Fooooozball!! :)

Det är nått speciellt med lukten av svettiga benskydd blandat med en doft av gräs och lera som satt sig fast i dobbarna på fotbollsskorna. :) En skvätt liniment på det med och vi har en stor del av min uppväxt. :) Kanske inte låter så charmigt men ni som spelat fotboll vet vad jag menar. ;)

Ikväll blev det premiär på fotbollsplan för Åsan. Minns knappt sist jag spelade en match så det var med osäkra ben som jag försökte genomföra matchen på bästa sätt. Trots en del markeringsmissar från min sida och att bollkänslan inte var vad den en gång varit så var det riktigt kul att spela. Tyvärr fick vi stryk men jag är ändå stolt över vår insats då vi spelade helt utan avbytare och första minuterna med en man kort då en spelare var sen. Vi fick tom beröm av en tjej i motståndarlaget som tyckte vi var grymma som orkade. :) Det är ändå det jag gillar med korpen- det blir lite som det blir och man gör det bästa med det man har lixom. :)

Kommer vara ganska mör i kroppen imorgon har jag en känsla av. Mitt ena knä fick sig en rejäl smäll och jag sträckte till nacken då jag fick en spelare på/över mig. Kändes som om huvudet skulle lossna! :/ Men men, nu har man känt på den biten av korpen med och det gick ju bra iaf. :)

Har precis ätit en god sallad med frukt och jordgubbar som efterrätt. Mumma! :)

Ska slappa lite i soffan nu tänkte jag, sen ska jag sova!

Må så gott!

Puss och kram!



Att omvärdera lite..

Har ikväll fått sparras med min fina vän Claudia på fight center. Det är inte lätt alltså- ja att boxas och sparkas mot kroppen på en god vän. Eller ja, det har varit min uppfattning fram tills idag. Nu när det är gjort så känns det annorlunda. :)

Jag är lite dubbel nämligen. Det "kommer inte naturligt" för mig än, det här med att sparras, samtidigt som jag tycker att det är fruktansvärt roligt och lärorikt. :) Pratade med Claudia om detta innan och hon vet hur jag funkar, och hon var grym på att peppa och försäkra mig om att allt var lugnt. Claudia är tuff, riktigt tuff och stark som få är hon oxå så det är inte det att jag inte tror att hon kan ta det. För det mina vänner, det kan hon utan tvekan. :) Det som det handlar om är den mentala biten hos mig.

Hon hjälpte mig igenom passet och nu känner jag mig betydligt tryggare med att sparras, utan att hela tiden vara rädd för att göra den andra illa.
Man lär sig att tänka annorlunda, att vi är där och tränar på samma villkor och att vi valt det själva. Det handlar inte om att bruka våld eller att slå skiten ur varann, inte alls. Det handlar om att träna tillsammans som en stor familj, där vi hjälper varandra att utvecklas och bli bättre genom att träna tekniker och att sparras.

Har alltid sagt att jag inte har "det" i mig men nånstans där inne kanske det ändå finns en thaiboxare som vill ut, som faktiskt kan lära sig att dela ut slag med kärlek och respekt och tacksamt ta emot detsamma för att på så sätt utvecklas och bli bättre.

Med de orden avslutar jag här, tar ett skutt in i duschen och sen blire sängen.
Sov så gott därute och ta hand om er!

Puss och kraaam <3





Härlig kväll

Gårdagen fick tyvärr styras om en del då jag tappade min Iphone i kollegans bil och eftersom jag använder den till ALLT så var jag tvungen att åka iväg och hämta den på kvällen. Ska köpa mig en väckarklocka så jag inte sitter helt i sjön om nått liknande skulle hända igen. Jag ställer ju alarmet på mobilen när jag ska upp på morgnarna. :) Där av- ingen thaiboxning igår. Var riktigt bitter på det då jag varit sååå sugen och verkligen längtat.

Imorgon är det dock dax igen, då äre jag som är pepp å taggad! Längtar alltså- haha! Knasigt men sant. Att det kan vara så härligt att boxas och sparkas alltså. :)

Ikväll har det varit fullt upp efter jobbet men körde biceps och armar hemma med mitt gummiband. Det är inte nådigt alltså och det sög ordentligt i musklerna! :) Smidigt att ta med sig oxå om man reser bort då hantlar väger en del och kan va segt att släpa på. Efter det fick det bli en kortare löptur ute i den sköna kvällsluften. Sprang i shorts och linne- underbart nu när det är lite värme i luften. :)

Ska krypa ner i sängen här nu. Hade gott å sköt om er!

Puss och kraaaaam <3


Hemma igen! :)

Har haft en fantastisk resa till Sardinien med ett gäng härliga tjejer. Mycket skratt, god mat och dricka, både sol och en del blåst samt mys i den gamla delen av staden Alghero. :) Kan varmt rekommendera Sardinien som resmål. Underbart! :)

Imorgon är det ny vecka igen- tänkte kicka igång med ett pass thaiboxning på fight center. Häng med vettja! ;)

Hade gott och ta hand om er!

Puss å kram!

Ja här vare ju livat... :)

Klockan är mycke och Åsan måste sova. Tänkte dock rapportera läget lite. Penicillinkur tills på... Torsdag tror jag? Ingen träning iom det utan endast promenader då jag verkligen vill bli kvitt denna obehagliga åkomma en gång för alla.

Var ute å traskade förut å tog svängen förbi fight center. Kikade på de andra som tränade och det är himlans lärorikt faktiskt att se saker och ting från sidan.
Dock kliade det i knogarna måste jag erkänna. ;) Är så glad över att jag hittat en träningsform som jag verkligen fastnat för och älskar. :)

Nä nu blire sova, hoppas ni haft en skön dag! Ta hand om er å sov så gott!

Puss och kram! :)

Morgonpromenad

Så.... Promenixen gjord och det var riktigt skönt. Bra musik i lurarna med vilket gjorde att jag fick spring i benen. :) Men icke- ska ta det lugnt och bli kry.

Det var riktigt skönt ute, lite fuktigt i luften sådär som det kan va på morgnarna. Ganska mycket folk som var uppe och gick eller sprang. Tanken slog mig att varför inte heja och peppa de man möter? Egentligen? :) Varför inte ge personen en "tummen upp" eller "bra jobbat"? Tror fasen jag ska börja med det, vet iaf att jag själv skulle bli glad och peppad av det. :)

Det små sakerna som ibland kan verka obetydliga kan vara stort för någon annan och oftast blir det även som ringar på vattnet. Så ge av dig själv så får du tillbaka. <3

Puss och kram!

Godmorgon!

Sedan jag började jobba har det inte blivit några långa "sova ut"- morgnar på helgerna. Detsamma även idag. Vaknade för en halvtimme sedan och känner mig ganska pigg.

Mår mycket bättre nu iaf så penicillinet verkade snabbt som attans! Jag är så glad över att jag ringde igår och fick en tid så snabbt. Vet i fasen vad jag hade gjort annars.. Har haft urinvägsinfektion tidigare men det har aldrig varit såhär kraftigt. När jag linkade ner för backen mot jourcentralen hade jag gråten i halsen och då är det illa.. :( Gråter nästan bara när det kommer till känslosamma saker och aldrig av smärta. Inte ens när jag hade ett njurstensanfall. Men igår- usch så ynklig jag kände mig. >.<

Nu är det bara att hålla tummarna för att det fortsätter att gå åt rätt håll. Ska ju till Sardinien på onsdag med ett stort gäng härliga brudar och då vill jag må tipptopp!

Ska ge mig ut på en promenad nu tänkte jag, en lugn sådan. Behöver röra lite på mig känner jag.

Hoppas ni får en fin lördag och att ni mår toppen! <3

Puss och kraaam

Aj aj aj.... :(

Asså nae....
På vägen hem från jobbet kände jag det... Ni tjejer (och killar med, fast det är inte lika vanligt) som haft det vet- man bara känner att nu... Nu är det en urinvägsinfektion på gång. Det hela gick fort, bara nån timme efter att jag kommit hem kissade jag blod och det sved så in iiii.... Fick en tid redan ikväll på jouren (för man står fasen inte ut med detta nån längre tid) och det konstaterades att jag åkt på en kraftig infektion så nu blir det penicillin i några dagar.
Huuuu..... :( Ångesten innan man ska kissa är inte nådig alltså.. Oftast vänder det ju snabbt när man börjat äta penicillin vilket är bra.

Har även dragits med huvudvärk hela dagen så nån träning har det inte blivit av. Nu blir det att mysa upp i soffan å tycka lite synd om mig själv och hoppas på att må mycket bättre imorrn.

Hoppas ni haft en fin dag och att ni har en skön kväll! Ta hand om er!

Puss och kram! <3



Trött tjej :)

Så, träningen är igång igen! Gött värre och jag hoppas innerligt att jag ska slippa förkylningar framöver.

Igår tränade jag thaiboxning på fight center och det är fokus på sparkar denna vecka. Körde lite lätt sparring fast med enbart sparkar och blockering och min höft är lila idag. Har haft så ont och det är precis på höftbenet där byxorna sitter. Inte så skönt, men det får man ta. Det går ju över. :) Gjorde inte särskilt ont igår under träningen men idag har det känts rejält.

Ikväll skulle jag ha spelat fotboll med korpen men vi hade tyvärr inte tillräckligt med folk så fick lämna walk over. Istället blev det ett gympass med fokus på övre delen av ryggen, axlar och biceps. Det var fullt med folk på gymet och jag märker att jag lätt blir distraherad av att folk rör sig, hämtar vikter och grejar intill mig när jag tränar. Men men, what to do? Det var trångt men man får göra det bästa av det.

Det sved för övrigt ordentligt i musklerna idag, mina biceps är sjukt möra så jag är glad om jag kommer kunna schamponera håret de kommande dagarna. ;)

Har saknat gymet under tiden jag varit sjuk. Oh vad jag saknat det! Det är så rackarns skönt att ta ut sig och känna den där mjölksyran i kroppen. :) Kommer bli en hel del styrketräning på jobbet efter arbetstid framöver. Det ser jag fram emot! Måste även börja löpträna ordentligt inför lidingöloppet. Känns som om det är långt kvar men veckorna går fort och vips så är det september. Bara att ge sig ut i spåret helt enkelt. ;)

Nu ska jag kika hockey å sen sova. Trött efter en lång dag på jobbet och träning.

Hoppas ni mår fint!

Puss och kraaam <3

Whats up?

Några dagar sedan jag skrev nu. Det beror helt enkelt på att jag inte tränat sedan i fredags och det i sig är på grund av min hals. Det är så typiskt mig- så fort halsen blev bra körde jag igång med två ganska tuffa pass och sen var det kört. Eller "kört" var väl att ta i, men jag kände helt enkelt av halsen under helgen. Inser att det kan vara bra att börja lite lugnt med träningen efter att man varit sjuk och inte köra på som vanligt direkt.

Idag har jag mått kalas men avstod ändå från träning och satsar på att träna thaiboxning imorgon.

Så, hur är "formen" just nu då? Tog lite bilder som jag tänkte slänga upp. Har inte på något sätt hållit igen med maten som jag skrivit om tidigare (snarare tvärtom) och har på nästan 2,5 vecka tränat två pass totalt. Det känns konstigt och ovant eftersom träningen är en stor del av mitt liv. Det är då jag laddar batterierna och får ge utlopp för en massa saker. Träningen hjälper mig i vardagen och gör att den känns mer lätthanterlig. Att alltid hålla igång och sedan sluta tvärt har varit en prövning men som jag skrivit tidigare så har det lärt mig mycket om hur jag tänker och fungerar. Jag har även insett att det inte gör så himlans mycket om man nu ska prata "yta", för ja.. Självklart bryr jag mig om hur jag ser ut oxå. ;) Värderar dock den mentala vinsten jag får ut av träningen mest. Jag skulle numera aldrig träna om jag inte tyckte att det var roligt.

Jo, det jag skulle komma fram till- kroppen ändras inte sådär fort som man kanske fruktar att den ska göra om man tar ett litet uppehåll. Jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte tänkt på det, för det har jag.. Men ja, det har varit nyttiga veckor det här. Många polletter som trillat ner. Det gillas. :)

Nu blir det sängen för mig, imorgon är det jobb och sedan träning. Go dag! :)

Sov så gott och sköt om er!

Puss och kram!



Fredag igen! :)

Så.. Helg igen.. Guuu va fort dagarna går! :) Idag fick det bli ett kort men intensivt pass på gymet direkt efter jobbet med Clara, en go kollega. :) Axlar, 4 set med 12 reps och biceps 3 set med 10 reps. Efter det gick vi loss på boxningssäcken. Körde olika intervaller med både slag och sparkar och svetten barre spröööt! ;) Riktigt gött vare!

Efter det blev det direkt hem med tåget och nu har jag tagit helg. :) Otroligt skönt att kunna träna igen. Jag behöver det för att må bra både på insidan och utsidan.

Hoppas ni haft en skön dag och att ni får en go kväll! Ta hand om er!

Puss å kram! :)

Torsdagkväll

Har ikväll myst med Claudia på torget. Alltid lika roligt att träffa henne! :) Hon kom med världens grymmaste idé! I sommar kommer "tough mudder" till Sverige. Det är ett lopp fast med hinder oxå och är inspirerat från militären. Du ska klättra i rep, kravla i lera och en del av det är att man hjälper varandra. Verkar hur grymt som helst så vi bestämde oss för att köra. :) Vet inte datum än med ska kolla upp det. Vet att det går i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Bloggar från mobilen så kan tyvärr inte bädda in klippet från youtube men här är iaf länken: 

http://www.youtube.com/watch?v=vh5HdPM_QuE&sns=em

 
Säg till om det är fler som vill med, kan ju vara kul att vara ett gäng! :)



Tidigare idag har jag solat, tyvärr dök det upp regnmoln efter ett tag men hann få liiite färg iaf. :)


Nu ska jag göra matlåda tills imorgon sen blir det sängen. Har fått mensvärken from hell så skulle helst krypa ner direkt. Men icke- måste ju ha mat imorgon.

Ta hand om er och må så gott!

Puss och kram! <3

 

Löptur i solen :)

Idag är jag ledig från jobbet men vaknade ändå ganska tidigt. Solen var framme så passade på att starta dagen med 5 km löpning. Ohh, tungt var det och jag hade håll nästan hela tiden, men men. Bara att bita ihop. :)

Hade tänkt styrketräna med men inser att jag nog ska ta det liiiiite lugnt eftersom jag varit sjuk. Ska istället hoppa i bikinin (jajjemänsan!) och sola lite tänkte jag. :)

Imorgon är det jobb igen, ska då även träna med en kollega efteråt eftersom vi har gym på jobbet. Kommer bli en hel del träning där framöver. Skönt att kunna dra ner direkt när man slutat och köra ett pass innan man åker hem. :) Får se hur jag gör med gymkortet på medley då. Kan va bra att ha det kvar över sommaren visserligen så man kan sola och bada i tinnis. Var där för första gången på flera år förra sommaren och det var riktigt bra tycker jag. Bra alternativ när man bor i stan och inte alltid kan ta sig ut till kusten eller någon sjö.

Nähäpp- på med bikinin! Här ska blekfisen bort! ;) Ha en underbart fin dag hörrni!

Puss och kram <3

Back on track!! :)

 

 

Ikväll var det dax för min älskade thaiboxning på fight center igen. SOM jag har längtat! Två veckor sedan sist, kan ju låta som om det inte är så lång tid men det är det längsta träningsuppehållet jag haft sedan jag började denna resa.

Det har varit två veckor av halsont och hosta men de senaste dygnen har det vänt och jag känner mig väl endast en aningens snorig- om jag verkligen känner efter. ;) Riktigt gött!

Dessa veckor har jag ätit. Unnat mig- you name it. Har haft det som "taktik" dels då jag vill bli frisk och inte hålla igen på maten av den anledningen men sen har jag passat på att ta den där chokladkakan då jag känt för det osv. Jag tror att anledningen till det är att jag vetat att det varit under en begränsad period -då jag varit förkyld och att jag kommer gå tillbaka till mina gamla rutiner så fort det lagt sig.

Har dock börjar reflektera över detta de senaste dagarna. Varför unna mig onyttiga saker? Alltså mer än vanligt. Vad har det fyllt för funktion? Jag tror att jag helt enkelt är en livsnjutare som behöver fylla på mitt "må bra- konto". Sötsaker är gott, jag kommer alltid tycka det, men jag tror att när jag tränar så fyller jag på mitt "må bra- konto" på det sättet och har inte samma behov av att försöka hitta andra saker att njuta av. Som sötsaker då t ex. Men när jag inte tränar som under dessa veckor och när jag dessutom känt mig risig och tyckt lite synd om mig själv så har det varit ett enkelt sätt att använda mat och sött för att må bra.

Även om dessa veckor varit träliga så har de lärt mig en hel del om mig själv och hur jag fungerar. En bra insikt. :)

Så... För att skriva lite om kvällens pass då. ;) Det kändes verkligen att jag inte tränat på ett tag. Uppvärmningen tog kol på mig (mer än vanligt) och jag funderade över hur jag skulle orka ta mig igenom hela passet. Men det gick bra, det var sååå kul att äntligen vara tillbaka på klubben alltså. Få svettas och flåsa med ett gäng sköna fighters är guld. :) Vi övade på olika kombinationer och avslutade med sparring mot kropp och slutligen fys.

Har tom saknat mina snygga blåmärken jag får efter träningarna, men nu är de tillbaka! Åsan is back! :)

 

 


Hoppas ni haft en fin dag! Ta hand om er därute och må så gott! <3

Puss och kram!

Segt....

Jahapp... Segt värre med dessa baciller.. Var hos läkare idag och kollade upp min hals som inte vill bli bättre. Virus, förmodligen körtelfeber blev resultatet så vila, smärtstillande, halstabletter och mycket vätska blev doktorns ordination.

Leverproverna var som tur var ok (tar dessa vid körtelfeber då organen ibland kan påverkas) så har fått godkänt att köra på som vanligt med träningen när det halsonda lagt sig. Annars skulle jag varit tvungen att undvika träning där man utsätts för smällar och stötar mot kroppen. (Hej hej thaiboxning...) Men det är alltså lugnt. Alltid nått... :)

Har haft detta ett tag nu så hoppas att det ger med sig de närmsta dagarna. Har inte tagit det lugnt om jag ska vara ärlig så det blir att vila "på riktigt" nu i några dagar.

Ja, det var lägesrapporten helt enkelt.

Hoppas ni mår toppen och att ni haft en fin helg! Vädret är ju heeelt underbart och ska vara bra i början av veckan med. Gött gött! :)

Ta hand om er och må så gott!

Puss å kraaam!

RSS 2.0