Att se det fina mitt i allt jobbigt..


Jo... Tänkte skriva några rader om mitt senaste dygn.

Var på World Class igår vid lunch och tränade med Claudia. Hon jobbar som PT där och vi körde ett rejält benpass bestående av marklyft, squats och benböj. Det var riktigt roligt att träna med henne, hon inspirerar och peppar otroligt bra och om du funderar på att besöka en personlig tränare kan jag lätt rekommendera henne! :) Hon är en oerhört varm och givande person, en toppentjej helt enkelt. :)

Har haft rejält med träningsvärk idag och det lär inte bli bättre imorgon. Men det är ju så det ska vara. ;)

Har i övrigt varit ett ganska kaotiskt dygn i mitt liv. Detta berör inte träning men i högsta grad mitt välbefinnande.

Har under ett antal månader träffat en person som jag fallit för. Ganska rejält oxå tyvärr. Nu visade det sig att den här killen inte var den jag trodde och det sveket gör så otroligt ont.
Jag vet precis vad den "gamla Åsa" hade gjort. Jo, hon hade lagt all skuld på sig själv och tänkt att hon säkert inte dög så som hon var. Allt hade varit hennes fel och det hade blivit mycket soffliggande och tröstätande.


Glöm det........


Har tack och lov en annan syn på mig själv idag. Självklart försöker jag alltid att se min del i saker och ting och ta ansvar över mina handlingar men förr bar jag oftast hela skulden själv, mycket på eget initiativ.

Värderar mig själv högre idag än vad jag gjorde då och kommer fortsätta sträva framåt- för idag vet jag mitt eget värde och vad jag förtjänar.

Har tatuerat in en text på min högra axel. Det är ett citat av Oscar Wilde som jag tycker stämmer så otroligt bra. Det är även detta jag fått kämpa med under många år.

"To love oneself is the beginning of a lifelong romance..."

Tror stenhårt på det för kan man inte se sitt eget värde så är det lätt att bli illa behandlad för man tror sig inte förtjäna mer än så.

Har under dagen haft ett sånt sjukt stort stöd från nära och kära. Inatt hade jag tre fina människor som gjorde mig sällskap hemma när jag var ledsen. Säger det igen, ni är så otroligt fina, vet inte vad jag skulle göra utan ert stöd.
Det gäller inte bara i den här situationen utan även under min viktresa.

Jag hoppas att jag nån gång kan ge tillbaka, till varenda en av er för det är ni värda! <3

Imorgon är det nyårsafton och det ska firas i goda vänners lag. Kunde inte börja det nya året bättre egentligen. Det här blir en nystart på ett mer personligt plan och jag vet att jag kommer gå stark ur detta.

Tack igen, alla som funnits och finns där för mig, ni är fantastiska och jag är lyckligt lottad som får ha sådana människor i mitt liv. :)

Ska försöka sova nu, sömn har varit en bristvara senaste dygnet.. :(

Sov så gott och var rädda om er. Kom ihåg att du är värdefull. <3

Största kramen ever!!





Nattlig uppdatering!


Det är ju mitt i natten så blir en kortis bara. :) Har varit och sett "Hobbit" ikväll med Anneli. Riktigt bra, så nu är det bara att vänta på de andra filmerna. :)

Dagens träning blev ett pass på medleys gym. Skulle tränat thaiboxning först men iom bion så fick det bli ett gympass istället.
Har rejäl träningsvärk efter gårdagen så fick bli axlar, bröst, triceps och mage idag. (Där hade jag minst värk). Körde squats med kettlebells oxå och det sved ganska bra. ;)

Imorgon ska jag till World Class och träna med fina Claudia. Hon jobbar som PT där och tränar även thaiboxning så jag träffade henne på fightcenter. Helmysig tjej är det och det ska bli kul att träna med henne imorgon! :) Blir även första gången jag är på World class så blir skoj. Alltid roligt med lite miljöombyte sådär. :)

Nu blir det sängen, har en lång dag framför mig. Min bror fyller 25 så ska fira honom rejält imorgon! :)

Sov så gott!

Puss!



Hur det brukade se ut.. (Och vara..)

 
Gick igenom "gamla" bilder på mig som jag hittade på facebook. De första är från en kräftskiva jag var på i augusti förra året, så lite över ett år sedan de togs. Där hade jag på mig de där jeansen jag visade för några inlägg sedan, de som var alldeles för stora.
 
De sista bilderna längst ner är från midsommarfirandet i somras. Då hade jag precis börjat min resa ordentligt, tränat några veckor och börjat lägga om kosten. Kommer ihåg att jag redan då hade gått ner lite grann och hur stolt jag kände mig. :)
 
Stolt är precis det jag är, lite sådär småläskigt att säga det högt men jag tänker unna mig den känslan. Jag tror att vi i regel är lite för dåliga på att klappa oss själva på axeln, och varför är det så? Är det jantelagen månne? Nää, vi måste kunna ge oss själva cred för det vi gör. Sen kan det vara allt ifrån att ha klarat en tenta, gjort någon annan glad eller som i mitt fall- lyckats gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.
 
Jag lämnar ut mycket av mig själv här på bloggen och ibland är det svårt att avgöra hur mycket som är sunt att skriva om egentligen. Jag vill inte göra våld på mig själv så vissa saker håller jag för mig själv och mina närmsta. Det är hela tiden en fin gräns med avvägningar. Det som är värt att nämna (utan att öppna upp mig helt och gå in på detaljer) är att jag under en period tidigare i livet inte var särskilt snäll mot mig själv. Jag försökte gå ner i vikt på helt fel sätt och satt lite smått i klistret ett tag skulle man kunna säga...
 
Så, för att återgå till den där stoltheten.. 
Att jag klarat av att göra denna resa på ett helt annat sätt, trots mitt tidigare beteende är om NÅGOT nått jag är stolt över. Det är såååååå in i norden lätt att halka in i gamla mönster, vad de än handlar om och att styra om kursen och ändra riktning tar energi och det krävs en hel del mod. För även om det är en tid i livet som jag lämnat bakom mig sedan många år så var jag livrädd att det skulle gå käpprätt åt... Ja... 
 
Men, allt går och det går att "lära om" för när man vet bättre kan man göra bättre. 
Så, vikten jag tappat gläds jag åt massor men sättet jag gjort det på gör mig riktigt stolt. Så ja, jag tänker unna mig den känslan och jag kommer att fortsätta peppa andra till förändring och även få folk att förstå att man kan göra det på ett hälsosamt sätt, trots tidigare erfarenheter. 
 
Jag känner mig trygg idag och har tänkt länge på om jag ska skriva något om det här. Tänker att det kan ge folk en förståelse för hur jag fungerar och det ger en mer rättvis bild av hur det varit och vad som format mig.
 
Jag har aldrig mått bättre och att kunna säga det med huvudet högt är som att vinna högsta vinsten på lotto, för jag vet hur det är att stå på andra sidan, och där finns det inget vackert över huvudtaget.
 
 
 
Så, för att lämna den biten och återgå till syftet med inlägget från början, lite bilder.. ;)
 
 
 
 
 
 Så, det var allt för denna gång. Ibland blir det djupt och lite känsligt men vi är ju alla människor- right? Livet är inte en dans på rosor jämt men det gör det ju lättare att uppskatta tillvaron när den är sådär härligt bra. :) Eller hur? ;)
 
 
Må så gott och sköt om er! Tro på er själva- våga inget annat! ;)
 
Puss å kram!
 
<3
 
 

FRISK X3 :)

Efter lite julledigt satt det fint med ett rejält träningspass ikväll. Jag och Maléne var på FRISK där Linda är instruktör så provade hennes klasser. :) Vi började med "FRISK 30" där man kombinerar styrka, balans och kondition. En liten finess är att du har en väst med vikter på dig vilket gör det hela ännu jobbigare. ;) Riktigt kul var det och skoj att testa något helt nytt med! Efter det var det dax för Zumba i 30 min och avslutade med core, oxå det 30 min. Jag kommer ha grym träningsvärk imorgon kan jag lova! :)
Kommer heeelt klart besöka FRISK mer i framtiden och rekommenderar alla att gå dit. :) Linda är en riktigt bra instruktör så testa hennes klasser vettja! :) Man får lixom energi av henne och hon inspirerar verkligen. :)

Nu är jag nyduschad, har lax i magen och har krupit ner i soffan under filten. Kommer nog ligga här resten av kvällen har jag en känsla av. :) haha!

Imorgon är det thaiboxning på schemat, SOM jag längtat! :)

Ha en fin fortsatt kväll och ta hand om er därute!

Puss!! :)



Annandag jul :)

Annandagen är här, jag är sliten efter gårdagens festande men hade riktigt kul så det vare helt klart värt! :)

Julen har annars varit hur mysig som helst. Julafton firades hos pappa och igår firade vi hos mamma. Osså vare festligheter på kvällen sen. ;)

Idag har jag inte gjort många knop alls, var nere på stan en kortis och det räckte. :) Lite väl skakis kände jag. Haha!
Ikväll försökte jag mig på en PW runt ån men det var glashalt så blev inget vidare tempo. Imorgon blir det dock andra bullar, ska till FRISK och träna Zumba för Linda Bergqvist. Ska bli riktigt kul! Hon är en grym tjej med ett enormt driv och är en riktig förebild. :) Hon äger förövrigt Hälsofreak inne i stan och har ni inte ätit där är det helt klart värt ett besök! :) Har lite planer på att med hennes hjälp ta träningen till en helt ny nivå framöver, men mer om det senare. ;)

Nu ska jag krypa upp i soffan, kika på Pirates of the Caribbean och bara va.. Skönt! :)

Hade så gott!

Puss!



GOD JUL

Klockan är mitt i natten och jag kom hem för en stund sedan. Har haft uppesittarkväll hemma i Ekholmen och i vanlig ordning vann jag inget på Bingolotto. :)

Idag blev det sista passet på gymet innan lite julledighet. Det gick helt ok, tungt dock men det får man ta. ;) Ökade vikten till 16 kg (två stycken så totalt 32 kg) när jag körde squats med kettlebells. Det gick bra men var lite vingligt när jag skulle göra vanliga knäböj/utfall. :) Men men.. I övrigt var det axlar, bröst, triceps och mage som fick jobba.

Är fruktansvärt sugen på thaiboxning nu förövrigt, kan knappt vänta tills träningarna i mellandagarna sätter igång! :) Vet att jag tjatar, men testa! Det är riktigt kul och väldigt bra träning för hela kroppen. Min kondition har oxå förbättrats avsevärt sedan jag började. :)

Ska försöka sova här nu, slänger in lite bilder först. De första är från gymet idag och den andra är från ikväll, hemma hos pappa. Kom i min gamla skidjacka som har stl 36. Det var ÅR sedan jag kunde ha den... :) Känns så bra... ^^

God jul på er därute, ta hand om varandra och myyyyys med nära och kära å ät en massa god mat! :) Det ska jag unna mig! :D


Puss å kraaaam


Monsterpass!


Två dagar (tror jag det blir?) utan träning resulterade i ett monsterpass på gymet, iaf vare det i mina ögon. ;)

Började med 25 min intervaller på löpbandet +löpning och efter det körde jag igenom pass 1 (rygg, ben, biceps och mage). Var riktigt trött i benen efter intervallerna men kämpade mig igenom passet. Lade även idag till squats med kettlebells och ska öka vikterna nästa gång, till två på 16 kg. :) Ska göra vanliga utfall oxå nästa gång tänkte jag. Somsagt, rumpan ska lyftas, formas och bli hård! ;)

Är heeelt slut nu. Har ätit kyckling och kvarg och ska snart hoppa in i duschen. Får se lite vad som händer ikväll, känns lite som att man går o väntar på julen bara och idag och imorrn är lite som en transportsträcka. :) Har endel att styra med visserligen så, klä gran bland annat. :D

Imorgon blir det att gymma igen, tänkte köra pass 2 då, (axlar, bröst, triceps och mage). Sen tar jag julledigt, lite iaf. ;) Tänkte träna endel thaiboxning i mellandagarna, kommer bli awesome!! ;)

Ha en skön lördag därute å sköt om er!


Puss å kraam!



Kläder..


Idag hade jag tänkt springa men valde att avstå helt från träning. Har haft ont i huvudet och en rejäl träningsvärk efter passen på gymet så kändes skönt med en vilodag. Skjuter på löpningen tills imorgon istället.

Har börjat få ont om kläder, framförallt byxor då de flesta är för stora. Kollade igenom min garderob idag och provade jeans. Börjar förstå att jag tappat endel då byxor som satt tight tidigare numera är pösiga. Till min stora glädje kom jag i ett par jeans jag inte kunnat ha på flera år. De var tom lite tighta när jag köpte dem. Tycker verkligen om tvättningen på dem så gissa om jag blev glad när jag kom i dem idag, med råge! :) Lägger in bilder från klädprovningen. ;)

61.8 kg visade vågen idag förresten, 4 kg kvar till målet. :)

Ha fortsatt skön kväll!
Puss å kraam!





Till er! <3

Den här resan börjar lida mot sitt slut och det börjar bli dax att lägga upp en ny rutt, mot nya mål. Har inte hittat slutdestinationen än utan mer små grejer jag vill göra på vägen. T ex, springa 1 mil ute osv. :) Ska fundera och se vad det blir och självklart ska ni få vara med på den resan oxå. :)

Jag fick två fina meddelanden igår på Facebook. Det är "det" som är grejen. :) Sånt gör min dag, att veta att jag inspirerat någon annan är en fantastisk känsla och jag fullkomligt älskar det!
Under tiden då jag kämpat har jag haft ett otroligt stöd från nära och kära och betydelsen av det är svårt att beskriva. De dagar som det är segt och man är less, då är det just den peppningen som får mig att fortsätta. :) Jag är sååå tacksam och ni är så fina, hela bunten!

När man gör en stor förändring i sitt liv är det väldigt viktigt att ha människor i ryggen för det är inte lätt alla gånger. Dels som stöd men även kunna bolla tankar och känslor med andra är oxå viktigt, för såna finns det..

Även om det är jag som skriver den här bloggen så känns det inte som om jag gjort resan själv, jag har haft er med mig och det har gjort den både lättare och behagligare. :)

Det bara bubblar i mig, jag vill lixom ge tillbaka för allt jag fått! :) Det jag lovar är att jag finns här för er, alla dagar i veckan på samma sätt som ni funnits för mig. Och vill ni göra detta- kör!! Ni fixar det, jag står bredvid och peppar förfullt! :)


Nu ska jag äta lunch, sen blir det en sväng till gymet. (Blev ingen PW imorse). Ikväll ska det bakas julgodis hos mamma. Ska bli riktigt mysigt! :)

Ha en fin dag och tack. Tuuusen tack! :)


Puss å kraaam!



Färskvara, jo vars! :)


Ikväll blev det första passet på bra länge som jag fokuserade helt på styrka. Körde pass 1 (Rygg, ben, biceps och mage). Jag lade även till squats med kettlebells och har ändrat lite på mina magövningar. Istället för "mördarmagen" körde jag... Ja, vad fasen kallas den? Aja, får förklara! Man sitter alltså ner, på stjärten (nähä!?) och lutar sig bakåt så det blir sådär jobbigt i magen. ;) Sen pendlar du med överkroppen från sida till sida med en vikt som du håller i samtidigt som du lyfter benen från underlaget. Jag kör med en boll på 5kg och kör 50 pendlingar X 3. Efter det blev det plankan, 1 min X 3. Annars var passet i stort sett detsamma. Ska ändra lite mer på det framöver.

MEN.... Gud så jobbigt det var! Det kändes verkligen att det gått en tid sedan jag tränat ren styrka. Körde dock på samma vikter som jag slutade på, men färre repetitioner på de flesta. Men men, det gör mig bara taggad på att gymma mer så! ;)

Hoppas ni haft en skön tisdag! Nu blir det en lugn kväll i soffan, ska börja morgondagen med en PW, om jag lyckas ta mig ur sängen. ;) haha!
Hade gott och sköt om er! :)

Puss å kraam!





Nytt nytt nytt!!


Ibland är man i behov av förändring. Det var jag idag så var hos frissan och klippte av mig håret. Kan vara grymt impulsiv ibland, på gott och ont. Idag vare "på gott". ;) Har funderat ett tag på att skaffa mig en "lång page" a la Carolina Gynning men tidigare, när jag var större och inte trivdes så bra i min kropp så upplevde jag att jag kunde gömma mig lite bakom allt hår. Det blev som en trygghet på nått sätt, iaf blev det så i mitt huvud. :)
Så dagens besök hos frissan var lite symboliskt oxå- jag tänker inte gömma mig mer! :)
Sen att håret var galet slitet oxå och behövde klippas är ju lite av en sanning oxå såklart. ;)

Lite nya mått med, inte hänt supermycket sedan 15 november.

Midja: 69 cm (-3 cm)
Navel: 75 cm (-1 cm)
Rumpa: 95 cm (ingen förändring)

Vikten går ju oxå neråt, dock sakta men har ju heller inte mycket kvar att tappa. Börjar somsagt närma mig mitt mål nu och resultaten kommer inte lika snabbt som i början. Antar att det är så det ska vara helt enkelt. :)

Idag blev det ingen träning alls för min del. Hade tänkt träna thaiboxning först men blev att åka hem till Erica istället. Hade behov av att mysa i hennes soffa ikväll. :) Imorgon är det gym-tisdag och ska träna med Evelina. Ska bli skönt att gå loss på löpbandet och med vikterna. ;)

Nu måste fröken sova, ska upp tidigt imorrn till skolan. Sov gott och hade bäst!

En bild på frillan får avsluta inlägget! ;)

Puss!




Ny vikt! :)


62.2 kg visade vågen idag så har tappat 15.5 kg hittills. Känns som sagt hur skönt som helst för minnet av hur dåligt jag mådde för några månader sedan är fortfarande väldigt färskt. Sakta men säkert går vikten neråt, precis som det ska. :)
Tack för alla fina kommentarer, kan inte beskriva hur mycket det värmer. :) <3

Var på gymet förut, sprang lite över 6 km och sen blev det biceps, mage och ben å rumpa i form av squats med kettlebells. Hade två på 12 kg idag och körde raka lyft. Ska googla fram lite fler övningar tänkte jag då jag gillar redskapet väldigt mycket. :) Tips mottages tacksamt! ;)

Avslutar med lite kort från dagen, ha en skön kväll och ta hand om varandra!

Puss och kram!



Julmat och innebandy! :)


Fredagens julfest på fightcenter blev riktigt lyckad! God mat, julklappslek och ett gäng härliga människor. :)

Har ju längtat efter att få äta julmat så njöt verkligen, haha! :)

Julklappsleken inbringade ett par touchscreen-vantar, nått jag velat ha och funderat på att köpa så det var jag nöjd med. :) Alltid lika kul att spela då det tenderar till att bli både hetsigt och rörigt. ;)
Oftast är det ju några saker som alla krigar om, i fredags var det en tesil i form av en anka. Haha! :D

Igår morse spelade vi sista matchen för i år. Mötte serieledarna och fick stryk med 11-3. Vi hängde dock i och kämpade bra men ja, laget vi mötte var riktigt bra så det var en klart rättvis förlust. :) Fick göra ett mål iaf och det var ju självklart kul, även om det inte gjorde nått för resultatet. :)

Idag blir det träning, inte bestämt vad än riktigt men tror det lutar åt gymet. Ikväll ska vi se Hobbit på bio, ser jag fram emot! :)

Hoppas ni får en skön söndag och tredje advent! :)

Puss å kram!

(Lite bilder från julfesten)




EKG- mitt hjärta det bankar! :)


Imorse var jag och tog ett EKG, allt var helt normalt och de kollade även blodtryck och lyssnade på lungor och hjärta. Allt var finnemang och vad gäller mina extraslag så kan det tydligen vara såhär i perioder och kan bero på olika saker. Stress är en möjlig orsak och jag har faktiskt känt mig ganska stressad emellanåt den senaste tiden. Dels med tentor och sånt och även ang. planer som jag har för framtiden.

De tog oxå ett blodprov för att kolla så att min sköldkörtel fungerar som den ska. Det är ganska vanligt med rubbningar på den tydligen och det kan påverka hjärtat och sådär. Har tagit prov tidigare för att kolla min ämnesomsättning men det har aldrig varit något tokigt och läkaren misstänkte väl inte det så mycket nu heller, men ville vara på den säkra sidan iom att jag sökte för det.

Så- kan träna och härja hejvilt utan att oroa mig för att hjärtat ska gå bananas! :) Skönt som bara den!

Efter det mötte jag upp Susanna som är hemma en snabbis i stan. Vi gick en sväng å kikade i affärer och lunchade på Coffehouse by George.
Nu har jag landat hemma och ska snart börja piffa mig inför kvällen. Det vankas julfest med julbord och jag har laddat sedan oktober! Älskar julmat! :)

Bjuder på en snygg bild, på min arm. När man tar EKG så sätter de 10 st små sugkoppar på armar, ben och runt bröstkorgen. Tur de inte satt nån längre tid för jäklar vad det sög i skinnet. Haha :)

Ha en go fredag därute!

Puss!!



Intervaller och styrka! :)


Känner mig mycket piggare idag, riktigt skönt för igår var det väldans segt. Sweet!! :)

Efter skolan begav jag mig ner till gymet och tränade. Började med intervaller på löpbandet och efter det blev det lite freestylande i form av biceps, triceps, rumpa och mage.
Jag måste fixa ett nytt träningsschema till gymet. Behöver nytt känner jag. Får bli det nästa vecka.

Körde squats med kettlebells idag. Kändes riktigt bra! Gillar inte riktigt att köra med skivstång så det här passar nog mig bättre. Lite svårt med vikterna dock och ville få in tekniken rätt så började med två stycken på 8 kg. Blir att öka på det nästa gång. Nu ska rumpan trimmas ordentligt, sweet! ;)

Har nu ätit och sjunkit ner i soffan här hemma. Ska upp skapligt imorrn och ta det där EKG:t. Känns bra och är inte så nervös inför det (än). Märkte visserligen att jag blir lite nojig när jag tränar, som ikväll när jag körde intervaller. Kollar pulsen ofta och känner efter.. Haha! :) Det om nått lär ju inte hjälpa lixom.. :P Aja, somsagt.. Skönt att få det gjort.

Imorgon är det även julfest på fightcenter. Då ska det ätas julmat och spelas julklappsspel. Ska bli riktigt skoj! :) På lördagmorgon är det sista matchen för i år med Hotshots. Då äre vinst som gäller! :)

Ha en fortsatt skön kväll! Hoppas ni haft en mysig Lucia. :)

Puss å kraam!



Soffläge å sms :)


Har inte gjort mycket idag alltså.. Har fortfarande ont i huvudet och ligger nerkrupen i soffan. Suck... Imorrn är det jag som är pigg och pepp! Så det så!!

Susanna, en av mina fina vänner är så himlans söt! (Hennes blogg finns i länklistan till vänster.) Hon har peppat och hejat på mig under min viktresa och har varit ett superstöd. Hon skickade två sms förut där hon gjort egna "före och efter"- bilder på mig. Så himla go tjej! :) Tack för att du är du och att du alltid hejar på mig. Det är ovärderligt!
Slänger in dem här och ja, det har allt hänt lite sedan i somras. :) Det är somsagt otroligt lätt att bli blind inför det själv så återigen, ta bilder på er själva så ni har något att jämföra med sen. :)

Ha en skön kväll! Glöm inte att kika på Lucia imorrnbitti. Ett måste! ;)

Puss å kraam!

 

 

Mör..


Vaknade med huvudvärk så ligger nerkrupen fortfarande. Planen för dagen är att; 1. Kurera min skallebank 2. Ta en PW i snön 3. Leta julklappar 4. Plugga

Har fortfarande grymt ont i kroppen så skippar all form av hård träning idag och satsar på morgondagen istället. Det är alldeles för lätt att bara köra på utan att lyssna på kroppens signaler. Har blivit lite bättre på det även om det kan ta emot. :)

Bjuder på två bilder från igår, gårdagsformen helt enkelt. :)
(Och en skitig spegel, kan bli en femte punkt på dagens planeringslista, STÄDA..) ^^

Ha en fin dag!

Puss!



Skrutt-tjej med mupp-hjärta

Idag har jag haft en såndära skruttig dag. Har haft ont i kroppen och känt mig allmänt tråkig bara. Sådär som det kan va ibland. Aja, får ta en pepp på den helt enkelt.. :) 
 
Sen har mitt hjärta börjat muppa sig. Har märkt det mer och mer och nu känner jag det varje dag. Det slår lixom extraslag och i samband med det så känns det som att hjärtat hoppar över ett slag oxå. Känns helskumt och det bankar till hårt i hela bröstet när det händer. Vet med mig att jag känt det tidigare men aldrig såhär frekvent, nu känner jag det dagligen somsagt. Har inte märkt av det vid träning dock vilket är skönt utan det är alltid när jag är "i vila". 
Har ju googlat på det, (på gott och ont) och det verkar oftast inte vara någon fara men vårdcentralen ville att jag skulle komma och ta ett EKG så ska dit på fredag morgon och träffa en läkare. Lika bra, särskilt eftersom det ökat och jag vill heller inte behöva oroa mig. Skönt att veta vad det beror på lixom, vill ju våga ta ut mig när jag tränar oxå och inte behöva tänka på hur hjärtat slår.
 
Hoppas på att resten av denna tisdag ska bli bättre, är ganska säker på det eftersom jag ska hem till Erica å mysa. :) Tänkte passa på att färga håret oxå, (utväxten) och det gör säkert susen. Var och simmade några längder förut i simhallen, sen blev det bubbel och ångbastu. Riktigt skönt i kylan! :)
 
 
Nu ska jag strax bege mig mot Lambohov. Ha en skön kväll och ta hand om varandra!
 
Puss!
 
/Skrutten

Att bestämma sig..


Jag har bestämt mig.. Inte bara inför "Beach 201X" utan för livet. Att alltid leva ett balanserat och hälsosamt liv där kost och träning är en naturlig del av vardagen. Pang!!

Där släppte all press och stress som jag tidigare kunde känna inför "viktnedgång" och att få resultat. (Gärna snabbt som attans oxå!)
Tidigare inför somrarna t ex har jag försökt att komma i form genom div. metoder, vissa bättre än andra men aldrig med något bra eller varaktigt resultat för egen del. Brukade komma på att det var dax att göra nått åt formen ungefär sista veckan i maj oxå vilket e liiiite sent påtänkt. :)

Så, istället för alla dessa snabba lösningar som finns att tillgå så som pulverdieter och soppor- lägg om din livsstil. Och inte bara inför sommaren utan året runt- för livet!

För att klargöra- jag tror absolut att pulverdieter kan vara en bra grej som får en att komma igång men jag personligen har haft svårt att få en balans framförallt efteråt då jag ska äta mat igen. Resultatet har blivit att jag gått ner och sen upp i vikt. Mycket pga att jag i grunden inte ändrat min livsstil och jag tror verkligen att det är det som måste göras för att få ett varaktigt resultat som håller i längden. Det har iaf varit väldigt tydligt för min egen del.

Sen menar jag heller inte att man behöver träna och att räkna kalorier varje dag året runt- utan att hitta en aktiv livsstil med en balanserad kost som är möjlig att hålla för just dig och din livssituation. Med det menar jag att du i grunden har en livsstil där du rör på dig efter din förmåga och det ska vara lika naturligt som att gå och handla, eller borsta tänderna. Låt det bli en del av din vardagsrutin. Lever du så- kan du även unna dig en massa gott. Inte varje dag utan det handlar ju om en balans där med såklart.
Resultatet blir att när den där sista veckan i maj kommer (om just det är viktigt för en, vilket det inte är för alla) så slipper du känna stressen och pressen att "komma i form". Du är redan i form. :) Menar inte att det måste vara detsamma som att ha ett sexpack på magen. Det handlar om att du mår bra, du har en sund syn och relation till din kropp och den är balanserad och frisk. :)

Med det sagt ska jag hoppa i kläderna och pulsa runt ån i snön. Ikväll ska det fightas på fightcenter igen. Det är måndag, ny vecka och jag älskart. :)

Ha det underbart!

Puss!


Seeeeg...

 
Gårdagens löpning känns i kroppen idag. Har träningsvärk i låren och har typ sträckt mig på ena sidan av magen. Det känns som så iaf.. :) Har inte tränat nått idag iom det och sen blev det ju utgång igår vilket oxå gjort mig extra seg och i behov av vila. ;) Glöggkvällen var riktigt rolig igår och vi hamnade tillsist på ågatan. Avrundade kvällen med en kebabrulle- så galet gott alltså! :) Nom nom!
 
Har inte så mycket mer att skriva om idag då jag inte tagit mig för så mycket. Var en sväng på stan förut och köpte en ny hyacint som jag planterade om. Blev himlans bra om jag får sägat själv. ;)
 
 
Nu ska jag kika på Beck- det är ju trots allt söndag. :)
 
Må så gott!
 
Puss!
 
 
 

Min första mil!! :)

 
Fick ett infall förut och beslutade mig för att idag skulle jag springa en mil utan vila. Jag har aldrig någonsin gjort det förut då just löpning inte är nått jag föredragit som träningsform. Har alltid behövt en boll att springa efter om jag ska löpa. ;) 
Har ändå känt att jag velat avverka 1 mil och idag var det dax. Det gick över förväntan vad gäller konditionen och det jag tyckte var värst var att jag fick ont i ljumskarna efter ett tag. Jag är ju inte van att springa så länge så har ju med det att göra. Det tog lite över 1 timme och det är jag nöjd med. Mitt nästa mål är att springa samma sträcka utomhus så det är bara att kämpa vidare. Jag är otroligt glad över att min kondition har förbättrats så pass mycket och det har jag thaiboxningen att tacka för. :)
 
En annan grej som gjorde mig glad var att under tiden som jag stod på löpbandet stod det en tjej bredvid och tränade intervaller. Hade inte full koll på hur hon gjorde men tror hon sprang som snabbast på hastighet 18. Galet snabbt och grymt bra gjort så jag var ju tvungen att kommentera det. :) Hon tackade lite sådär blygt sen var det lixom inte mer med det. :) När hon var färdig så kom hon tillbaka och tackade igen och sa att hon blev så glad av det jag sa och att det gjorde hennes dag. :) Jag sken upp och flåsade fram att jag var jätteimponerad av henne. :) 
 
Riktigt kul att kunna göra en annan människa glad. Det är så lätt att "tänka" en massa om andra men bara för att man inte känner dem så säger man inget. Ska försöka fortsätta ge komplimanger till folk som sliter, även om jag inte känner dem. Det som händer är att du förmodligen gör någon annan riktigt glad så varför inte? Varför hålla det för dig själv om det kan glädja nån annan? :)
 
Nu ska jag ladda om inför en kväll med glögg, fest å några av de finaste tjejerna jag känner. :) Hoppas ni får en härlig kväll vad ni nu hittar på! :)
 
Här kommer avslutningsvis en bild jag pysslade ihop med distans, förbrukade kalorier och tiden på milen. :) 
Tack för alla fina kommentarer, ni stärker mig mer än ni anar! Tusen tack! <3 :)
 
 
Puss å kram
 


 

 
 

Att kunna vara en bra förlorare..

 
Imorse skrevs tentan så nu kan jag andas ut ett tag. Skönt är det och ja, nog om det. :) 
 
Nått jag däremot vill skriva om är innebandymatchen vi spelade ikväll. Tyvärr var det ett visst manfall så hade inga kvinnliga avbytare. Jag var lite spänd innan och var inställd på att det skulle bli en riktigt tuff match.
Matchen gick verkligen vår väg ikväll, vi vann med 7-5 mot ett fulltaligt lag och jag fick äntligen göra ett mål! Det var alldeles för längesedan nu så det satt fint. :) Man fick ju tänka lite taktiskt och "spara" på krafterna emellanåt men jag och Jessan redde ut det. :) Grabbarna var grymma, hade många fina löpningar och passningar fram till ett gäng snygga mål. :)
 
Det jag chockades lite över ikväll var dock hur vissa personer valde att uppträda på plan, både mot spelare och domare. Nu talar jag inte om vårat lag då vi hade bra stämning hela tiden och lade fokus på rätt saker, dvs- spela innebandy. Visserligen kan det ibland bli lite "gnälligt" när det är heta känslor med i spelet men kvällens kommentarer och ordval tog priset. 
I stundens hetta är det lätt hänt att tända till men det är aldrig ok att gå till personangrepp. Skärpning, oerhört pinsamt och osportsligt! Ett sånt beteende hör inte hemma i några sportsammanhang, inte äns i korpen!! (Eller inte nånstans över huvudtaget..) 
 
 
 
Nu sitter jag i soffan, framför finalen av X-factor. Blev galet sugen på julmat, framförallt det "kalla" så har ätit sill och gravad lax. Nom nom! :) Nu blir det mys resten av kvällen, ska försöka komma ner i varv lite efter dagen som varit. Imorgon äre glöggfest hos Malin, ska bli riktigt kul! :) Tänkte ta ett träningspass på dagen, osså städa lite här hemma med. 
 
Ni får ha en skön fortsatt kväll och sköta om er!
 
Puss å kram! :)
 
 

Andra inlägget för dagen... :)


Tog en paus i allt plugg, min stackars hjärna behövde ett break. :)
Roade mig med att kika tillbaka på lite äldre bilder. Brukar försöka stå ungefär likadant när jag tar korten för att det ska vara lättare att jämföra sen.

Rekommenderar verkligen alla att ta kort (va lite ego, det är helt ok!) för det är så lätt att bli blind inför förändringen du gör. Man ser ju sig själv varje dag lixom och då är det lätt hänt.
Självklart är det sporrande och roligt att se att allt slit faktiskt lönar sig. Det får en att fortsätta kämpa och inte tappa bort sig själv vilket är lätt särskilt när man är inne i en seg period. Dessa bilder påminner mig om vart jag tidigare varit och vart jag är på väg.

Nått jag ångrar är att jag inte tog några bilder precis i början, då jag var som störst. Hade varit kul att se förändringen därifrån. Vet knappt hur jag såg ut då utan kläder, undvek väl att titta efter så noga antar jag..

Så ja, här kommer iaf en "före och efter"- bild. Ta kort somsagt, det är ett tips! :)

Hade fint! (Nu blire plugg igen..)

Puss!!



Andra "träningspasset" för veckan..


Denna vecka har det varit lite "si och så" med träningen. Blev thaiboxning i måndags och idag har jag tränat intervaller och mage på gymet.

Har gått mina powerwalks varje dag visserligen (förutom idag då gårdagens promenad i snön tog priset.) haha! Kände mig som Emil i Lönneberga, ni vet då Alfred blir sjuk och Emil måste åka med honom till doktorn i snöstormen. Hmm... Bra liknelse.. :)

Har tenta imorgon och har känt att jag varit tvungen att fokusera på den ordentligt oxå och då får träningen vänta. Känner att det gjort mig gott med lite vila och jag var rätt pigg i benen idag under intervallerna.
Vaknade imorse och va lite halvkrasslig men det släppte under dagen och nu känner jag inget som tur är. Får se om det blir nått av det, är ju många som är sjuka nu.

Får bli ett kortare inlägg idag, böckerna ligger här och väntar på att jag ska ta mig an dem igen, så bara att ta tag it. ;)

Avslutar med en "dagens" från gymet. Ha en skön kväll!

Puss å kraam



Snöööö!! :)


Idag är det "snökaos" i Sverige. Gick genom stan förut och var helt täckt av ett vitt lager när jag kom hem.

Igår blev det ingen träning utan endast en PW hem till pappa i ekholmen. Lite över 6 km men i snön kändes det som betydligt längre. :)

Har en tenta på fredag så hinner nog inte med någon träning idag- surt, men måste verkligen lägga tid på att läsa och då gäller det att prioritera.
Får se visserligen hur bra det går, har jag lite flyt så kanske jag hinner med ett kort pass. Har annars thaiboxning på onsdagarna men det får jag tyvärr hoppa över.

Vägde mig nyss oxå, så nyfiken.... :) 63.6kg väger Åsan idag men ska ha "lingonveckan" i dagarna och känner mig lite svullen nu iom det. Får väga mig när den e över och hoppas på att vågen visar minus! ;)

Ska ägna mig åt böckerna nu, tat lugnt på vägarna både i bilen och till fots. Mysigt med all snö men det är allt lite lurigt.

Hade så gott!

Puss å kram!

Mitt i natta!


Ja herreminguuu så sent det är. :) Har tränat thaiboxning ikväll och har varit lite småpigg efter det. Träningen är ganska sent så ibland kan jag ha lite svårt att varva ner efteråt sådär. Och då kan jag ligga vaken ett tag. :) Men men.. Då kan man ju lika gärna skriva några rader här. :)

Imorse var jag ute och gick min PW för dagen. Kaaaallt var det och ganska halt. Men tog mig runt hela varvet iaf så det får jag va nöjd med. Tog lång tid innan jag fick upp värmen efteråt dock.

Dagens träning var ju annars somsagt på fightcenter och knän var i fokus idag. Jag har ju lite svårt att få till både mina knän och sparkar fortfarande och föredrar att boxas. Som en del av dagens fyspass så slog vi tunga slag mot mitsar och även om det är galet jobbigt så är det samtidigt så himla skönt! Att ta ut sig så enormt mycket är godis för min själ alltså, mår så bra av det. :) Kroppens egna lyckoämnen frigörs ju vid träning och jag älskart! :)

Ska avrunda nu, skriver mer imorrn! Avslutar med dagens PW-runda! :)

Sov gott därute i vintermörkret! :)

Puss å kram!




1:a Advent

 
 
Nu är det officiellt. Utan att skämmas kan man ha stakar och stjärnor framme, mummsa på pepparkakor och drömma om julbord. Sitter i soffan och myser och ska snart tända ljus och plocka fram julmusten. :)
 
Igår var det lagfest, en riktigt lyckad tillställning. :) Började kvällen med att bowla och efter det blev det mat och lekar hemma hos en kille i laget. Kvällen avslutades på Harrys med allihopa. Ser fram emot kommande fester vi ska ha då det är ett riktigt härligt gäng. :)
 
 
 
Idag har jag varit trött, måste ändå påstå att jag mått bättre än jag förtjänar. :) Har legat hemma och myst hela dagen frånsett en promenad jag tog ikväll. Ingen PW utan lugnt och skönt runt ån, med Enya i hörlurarna. :) Passade bra ihop med all snö och vinterljusen.
 
Imorgon äre ny vecka igen (nähä!?) ;) och det är PW och thaiboxning som gäller. Jagar som sagt de sista kilona nu och det ska bli intressant att se hur effektiva promenaderna är. 
 
Nu blire mys i soffan, ska försöka få upp temperaturen lite, är så himlans frusen efter promenaden. Ha en skön söndag därute i kylan! :)
 
 
Puss å kram!
 
 
Bild från festen igår :) Vi började med glögg, sen blev det starkare drycker.. ;)

Uppe med tuppen!


Hade match med Hot shots nu på morgonen. Fick däng med 7-5 så det var lite surt. Trots förlusten var det en riktigt kul match att spela, bra stämning och lagom tufft spel sådär. :)

Har precis kommit hem och ska fixa lite mat. Senare ikväll har vi lagfest så det ska bli kul. Börjar med bowling på strandgatan, sen blire mat och Ågatan är tanken. :)

Ska somsagt fixa mat här nu, ni får ha en riktigt skön lördag!

Puss å kram! :)

RSS 2.0