälsan.

Har funderat endel på det här med BMI och enl. det så kan jag utan konstigheter gå ner 10 kg till och då ligga på "normal". Känner dock att det känns lite väl mycket och kommer i första hand satsa på att tappa de sista 4-5 kilona för att inte räknas som överviktig. Det har varit mitt främsta mål hittills och när jag nått dit får jag se hur jag känner mig och framförallt hur jag mår vilket är det viktigaste. Har börjat gilla det jag ser i spegeln och ni som känt mig länge vet att det inte alltid varit så. Det är en stor vinst för mig, om inte den största! :)

En annan tjej som gjort en fantastisk viktresa är Robine. (En länk finns i spalten till vänster) Hon och hennes vän ska köra 30 dagar utan godis! Tänkte att ja, vad tusan! Jag kör jag med så here we go! :)
Vill man inspireras så in å läs! Där har vi en tjej med jävlaranamma! :)

Nej, mat vare ja. Sen gymet. :)

Må så gott därute å mys lite extra nu i regnet. Det är det fina med hösten, att man kan mysa ihjäl sig under en filt med tända ljus. ;)

Puss!

I'm alive!

 


Jag överlevde passet då både huvudvärken och magkatarren kändes bättre. Har några resorb kvar sen resan till Cypern i somras så ska ta en sån innan jag går å lägger mig. Gör nog susen! :)

Passet idag var riktigt jobbigt med kul som bara den! :) Jonas Ivung höll i passet och peppade oss hela tiden. Man orkar ju helt klart mer än vad man tror även om psyket säger åt en att sluta. Sen tycker jag att man får energi av varandra i gruppen. Alla "sitter ju i samma båt" lixom och det blir lättare att kämpa när man ser att andra gör det tycker jag. :) För er som blivit lite sugna så har ni fightcenters hemsida här! :)



Blir ett kort inlägg ikväll då jag ska upp tidigt imorrn till skolan.



Sov gott och sköt om er! :)

 

Lite ur gängorna..

Hej hopp! (eller hej iaf..)
 
Har sedan igår haft en sån trälig huvudvärk. :( Är väldigt stel i nacken och axlarna så det är där problemet sitter. Det är hursom väldigt tröttsamt att inte må helt hundra. Får kanske bli att unna sig en massage eller så i veckan så kanske det hjälper lite. Har även fått magkatarr oxå vilket inte är jättemysigt. Har det inte ofta som tur är men brukar få det när jag stressat endel och när det är mycket att stå i. Jäkla kropp! :)
 
Ikväll blir det iaf att gå upp till fightcenter och träna thaiboxning. Hoppas på att må lite bättre tills dess då passet är senare ikväll. Susanna som var med sist åker tillbaka till Jönköping ikväll så hon kan tyvärr inte följa med. Träffade dock en trevlig tjeja på förra passet som oxå skulle gå ikväll. Tror dock att det är endel tjejer på passen och när man kör vissa övningar med mitsar kan jag tycka att det är skönt att köra med nån i min egen storlek. Iaf nu i början när man fortfarande är helt "grön". ^^
 
Ska försöka "knåda" mitt ömma åbäke till nacke nu så det blir nånting av kvällens träning. ;)
 
Må så gott och sköt om er!
 
 

Smärta


Jag har träningsvärk. Alltså träningsvärk med stort T. :) Skyller det helt och hållet på thaiboxningen. :)
Imorse när jag skulle ta mig ur sängen hade jag seriösa funderingar på hur jag skulle fixa att spela match i innebandyn idag. Kunde ju knappt gå som folk lixom.. ^^

Men det gick, även om benen var en aning stumma. Det är egentligen värst när jag varit stilla ett tag. Då känns det extra mycket.

Matchen gick ju inte så bra dock, storstryk fick vi. Laget vi mötte var riktigt bra och bestod till stor del av gamla innebandyspelare. Det märktes kan jag säga! :)
Trots underläget så kämpade alla på bra och det är ju bara att ladda inför nästa match på fredag. Då är det vinst som gäller! :)

Ska snart ta mig ur soffan där jag ligger å myser och bege mig hem till Malin. Kvällen blir lugn och det behövs känner jag, sliten som jag är.

Ha en fin kväll alla därute och tack för all peppning jag får. Den är ovärderlig för mig och det betyder massor att ha så fina människor runt om kring som pushar och peppar. Ni e så braa! :)

Puss på er!

I väntan på...

... att det ska sluta regna så kan man ju uppehålla sig med att kika igenom bilder på mobilen.

Har ju sagt att det är ont om "före" bilder men jag tar tillbaka det. :) Hittade några som är från tidigt i år och under våren. Satte dem bredvid foton som är tagna sista tiden.

Anledningen till att jag gör detta är för att hålla uppe motivationen. Jag vill INTE tillbaks och bli den där tjejen till vänster som inte trivdes med sig själv.
Då kan det vara bra att påminna sig själv om vart man varit och vart man är nu.

(Självklart är det kul att se skillnaden, lite lön för mödan lixom. Skulle ju ljuga annars..) ^^

Ha en mysig kväll!

Puss!
 

 

 

Före och efter


Gomorron!

Asså aj min kropp!! Har ont på en massa märkliga ställen. Värst är dock vaderna som känns "för korta" så när jag går så vill jag lixom stappla fram.
Haha, bra där! :)

Hur som, hittade lite bilder där man kan jämföra vad som "hänt" senaste tiden.
Den överst till vänster är från början av juni och ja, jag tycker att den ser så rolig ut där jag sitter i gräset och mumsar. Haha! Den bredvid tog jag för några veckor sedan.

Den andra, nedanför är från i somras efter att jag kommit hem från Cypern. (vad gäller minen så orkade jag inte med mig själv.. Haha, sorry!) :)
Den bredvid tog jag för någon dag sedan. Tycker att det hänt lite på magen framförallt. :)

 

Nu är det dax för skolan och seminarium. Vilar från all form av träning idag då det är innebandymatch imorrn. Ha en skön dag! :)

 

Puss!

Thaiboxning


Vi överlevde passet på fightcenter! :)
Som vanligt var jag helt död efter uppvärmningen men det var ju bara att köra. :) Med mig hade jag Susanna som är hemma några dagar från Jönköping.
Vi kämpade på bra hela passet och jag lovar att en härlig träningsvärk kommer infinna sig. :)

Har planer på att bli medlem och börja träna där regelbundet. Det är ett bra komplement till gymet.

Blir ett kort inlägg idag, ha en skön kväll! :)

Puss!

Natt-blogg :)

Har suttit uppe med en engelsk artikel till ett seminarium som vi ska ha på fredag. Krångligt är bara förnamnet... Därav det sena inlägget. :)

Var på gymet ikväll och körde axlar, bröst, triceps och mage. Tungt var det.. Det enda som gick någorlunda lätt var väl mage då.. Resten var slitigt! Men det är ju därför jag är där, för att slita... Får tänka så när det svider i musklerna. :) Var ju nån klok person som myntade "no pain, no gain.." (som de flesta säkert hört..) Får köra det som ett mantra eller nått då det faktiskt ligger något i det. Det gäller ju iofs inte bara på gymet utan i många situationer i livet. Kanske inte den fysiska "smärtbiten" så mycket men att våga satsa lite, ta en chans och göra uppoffringar som sedan kan löna sig. Lämna den trygga bubblan och utvecklas. :)

Om man nu endå ska tala om smärta och fysisk sådan så har jag gjort nått dumt med min vänstra vad. Tror jag sträckt mig och antagligen förut idag när jag sprang. Kan bli spännande eftersom jag och Susanna har ett pass på fightcenter framför oss imorrn. ^^
Går jag lite märkligt de kommande dagarna så vet ni varför.. Sist jag tränade thai hade jag träningsvärk i säkert en vecka. Skööönt... ;)

Nope, nu ska jag sluta mina blå här och sova.

Sov gott! :)





Löpning

.... Har aldrig varit min starka sida. Jag behöver en boll att springa efter för att
det ska "funka" helt enkelt.

Har dock bestämt mig för att det ska bli ändring på det.
Idag sprang jag lilla varvet runt ån utan att stanna! (hör och häpna!) :)
Minns inte när jag gjorde det sist. Jag brukar nämligen psyka ut mig själv när jag springer.. -"bara fram till nästa lyktstolpe sen kan jag gå lite, nej spring för f-n!! oh vad trött jag är, jag dör, nää jag dör inte- jo fy fan vad drygt att springa.." osv.... :)
Som vanligt började jag psyka mig själv nu oxå.. Fick för mig att jag minsann skulle orka till slussencafét, sen fick det gå hur som.. När jag kom fram dit så flyttade jag fram "målet" lite och fortsatte och tillslut hade jag sprungit runt hela varvet. :)
Det är lite läskigt med mål, för sätter man upp ett mål så har man ju nånting tydligt att sträva efter, nått att ta på.
Det innebär ju oxå att du "kan" misslyckas med att ta dig dit och inte leva upp till dina egna förväntningar.

Tänk om jag inte orkat fram till cafét fast jag bestämt att jag skulle springa dit?
Självklart hade det varit surt men det värsta som faktiskt skulle hänt var att jag skulle fått stanna och gå dit...
Precis då, när man inte orkar är det sååå viktigt att inte tappa motivationen. Kanske var målet för högt just nu? Kanske får jag sätta ett lägre mål och jobba framåt på sikt istället?

Det jag är rädd för är känslan av besvikelse och misslyckande. Men så länge man fortsätter kämpa så står man ju inte still, även om saker och ting ibland får ta längre tid än vad man tänkt sig eller velat..

Jag ska hädanefter öva på att inte vara rädd för att misslyckas. Utmana mig själv och sen får det gå som det går. Nästa gång kanske jag klarar det lixom? :)

Mycket flum och tankar här som flödar.. :)

Avslutar med lite bilder från idag!
Sen blir det plugg!


Hej hopp! :)





Nya mått!


Har precis mätt mig, sist jag gjorde det var den 24:e augusti.
Lite har hänt så det är skönt! :)

Midja: 75 cm (-4 cm)
Navel: 81 cm (-3 cm)
Rumpa: 99 cm (-2 cm)

Vågen visade 68,5 kg imorse så har snart tappat 10 kg!
Känns helt galet bra! :D

Ska ut och springa nu en sväng tänkte jag, (sov ifrån min morgonpromenad) sen blir det plugg fram tills kvällen då gymet väntar. :)

Ha en toppen dag alla fina! :)

Frisk!! :D

Åsa vs Förkylning, 1-0

Guu såå skönt! Imorrn ska jag köra en massa cardio på gymet! Sådär så att svetten sprutar hejvilt på alla som går förbi...! (?)
Nae va... ;) haha
Ska ta ut mig ordentligt iaf och det ska bli så skönt!

På torsdag blire thaiboxning med frugan. Då lär vi bli både trötta och svettiga.. Haha ;)

Ikväll tränade jag med Malin och Anna-Karin. Körde igenom "pass 1" och det gick hyfsat. Var inte riktigt lika slut som jag var igår efter träningen, men känns ju självklart att man varit sjuk.

Kan ju förresten erkänna att jag inte kom upp imorse så blev ingen powerwalk. Min säng höll typ fast mig så det gick bara inte att ta sig upp.. :) Ska göra ett nytt försök imorrn istället. Har ingen föreläsning imorrn men har lite skolgrejer att sitta med så får bli det och sen träning på kvällen. Gött! :)

Ska fortsätta att kika på "House" nu, ha en skön kväll! :)

Puss!

Done for today!

Soffan är intagen, gröten är i magen, onepiecen är ihopad (?) och ljusen är tända. :)

Nu är det som det ska en måndagskväll. Har avverkat gymet oxå. Körde pass 2 (axlar, bröst, triceps och mage) och herreguuuud mina axlar! :P De som var "på gång"... :( Idag var det tungt och då hade jag endå sänkt vikterna.
Men det är så det är och bara att bita ihop och köra helt enkelt. Tar förhoppningsvis inte alltför lång tid tills man är tillbaka där man var innan förkylningen intog min kropp.

Körde ingen cardio idag alls iom att jag inte är heelt hundra än. Hoppas på att vara frisk som en nötkärna imorrn när jag vaknar.
Tänkte ta en PW imorrn bitti innan skolan. Det är ett skönt sätt att starta dagen på, jag vaknar till liv och kommer igång lixom. :)

Nu ska jag fortsätta mysa här..
Må så gott och ha en fortsatt skön kväll!

Puss å kram!


Ny vecka, nya tag!


God... Middag? Ja, det blire väl? Klockan är ju efter 12.. ^^

Förkylningen är nästintill borta nu så tänkte köra igång lite försiktigt med träningen igen.

Har varit ute och gått en pw nu innan lunch och ska snart iväg till universitetet. Ikväll tänkte jag besöka gymet och köra ett lättare pass och hoppas på att det känns bra. Sen är det 100% fokus igen på träningen och det ska bli så skönt! :)

Senare i veckan kommer Susanna hem så då ska vi besöka fightcenter för ett pass i thai/kickboxning. Har testat det förut och kommer ihåg hur trött jag var efter uppvärmningen.. Haha.. :)
Så hoppas hoppas hoppas nu att förkylningen gått över helt tills dess.

Innebandyserien sätter igång på lördag med, kul som bara den!
Skönt att variera träningen lite oxå.

Nu ska jag hoppa i kläderna och bege mig mot skolan.

Blir ett inlägg senare om hur död jag är efter gymet.. ;)

Ha en skön dag!

You made my day! :)


Vaknade imorse, toktrött, förkyld och allmänt opepp i största allmänhet. Låg kvar i sängen alldeles förlänge och när jag skulle bege mig hemifrån så spöregnade det.
Hade en tenta att skriva, min första på universitetet.
Hade inte en aning om jag hade pluggat tillräckligt eller ej.

Hade fått ett mail på Facebook under min färd till skolan. Satte mig utanför tentasalen för att varva ner några minuter innan det var dax och då läste jag det..

Det var från en gammal vän som skrev om hur hon inspirerats av mig och min träning och att hon lyckats gå ner i vikt och lägga om sina vanor till att bli mer hälsosamma. :) Hon tackade mig för inspirationen hon fått till att göra denna förändring i sitt liv..

Jag kom på mig själv med att sitta och le, alltså LE brett. :) Var nog den enda i lokalen som log just då, minuterna innan tentan..

Det gjorde min dag.
Jag blev så otroligt glad över att höra att det inspirerar andra och eftersom jag vet hur viktigt det är för mig så gläds jag när jag hör om andra som kämpar och lyckas! :)

Som jag skrivit förut, kan jag så kan du. Och du, och du oxå! :) Tvivla aldrig på det.
Och kan man hjälpa varandra och kämpa tillsammans så blir det ju inte lika tungt.

Tusen tack för mailet. Du gjorde min dag och jag är såååå stolt över dig ska du veta! :) Du är grym!! :)

 

 

Intet nytt..

Va inte så smart att springa igår..
Fick igen det idag kan jag säga.. Har inte gjort många knop idag mer än att ha hängt i soffan med psykologianteckningar och min stickning.. :)

Nu har jag bunkrat upp med cola zero och tända ljus och kvällen fortsätter i samma anda..

Ha en skön kväll och ta hand om er!

Puss!

Hjälm på gymet..?


Idag var det en lite annorlunda dag på gymet för Åsan..
Till att börja med så gick brandlarmet så det var bara att utrymma lokalen och vänta på att räddningstjänsten kollat att allt va lugnt..

Efter det så lyckades jag få en stång i huvudet.. :(
Klantigt vare.. När jag skulle ändra vikten på cablecrossen för att köra biceps så tänkte jag inte på att det hängde en stång upptill i maskinen. Så när jag satt där på huk och grejade med vikterna kom den farande ner och träffade mig rakt i huvudet. Inte så jätteskönt! :(
Gick endå bra trots allt. Gick inte hål eller så men har fått en skön bula..

Efter det lite märkliga passet så tog jag bilen ut till Vidingsjös motionscentrum och sprang 2,5 km. Kände att det räckte, dels för att jag fortfarande är lite förkyld och så hann det bli ganska mörkt oxå.. Hösten närmar sig med stora steg och det märks ju framförallt på kvällarna..

Pratade med min bror ikväll och fick lite bannor om att jag sprungit ikväll. Jag har hela tiden trott att man kunde träna när man var förkyld, bara man tog det lugnt och att det är när man har ont i halsen som man ska passa sig..
Brorsan känner två kompisar som fått hjärtmuskelinflammation när de tränat och varit förkylda och även om risken inte är så stor att man skulle få det så är det ju självklart inte värt att chansa.
Det blir alltså några lugna dagar nu framöver utan pulshöjande träning.

Tänkte lägga in lite bilder på "dagsformen" oxå som avrundning på inlägget.
Har inte mätt mig på ett tag men ska göra det när "den dära veckan i månaden" är över. Samlar alltid på mig en massa vätska då nämligen. :)




Tänk om, tänk rätt!


Fortfarande snuvig och sådär "tung" i huvudet ni vet, som man blir när man e förkyld. Dock inget halsont som sagt så det e skönt.

Har vilat från träning idag och bara varit i skolan och efter det legat hemma i soffan. :)
Behövdes idag kände jag.

Pratade med Susanna om det här med "stress" och träning.
Kom på att jag endast vilat en vecka sedan jag satte igång i juni och det var när jag var på Cypern i somras. Annars har jag kört mina pass.
Vad jag förstått så äre inte helt fel att ta några dagars vila ibland så att kroppen kan återhämta sig och byggas upp. Allrahelst när man är sjuk såklart. :)

Sätter klockan tidigt imorrn iaf för att kolla min status, därefter bestämmer jag hur träningen ser ut. Antingen gymet eller annars en lättare promenad. Vill ju såklart bli frisk för jag saknar träningen redan och längtar efter att få svettas! :) Det är en ventil jag har och som jag behöver.

Men återigen, tänk om och tänk rätt. Ingen stress.. Jag tappar inte allt jag kämpat för bara för att jag blir förkyld och vilar några dagar.
Inser endå hur mycket det här betyder för mig och hur viktigt det är för mig att komma i form. Att fullfölja det jag påbörjat och att nå mitt mål.
För första gången på länge kan jag ärligt talat säga att jag är stolt över mig själv och den känslan slår det mesta, för den är på riktigt! :)

Har tidigare levt ett mer destruktivt liv när det kommer till synen på mig själv. Den bilden har sakta men säkert ändrats och jag jobbar numera "med" min kropp istället för "emot" den.

Jag är glad att jag har den kroppen jag har, att den fungerar och "gör" det jag säger åt den. :)
Min relation till min kropp har ändrats avsevärt sedan jag började träna. Inte bara för att den blivit något mindre utan för att den är stark, gör framsteg och utvecklas. :) Kroppar är grymma när man utsätter dem för lite press och ser vad de faktiskt tål och är kapabla till. :)

Så tack kroppen, önskar jag hade vetat tidigare hur fantastisk du var!

Som jag skrivit tidigare, kan jag så kan DU! Du är fantastisk och kan uppnå vad du vill, bara du ger dig f-n påt! ;)

Ska ta lite nässpray nu och se klart på fotbollen på teve.

Ha en skön kväll och kom ihåg hur fantastisk du är! :)

Puss på däh! ;)

Stress...


Kände mig aningen bättre imorse när jag vaknade vilket var jätteskönt!
Stack iväg en sväng till gymet och körde ett lätt styrkepass. Blev pass 2 men med lättare vikter än vanligt. Avslutade med en kortare promenad runt ån.

Det jag märkte och faktiskt måste erkänna är att jag lätt känner mig stressad om jag inte kan träna. Som igår, när jag inte mådde bra alls så började en liiiiten stress gnaga i mig. -" Tänk om jag blir sjuk och blir borta lääänge från träningen, tänk om jag får börja om från noll!?" Osv.....

Logiskt, så vet jag att det bara är att vila och ta nya tag när man blivit frisk och sålänge det inte rör sig om flera veckor av allvarligare sjukdom så är man snabbt tillbaka igen.
Men endå... Stressen.....

Gillar den inte, för den tillför inget och gör mig inget gott. Men nu har jag erkänt det högt, att den finns där. Nått att jobba på.. Det handlar ju om hur man förhåller sig till saker hela tiden. Hur ens inställning är och jag har ju sagt att detta får ta tid så stressen hör inte hemma här! Punkt.

Är nu i skolan och har en låååång föreläsning framför mig..
Sen blir det att plugga hela kvällen. Är kattvakt till pappas kisse så ska nog krypa ner i jacuzzin ikväll mellan psykologitermerna.. ;)

Ha en fin dag!

Puss!


Halsont.. :(

Vaknade i natt och var sådär härligt "svidig" i halsen. :(
Nu ikväll känner jag mig riktigt hängig och seg i kroppen med så får se hur det tar sig.

Så länge jag har ont i halsen så tränar jag såklart inget, möjligtvis någon lugn promenad eller så bara men absolut inget ansträngande. Det gäller att lyssna på kroppen och inte göra en massa dumt.

Dock behöver jag tänka mig för ännu lite mer när det kommer till kosten.
Dels för att inte stoppa i mig kalorier jag inte gör av med men samtidigt ge kroppen det den behöver för att bli frisk.

Ska kurera mig ordentligt nu så är jag nog på benen snart igen.

Hoppas ni haft en skön helg annars. Jag har tagit höst nu, har släppt taget om sommaren och är redo för mysiga höstdagar och sköna kvällar i soffan med tända ljus. :)

Det var allt från mig ikväll.

Ta hand om er därute!

Puss!

Innebandy!

Stryk fick vi.. Och utvisad blev jag MEN vad kul det var! :) första minuterna sprang jag mest runt och flåsade som en galning men kom in lite i det efter ett tag.

Har VERKLIGEN saknat att spela lagsport. Kämpa för varann som ett lag och få "kötta" lite på plan. ;)

Tror serien sätter igång om två helger och det ser jag fram emot. Kommer vara ca 1 match i veckan! :)

De andra i laget var helgoa och man kände sig som en i gänget direkt. :) Lagfest redan imorrn men måste plugga inför en tenta så får bli nästa gång.

Är galet trött så ska snart krypa ner..
Imorrn blir det sista gympasset för veckan. På söndag blir det viiiila.

Må så gott!

Puss!

Torsdag (i brist på fantasi)

I vanlig ordning sitter jag uppkrupen i soffan, har quinoa och revbensspjäll i maggen och är sådär skönt trött i kroppen.

Blev ett tungt pass idag, men det e skönt då jag inte tränade något igår. Imorgon är det innebandymatch och jag börjar bli lite pirrig. :) Haha
Det är ju cup oxå så gäller ju att vi vinner matchen så vi får spela på lördag! :)
Korpen, mixlag.. Klubborna lär väl vina genom luften då "korpen" för mig kan innebära ganska tufft spel. (eller äre fult?) ;)
Hehe, det märks.. Ska ge allt iaf! :D
Lagsport är ju nått jag gillar då jag glömmer bort att jag faktiskt tränar. Är ingen löpare men att springa efter en boll, det e kul! :)

Ha en skön fortsatt kväll därute!

Puss!

Då och Nu

 
Mitt anteckningsblock börjar fyllas på och tänkte jämföra vad som hänt rent styrkemässigt sedan jag började träna. :)
Skrev det bara rakt av, därav lite ojämna rader osv... ^^
 
 
                        28 Juni                Idag
 
 
Lats drag           25 Kg                   35 kg
 
Fri hantelrodd    7 kg                     12 kg
 
Roddmaskin     20 kg                      30 kg
 
Benpress         80 kg                     110 kg
 
Ytterlår            40 kg                     60 kg
 
Innerlår            40 kg                      60 kg
 
Baksida ben     20 kg                      30 kg 
 
Vader              30 kg                      67,5 kg
 
Bicepscurl         10 kg                   12,5 kg 
(cable cross)
 
Hammercurl       3 kg                       7 kg
 
Mördarmage       12 rep* 3 set       12 rep* 3 set
                           (enkla)                 (dubbel)
(bensving)
 
Plankan             1.02 min                2.02 min  
 
 
 
 
 
Axelpress          10 kg                     12,5 kg
 
Hantelflies          3 kg                       6 kg
 
Bröstpress          15 kg                     25 kg
 
Bröstflies             15 kg                    25 kg 
 
Tricepspress         15 kg                   35 kg 
 
Triceps                 10 kg                 17,5 kg
(cable cross)
 
Triceps hantel        5 kg                   10 kg
(vikt över huvud)
 
 
 
Har tränat två pass hittills denna veckan.
Igår efter gymet så gav jag mig ut och sprang en sväng runt ån. Det var segt men det gick och det är ju alltid en början. :)
 
Idag är det Kalasmottagning för alla studenter i stan så kvällen kommer gå i festens tecken.
Träningen tar jag upp imorgon igen, pass 3 av 4 denna veckan. :)
 
Ha en skön dag!
 
Puss!
 
 

God kväll...


Eller ja, god natt skulle man kanske skriva..?
Har pratat bort hela kvällen med Susanna i telefon. :)
Hon är en härlig liten filur alltså! :)
Vi pratade en hel del träning och motivation. Hon tränar och står i nere i Jönköping nu dit hon flyttat för studier.
Superduktig tjejja och en jättebra vän! :)

Men iaf.. Träning och motivation.
Jag är grön på det här, gör som jag blivit tillsagd och håller just nu på att lära mig om det här med träning och kost och vad som händer i kroppen.
Jag följer mitt träningsschema och försöker hålla ordning på kosten.
Vill alltså inte påstå att jag "kan" mycket eller så. Det jag däremot känner att jag kan skriva endel om (det andra kommer förhoppningsvis senare) är vikten av motivation och att vara snäll mot sig själv.

Jag gick länge runt och tryckte ner mig själv, tyckte att det var dåligt av mig att ha låtit det gå såhär långt osv.

MEN... Just då, så som mitt liv såg ut då så gjorde jag det jag orkade och trodde var rätt för att må bättre.
Vad var det? Jo, äta en massa gott (alltså en massa!) och ingen motion.

När jag kom till den där punkten då allt vände. När jag insåg att jag var överviktig och satt i min säng och grät över situationen, då insåg jag samtidigt att för att orka ta tag i det och för att orka stå ut den tiden det tar för en att vänja sig vid ny kost och träning så behövde jag förlåta mig själv. Förlåta mig själv för att jag lagt mig själv på hyllan ett tag..

För skulle jag piska mig själv för det då jag samtidigt försöker ändra saker och ting hade det aldrig gått. Då hade det enbart blivit destruktivt och det blir aldrig bra.

Så var snäll mot dej själv, du behöver va det för du är en fantastisk människa som förtjänar det. Klappa dej själv på axeln över framgångar, stora som små och tillåt dig att vara stolt över dig själv.

Jag försöker heller inte att se det som nån "snabbfix" utan mer långsiktigt. Därför känner jag ingen stress över om det går långsamt med vikten osv. Självklart är det roligare när den rör sig neråt som häromdagen då jag nådde mitt första mål men det är ingen brådska.

Jag gick ju inte upp alla kilon på några veckor, då behöver de heller inte försvinna direkt. Tror det är lättare att behålla vikten senare om kroppen får tid att anpassa sig.

De dagar jag tycker det är segt att gå iväg till gymet, (för de dagarna finns!) så brukar jag tänka på tårarna i sängen och på den långa kvällspromenaden med min bror i början av sommaren då jag berättade om hur jag mådde och kände.

Då blir det lättare att masa sig iväg för jag påminner mig aktivt om varför jag gör det.

Det fanns en tid då jag inte trodde att jag kunde. Då jag inte vågade försöka för jag var rädd för att misslyckas.
I mitt fall hade jag två val- antingen att fortsätta i samma anda som innan eller att göra en förändring.

Eftersom jag redan mådde så dåligt över situationen så fanns det inget annat val då än att försöka förändra mitt sätt att leva. Tänkte inte ens tanken på att misslyckas då för viljan till att må bättre var för första gången starkare än rädslan för att misslyckas.
Jag hade inget att förlora..

Jag tror oxå att det är bra att ha "motivationsverktyg" på vägen eftersom det ibland självklart tar emot.
Förutom att påminna mig själv om hur jag kände det innan jag tog tag i det så har jag den här bloggen.

Bloggen är ett väldigt bra redskap tycker jag då man automatiskt sätter lite press på sig själv.
Jag skriver även upp hur det går på träningen och eftersom jag är en tävlingsmänniska så vill jag hela tiden slå mig själv. :)
Jag är samtidigt noga med att bli glad för det jag klarar av även om det är något litet.

Ska avrunda mitt inlägg här. Blev lite annorlunda men så är det ibland.

Sov så gott därute och tack för all peppning jag fått och får. Ni är så fina ska ni veta<3
You keep me going! :)


Puss å kram!



Lycka!

Godmorgon!

Har ju gnällt om att min vikt stått still ett tag.

Vägde mig i morse and guess what! 69 kg! :D Har kämpat för att komma ner på "60- nånting" och nu är jag där, precis! ;)

Känns fantastiskt då min startvikt var 77 kg. Nu är det bara att fortsätta kämpa. Mitt första mål är att inte längre räknas
som "överviktig" enl BMI. Vet visserligen att BMI kan vara missvisande men det känns på något sätt viktigt för mig.

Nu ska jag ägna mig åt psykologiböckerna ett tag, sen är det föreläsning. Ikväll ska det svettas på gymet och jag ska göra det med ett leende på läpparna. ;)

Ha en fin dag!

Puss!

Lite gott å blandat!

Hej hopp!

Har ett par riktigt roliga dagar bakom mig. I torsdags åkte jag och Anneli till Stockholm och Maléne för att gå på Coldplay. Kan varit den bästa konserten jag varit på! :) Blev endel spring på stan oxå såklart och tacomys med tjejerna. :)

Igår var det dax för konsert nr 2 för veckan med Malin och Sandra, Lars Winnerbäck i Vidingsjö. :) Först blev det lite förfest med sköna människor och sen tog vi bussen ut från stan. Helmysig kväll och bra stämning!

Fick alltså skjuta på sista passet för veckan tills idag. (kör vanligtvis mån-tors). Axlar, bröst, triceps och mage blev det idag och avslutade med plankan. Har inte kört den på länge så ville se om jag blivit starkare sedan sist.
Jag klarade 2.02 min och sist klarade jag 1.30 så en förbättring, helt klart! :)

Tror det handlar mycket om psyke när det kommer till plankan, för den är ju så sjuuuukt jobbig och det gör ju såå ont när hela kroppen skakar mer eller mindre. Jag märker att jag nästan kan drabbas av panik då, men försöker istället att acceptera känslan- låta den vara där och stå kvar, sekund för sekund. När musklerna säger ifrån lägger jag mig ner, inte för att mitt psyke säger till mig att sluta.

Fick ett sms från min syssling Carolina när jag var på gymet. De behövde en ordinarie tjej i deras innebandylag. Det är mixat tjejer och killar och en cup stundar med start på fredag. :) Jag tackade såklart ja, har saknat lagspelet massor sedan jag slutade med fotboll, men nu får jag den biten oxå! :) Känns toppen! :)

Bloggar från mobilen förresten, tänkte lägga upp lite bilder från dagarna som gått men kan inte redigera och lägga dem hur jag vill iom appen. Så ja, här kommer lite pics på rad! ;)
(Den sista bjuder jag på...) haha

Ha en skön fortsatt söndag!

Puss!




RSS 2.0